Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için neler yapılmalı?

mbozbas

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben bedensel engelliler dernek başkanıyım, sizlerden fikir almak amacıyla yazıyorum, gerek belediye gerek kaymakamlıkdan kısa ve uzun vadede ne yapmaları istenebilir? cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Engelli park yerlerinin işgaline son verilsin.
Bugün çok sorun yaşadım.

sadece muğla da mı her yer için mi sorunuz bilmiyorum ama ulaşım ve insan algısı çok öneml belediyelerin ulaşım araçlarını engelli bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan tek başına kullanabilmesini sağlanmalı ayrıca uygun olmayan yollar kaldırımlar yenilenmeli ayrıca engelli rampasına görme engelli yoluna vs park eden araçlara daha ağır cezalar verilmeli toplum bu konuda bilinçlenmeli çünkü malesef bizim toplumda polis de işini çok sallamadığı için bir şey olmaz deyip geçyor kimse şikayet etmedikçe ... daha bir çok var ama bunlar başlangıç olabilir tabi burada engelli sitesi olmasına rağmen engellilerin sorunlarından öte herkes ne hak koparabildiğine baktığı için pek fazla ses yok :D

@[FONT=sans-serif]mbozbas bu forum engellilerin elinde olan 3-5 hakkın suistimalini sorguladığı için bu yazıya biraz zor cvp alırsın üstadım. Ama önce şu hastanelerdeki sorunlar çözülsün sağlık kurullarındaki[/FONT]

engelli asansörlerinin sadece bedensel engellilerin kullanmasını sağlamak gerekiyor,buna bir çözüm gerek

engelli istihdamı bana kalırsa çok üzerine düşülüp denetlenmiyor bu konuda çoğu arkadaş işsiz bence bu konuya çözüm lazım

Genel olarak, sormuştum, engellilerin karşılaştığı sorunlar isimli bir kitapçık yazmayı düşünüyorumda, herkesin fikrine ihtiyacım var, her türlü karşılaştığınız sorunu yazabilirsiniz arkadaşlar.

@mbozbas
1- Hastanelerdeki sağlık kurulları tam bir facia. Bizlere dünyaya ait olmayan varlık muamelesi yapıyorlar. Bu nereye giderseniz gidin heryerde aynı.Aşırı mağdur ediliyoruz her konuda.
2- Kendi kurumumda sıkıntı yaşamıyorum ama çoğu kurumda arkadaşlarımız engellerine uygun işlere verilmiyor yada personel tarafından hor görülüyor. Eğitim ve bilgilendirme şart.
3- Otoparklarda engelli park yerlerinde engellilere ait araçların park ettiği nadir görülüyor.
4- Halkı yaşat ki devlet yaşasın.

tüm illerde engellilere yönelik ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartı yapılmalı. mesela istanbuldaki kart ile tüm illerde toplu taşımaya binebilelim.

bize verilen engelli kimlik kartıyla her yerde binebilmeliyiz aslında. cipmi taksınlar bilmem

devletin kamuda engelli calistirma yuzdesini 10 yapmali bunu yaparsa butun engelliler cok butlu olacak bir keri bu yapilmali diyerleri ise ust gecitlerin engellilere uyumlu olmasi kaldirim parklarin uyumu

mesela maçlarda engelliler için tribünde yer yok diğer taraftarlarla birlikte izleyemiyor ve basamaklar çok aralıklı otobüslerde kaldırımlar bütün otobüslerde engellilere göre olmalı

Önce eğitim, sonra iş. Bir başka önemli şeyde halkın bilinçlendirilmesi,okulda, tvlerde konu işlenmeli.Ayrıca engelli bireylerin aileleri bilinçlendirilmeli ve piskolojik destek almalı.

evet maç olayı çok doğru heba oluyoruz.

Oncelikle engelli emekli maasi 1500 tl den az olmamasi lazim malum kimimizin ayagi yok kimimizin kolu kimimizinde psikolojizi bunu bile cok gorenler oluyor sasiyorum normal insanlar gibi degiliz anlayin artik kiziyorum kusura bakmayin calistigim yerde psikolojik engelli oldugum icin alay komusuyum ondan ornegin engellilere mobing yapan cok agir cezalara captirilacak boyle tiriviri degil cezalar para cezasi olabilir calisma saatleri 6saati gecmemeli sudan indirim var elektiriktende olmala sabanci sa. Olmasini gostersin emeklilik yili 10 yildan fazla olmamali vb seyler

bunlarda güzel şeyler ama bunlar için hep birlikte hareket edip kabul edilene kadar mail vs atmamız lazım.

Kamu da görev yapan hizmetli kadrosunda olan engellilere, Eğitim durumlarına göre Memur, VHKİ gibi diğer kadro yada ünvanlar verilmelidir. Hizmetli kadrosu Günümüz çağına yakışır bir kadro değildir. İşine geldiğinde Memur gelmediğinde hizmetli böyle bir uygulamaya son verilmelidir.

bunu bizzat belirtin.engelli kadrosunda işe başlayarak o hakkı kazanmış hala engelli kadrosunda gözüküp vergi indirimi bahanesiyle raporları kırpılan .bendensel engelliler çok perişan durumda.fiziki olarak engeli... herkesin acıyarak baktığı.. bizim kafamızı kaldırıp onlara bakamadığımız... ama devletimizin vergi indirimi bahanesiyle haklarımızı gaspedilen özürlü kadrosunda calışan..yeniden rapor cıkar vergi indirmi al deyip vergi indirmi almayan.. veya raporları kırpılan budanan .. buna cözüm bulunsun piskolojimizi bozuyor.. yeterince duygu durum bozukluğu yaşıyoruz zaten

şunuda eklemekte fayda var, bugün otobüs bileti aldım, indirim için kimliğimi gösterdim, indirim istedim yapmadı, sebep olarakta indirimi zaten en yüksek fiyattan yapıyorlarmış şuanki fiyattan bir farkı kalmıyormuş. bileti indirimsiz alırsam 65 lira indirimli alırsam 70 lira imiş.

Merhaba Mustafa bey

Engellilerin en büyük Engeli Engellinin kendisidir. dolayısıyla çözümde kendilerindedir.görüşümdür.saygılar

engelileri sınavsız alsınlar memur olarak ogrenım duzeyıne gore ılk okul hızmetlı olsun lıse memur olsun unıversıte teknık falan olsun bu soyledıgım anca ruyamda gorurum :)

En çok engelli park yerlerinin işgal edilmesi sorunu yaşıyorum.Araba kullanmaktan nefret eder hale geldim,sabah işi gidiyor,iş dönüşü engelli park yerinde yeller esiyor.Bu konuda ciddi çalışmalar gerekiyor.Sadece park yeri yapmak yetmiyor,onların engellilerin rahatça kullanmasını da sağlamak gerekiyor.
Engelli asansörleri de ayrı bir dert.Engelli asansörüne engelsiz,gencecik insanlar ,10 kişi birden, binmeye çalışıp kısa sürede bozulup tamiri de uzun sürdüğü için merdiven tırmanmak zorunda kalıyoruz...

Öncelikle bu başlık için teşekkürler hocam.
Burada bir çok talepte bulunabiliriz, ancak bana öyle geliyor ki kendimiz söyler kendimiz duyarız gibi. Asıl sorun için aklımda bir çok şey uçuşuyor ama burada uzun uzun yazsamda bir çok arkadaşımızla aynı fikirde olduğum maddeler çıkar. ANCAK ! Bunların bugüne kadar eksik kalması bizim kendi sesimizi kollektif bir şekilde duyuramamktan geliyor. Dünya dernmekleşme olması yerine bir arada taleplerimizi ortak çalışmalarla yetkililere iletebilsek.
Benim gördüğüm en ödemli sorunlar ise;
İş hayatında engelli çalıştırma % si arttırılığ engellilere vergi indirimi konusunda daha yüksek tutarlı destek verilmeli ve iş yerleri bu konuda yasa ile korkutulmanın yanında fazla engelli çalışanlar içinde destek verilmeli. Örneğin engellilerin yıllık izinleri 1 hafta daha arttırılabilir. Anayasaya pozitif ayrımcılık olarak girilen bu maddenin içi bu tarz ek kararlar ile doldurulmalıdır.
Ve yasalar üzerinde engellire verilen sosyal haklar daha çok olmalıdır.
!!! Biz engelliler olarakta iş yerlerini su istimal etmemeliyiz, ben engelliyim kardeşim diyerek engelli durumunu acitasyona dönüştüren bir sürü insan var. Bence bizlerin en büyük sorunu ONURLU yaşabilecek bir çalışma ortamı ve kollektif bir şekilde hareket edebileceğimiz sosyal mercralar oluşturmaktır.

ayrımcı olmayalım, tüm insanlar için çaba gösterelim...

her insan özeldir ve de güzeldir, selametle dostlar .. .

Engelli araç plakalarına engelli amblemi tekrar konulsun. Böylelikle engelli plakalı araçların park yerleri gasp edilmesin. O amblemi kaldırtan sivri akıllı arkadaşları da tebrik ediyorum. Bindikleri dalı kestikleri için.

aynen bekir kardeşim çok haklı ben plakamda engelli işareti istiyorum o kalktı diyorlar bazı sivri zekalılar engelindenmi utanıyor bilmem kaldırtıyor bide başka engelli akrabası sayesinde alıp cayır cayır gezenler var onlara yaradı hadi çok yakının engelli olur onu taşırsın anladık da onlada alakası yok ben mesela engelli araç park edicem engelli kartını arabanın neresine koydu onu mu arayacağım

Fikirler güzel yazan herkese teşekkürler. Başka fikri olan var mı acaba?

Üst Alt