[SIZE=2]
madem samimi soruyosun, ben de samimi bi cevap veriym;[/SIZE]
[SIZE=2]"daha zor ve kötü" den kastin, kendim icin dilemediklerim ise hayir, bashkalarinda gördügüm zaman sikintilarim hafiflemez, belki de artar bile... sen "shükür" deince tam olarak ne anliosun bilemem ama benim icin en güzel shükür mutlu olmaktir... elimden geldigi kadar mutlu olmaya calishirim ama kendim icin dilemediklerimi bashkalarinda görmek mutlu etmez beni... mutlu olmak icin benden "daha zor ve kötü" durumda oldugunu düshündügüm kishilerin varligini keshfetme/hatirlama ihityaci duymam... daha güzel, etkili ve dogru buldugum yöntemlerim var
...
(mutluluguma gölge düshürmemek icin zor durumda olan insanlarin varligina göz yummak olarak algilanmasin ama bu yöntemler! )...[/SIZE]
[SIZE=2]bunun yani sira, senin "daha zor ve kötü" dedigin veya benim "kendim icin dilemediklerim" biraz da görecelidir; senin "daha zor ve kötü" dedigin sheyler, benim kendim icin istemediklerimden cok cok farkli olabilir... ve daha bir bashkasi icin "daha kolay ve iyi" ya da tam da kendisi icin diledigi bishey olabilir
... genellemeyi dogru bulmuyorum, cekiniorum... yine de ben de sana samimi bir soru sorayim; kücük bir cocuk düshün; itilio, kakilio, ac birakilio, sürekli dayak atilio, sokaga atilio, ishkence edilio... ne hissedersin?... onu gördügünde de haline shükreder ve sikintilarinin hafifledigini hisseder misin, bi nebze rahatlar misin?
(küstahca ve bencilce bi rahatlama degil )...[/SIZE]
ha! bir de ishin shu yönü var; senden "daha zor ve daha kötü" sakatligi oldugunu düshündügün kishileri fark ederek haline shükredip sikintilarini hafifletebiliosan, "daha rahat ve daha iyi" durumda oldugunu düshündügün, daha az sakatligi olan insanlari fark edince de haline lanet okuyup sikintilarina sikintilar mi ekliosun?... yoksa sadece tek yöne mi ishlio bu yöntem?
...