Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için yemek takımı...? [Araştırma]

simmge

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencisiyim.
Ödev konum engelliler için yemek takımı. Bu konu hakkında çok araştırma yaptım fakat hiç karşıma bu konuda özelleşmiş bir yemek takımı çıkmadı.
Sizce bu tür bir yemek takımı var mıdır? Ya da ne kadar gerek duyulmaktadır.

Yardımcı olursanız sevinirim.

engel sınıfıda bu konuda önemli simge hanım. Çok genel olur ozaman. el engeli göz engeli vs.

parmakları tutmayanlar için çatal kaşık vs. gördümde yemek takımı hiç duymadım ama tahminimce tabaklar çok derin olmamalı birde tabakların kaymaması için altına kaymayan bir pet koyulabilir masanında kenarları herhangibir tabak devrilmesinde falan hastanın üzerine dökülmemesi için hafif yüksek olmalı

Benim ellerim içe dönük,kollarım kısa ve parmaklarım çok güçsüz bir küçük çocuğunki gibi,kendime uygun yemek takımı için şunların olmasını isterdim;
Tabak ve çorba kaselerinin yanlarında birer çıkıntı olsun ki rahat kavrayabileyim.Sağ elimin başparmağını rahat kontrol edemiyorum ,ki böyle bir çıkıntı uzantı tabağı rahat tutmamı sağlar.Hem de çorba ya da sulu yemeğin tabağın dibinde kalan kısmını tabağı dik tutup yememi de sağlar.Tabaklar derin olmalı ki rahat alayım yemekleri.Zorlu arkadaşımın(nerden arkadaşım oluyorsun deme çünkü ortak paydamız sakat olmamız,buradaki herkes bu anlamda arkadaşım oluyor) dediği gibi tabaklar kaymasın diye altlarında vantuzlu aparat olabilir.Bu çok önemli bir nokta.Tuzlukların yanlarında da fincan gibi çıkıntı olmalı.
Fincanların kulplarının kupa kulpları gibi olması çünkü bu şekilde kavramak daha uygun.
Su bardakları daha ince,çünkü ellerim küçük,bardağın çapının büyük olması bardağı tutamayı düşürmeme neden olabilir.Kaşıklar kavisli olmalı yani kaşığın yuvarlak kısmı içe doğru kavis yapmalı ki kaşığı ağzıma götürmem zor olmasın.Bebekler içinde böyle bir tasarım yapmışlardı,Avent’ti sanırım markası.Çatallar tırmık gibi olmalı,ağza götürürkenters çevirerek kullanırım.Bıçaklar çok keskin,tırtıklı ve plastik korumalı olmalı,bıçak kullanmam çok zor,keskin olursa kolumun fazla efor sarfetmesine gerek kalmaz.Çaydanlık sürahi tarzı olsun ve dışında teflon kumaş bez olsun ki elimi yakmasın.Kulplarında da hakeza.Tencereler de kulpları ya ahşap ya da kılıflı olmalı ki ellerim yanmasın.Tencere kapağıda tutma yeri t şeklinde ve kılıflı olmalı.Düdüklü tencerenin hiçbir zaman bir engelli için uygun olduğuna inanmıyorum.Ben kullanmıyorum,evde başka biri olursa ona kullandırıyorum.Kepçe ve tahta kaşıklar çok uzun saplı olmalı.Tepsi ise tekerlekli olmalı ki istediğim yere rahar taşıyayım.Bu tarz kolaylıklar benim gibi olup Avrupa ve Amerika’da yaşayan kaderdaşlarımca uygulanan bir şey,her şeyin kolayını dizayn ettirip kullanıyorlar.
Çizimim güzel olsaydı çizimleri de yapmak isterdim.Benden fikirler bu kadar başka soracağınız bir şey olursa yazarsını.Derslerinizde muvaffakiyetler dilerim.Umarım bir işinize yarar bu yazdıklarım.

Üst Alt