Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için verilen kodlu sürücü belgesi yenileme işlemleri değişti mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
47
Merhaba arkadaşlar

bu yeni kodlu sürücü belgesi olup 10 yıllık zamanı dolup yenileyen arkadaş var mı aramız da? Birde sürücü belgesi değişimi konusunda değişiklik olduğu konularına denk geldim durum nedir?

@Engelliolmak,

Hayır, hiç bir değişiklik olmadı. O gün geldiğinde güncel rapor alıp nüfus müdürlüğüne vermek yeterli olacak herhalde.

Umarım öyle olur geçenler de işte Yüzde doksan engelli kişilerin araç alımların da vergi dairelerinin belli oranda para istemesi ile de ilgili bir şeyler duydum... bu işin ciddi mana da suyu çıkmaya başladı. Bu arada aramızda kodlu sürücü belgesi değişimi yapan kişiler çıkar ise artık bir bilgi paylaşımı yaparlar umarım.

@BnymnYldz

Yok yok konu o değil. Misal engelli H sınıfı sürücü belgesi değişiminde işte heyete filan gidiyor sonra işte gidip sürücü belgeni alıyorsun bu konu bam başka bir konu kodları belli olmuş 10 yıllık zamanı dolmuş sürücü belgesi hakkında neticede ortada kodları belli bir sürücü belgesi var. Yenilenmesi anlamında.

@Engelliolmak

Hiçbir değişiklik yok. Kodları belirlemek için verilen komisyon raporlarının geçerlilik süresi 2 yıl oluyor. O raporla artık işlem yapılmadığı için tekrar aynı işlemleri yapmak gerekiyor. Şu anki güncel işlem sırası şöyle,

Aile Hekimi muayene edecek ve uzman hekime sevk edecek.
Uzman Hekim muayene edecek ve komisyona sevk edecek.
Komisyon muayene edecek ve tertibat kodları yazılı sürücü raporunuzu verecek.
Komisyonun verdiği tertibat kodları yazılı sürücü raporu ile Nüfus Müdürlüğüne başvurup yeni B Tipi tertibat kodlu ehliyet çıkarılacak.

@BnymnYldz,
Mevcut kodlu ehliyet için. Bu işlemler yapılmış sürücü belgesi alınmış ama on yıllık zaman dolmuş yenilenmesi gerek. Kodları belli olan sürücü belgesi için neden tekrar heyete girilsin ki?

@Engelliolmak,
O ehliyet artık geçerliliğini yitirdiği için olabilir. Hiç bu işlemlere başlamadan önce nüfus müdürlüğünü arayıp yada randevu almadan yakınsa gidip memura sorma durumunuz varsa daha sağlıklı olacaktır. Büyük ihtimalle yeniden komisyon raporu isteyeceklerdir.

@BnymnYldz

Bence kodlar zaten belli aile hekimine sonra da işte hangi branş ise oraya sevk oradan alınan rapor ile de direk nüfus a gidilmesi gerek. Ya değil ise heyet filan cidden işler işkenceye döner.

@Engelliolmak

O şekilde düşünürsek de mantıklı. Sizin düşüncenize göre zaten kod varsa uzman hekim sevkine bile gerek olmadan bile verilebilir. Engelli olduğu için belki de engel durumunda değişik olma ihtimaline göre komisyon sevkini gerekli görüyor olabilirler. Bu durumda komisyon toplanması falan derken süreci 1 ay uzatmış oluyorlar.

Tekrar rapor ve komisyon olması şart. Eğer öyle bir şey olmayacaksa 10 yıllık ehliyet vermenin hiç bir espirisi kalmıyor. Evet hepimiz bu konuda sürüneceğiz fakat yol böyle olacak. Bu ehliyet olayı avrupa birliği yüzünden çıktı. Yoksa bizde H sınıfı ehliyet paşa paşa görevini yapıyordu.

@Master,
Rapor illa olacak o kesin de ama tekrar komisyon olayı bence olmaz. Çünkü o komisyonun amacı belli sürücüye kod vermek kodlar da verilmiş o zaman bir daha kod vereceğiz demek saçmalık olur.

@Engelliolmak, Raporla nüfus dairesi ehliyet yenilemez. Çünkü anlamaz o işlerden. Fakat elinde komisyondan bir evrak olursa, nüfus dairesi ehliyeti basar verir. Çok büyük ihtimalle komisyon mecbur. 20 Şubatta komisyonla işim var. Sorar net bilgiyi edinirim.

@Master

Kodlar verilmemiş olsa evet doğru derim ama kodları var olan bir sürücü belgesi söz konusu sadece yenilecek o kadar. Komisyona sorun bakalım onlar ne diyecek?

Arkadaşlar yukarıda yazılanları okudum bir konu net değil, süreli ve süresiz raporlar arasındaki fark nasıl olacak ?
Benim raporum 2012de aldığım süresiz şimdi yeni kodlar için tekrar heyete girmeme gerektiğini söylediler fakat araştırdığım kadarıyla sürekli raporplar hastalık iyileşme veya gerileme olmadığı için bozulmaz veya talep edilmez benim böyle bir talebim olmamasına rağmen niçin heyet başvurusunda bulunayım bunun bir açıklaması olmalı?

Merhaba, ehliyetimde SINIRLI KULLANIM KODLARI : 64.Araç hızıKarayolları Trafik Yönetmeliğinin100 üncümaddesinde belirtilenhız sınırlarından10kmdaha az olmalıdır. ,10.02Otomatik vites ,32.01 Tek elle idare edilenkombine frenve hızlanmasistemi,35.03 Direksiyondansol eli çekmedenkullanılabilenkontrol cihazları ,40.11.Direksiyonsimidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyonçatalı vb.),47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78.Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz

gibi olmaması gereken sınırlamalar mevcut, sorum şu ehliyetimde ki bu kısıtlamalara rağmen araca 32.01 Tek elle idare edilenkombine frenve hızlanmasistemi,35.03 Direksiyondansol eli çekmedenkullanılabilenkontrol cihazları gibi tertibatları yaptırmama şansımız var mı? (bu tertibatlara ihtiyacım olmadığı için) aracı trafik şube görecek mi?

konuya hakim arkadaşlardan cevaplarını beklerim, teşekkürler..

@emir5558

olmaması gereken sınırlamalar mevcut
bu tertibatlara ihtiyacım olmadığı için

Böyle demişsin fakat tamamen kendi düşüncen tabiki. Senin sağlıklı ve güvenli araç kullanman amacıyla gerekli gördükleri için komisyon bu kodları ekliyor. Dua et sürücü olamaz kararı çıkmamış 2 yıl beklemek zorunda kalırdın.

Yaptırmak yada yaptırmamak kendi tercihin. Trafik kontrolünde dikkatli bir polis memuruna denk gelirsen ceza yazabilir. Birşey olmaz ya nerden gelip polis çevirecek diyorsan hiçbir tertibatı yaptırmayabilirsin.

eski ehliyetimde otomatik vites tertibat yerine geçiyordu ve bu rapor ve ehliyetle araç aldık, ehliyet yenileyelim dedik ne oldu da engelimizde hiç bir değişiklik yokken ehliyetimde bu kısıtlamalar inan işgüzarlık olarak değerlendiriyorum.

@Engelliolmak,
farkındayım, mayısta ehliyetimin süresi doluyor tekrardan sadece otomatik vites kısıtlamalı ehliyet için bir hastane yolu daha görünecek

@Engelliolmak, dostum maalesef çok kalabalıktı soru sorma şansım olmadı. Ancak ben girip raporumu alabildim. (Raporu doğru verdiler bu da başarı)

@emir5558, 1220 lira da ehliyet yenileme ücreti aklında olsun. kazığı her yönden yiyoruz.

@Master,
artık şu benle alakası olmayan şu ehliyeti değişeyim de 1220 tl problem değil artık, ehliyet rapor uyuşmazlığı nedeniyle araç alamıyorum.

@Master,
Eyvallah umarım bir arkadaş çıkar değişim yapan bir arkadaş. Ülke de bir izin de A dan başlayıp Z ye kadar gider her yerde aynıdır denen bir durumu yok ya her kafadan başka bir ses. Sonra işler çorba.

Ehliyet yenileme ne zaman başladı ki 10 senesini doldursun. Ben 2018 de yeniledim. 2028 de yenileyeceğim. 4 sene var daha. Ehliyeti yenilerken tırsmadım değil. Doktor doktor dolaşıp heyete girdim. Sonra onaylandı yeni ehliyeti aldım. Yalnız benim ehliyet b değil a motosiklet ehliyeti.

Benim ehliyetimde 2 tekerli araç kullanamaz kodu mevcut .. ancak ben bu kodu kaldırtmak istiyorum sürekli bisiklet kullanıyorum engelim sol ayağımda normal desteksiz yürüyorum .. bu kodu kaldırtmak için ne yapmalıyım bilgisi olan yardım edebilir mi

@BnymnYldz,

Uzman hekimin komisyona sevki nasıl oluyor acaba? Uzman hekime direkt ehliyet yenileyeceğinizi ve komisyona sevk edilmek istediğinizi mi söylüyorsunuz? Özel hastaneden alsak olur mu?

Üst Alt