Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler kendi isteğiyle ayrıldığında işsizlik maaşı alabilirler mi?

irfanyaman

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba

kendi istegi ile ayrilan kanuna gore işsizlik maaşi alamiyor.
acaba engelli durumuna pozitif bir ayrimcilik var mi?

yani ,engelli poziyonuna gectikten sonra şirketlerin uygun işe yonlendirmemesi ve tazminat odememek icin cikis yazisi vermemesi sonucu kendi istegi ile ayrilan bir calisan işsizlik maaşı alabilir mi?

tsklr

irfan bey malesef oyle bir ayrimcilik yok benim arkadasim özel bir sirketde calisiyordu kendi ayrildi izsizlik maasi alamadi

Işsizlik maas ışkur ... Yardım !!!

Sevgili Arkadaslar

13 yil araliksiz calistigım ozel sırkette engelli duruma dusunce engelime uygun iş degisikligi talebime ragmen yeni bir pozişyon bulunamayinca ayrilmaya karar verdim.
Kendi istegiile olunca tazminat alamazsin dediler .Bende askerlık borclanması ıle sgk dan 15 yil belgesi aldim ve saglık nedenlerimle ayriliyorum dilekcesi vererek bu
belge sayesinde de tazminatimi alarak ayrildim.
ozel sektorde iş bulamadim iş veren de 1200 tl den ustunu vermıyor
ekpss yi bekliyorum insallah memurluk icin caba harcıyuorum ve su an işsizim .
buna ragemn işkur maas baglamıyor...

oysa işsizlik tazminatinda saglık nedenı ıle ıstıfa eden de işsilik maasi alır demekte..zaten tum pırımlerı odenmıs bırı olarak bunu dusnuyorum

işkur mahkeme karai olursa itirz edebilirsin diyor...

benzer durumla karsılasan arkadasım var mi yardiminiza ihtiyacim var ..anne baba yardimi ile ailemi gecindiriyorum :(

Benzer durumda olan arkadaşlar bilgilerinizi paylaşın lütfen...

İşten çıkış maddeniz emeklilik sebebiyle olabilir o sebeple işsizlik maaşı vermezler. O madde önemli.Sağlık nedeniyle ayrılmanız kolay değil. Heyete gireceksiniz, bu işte çalışamaz diyecek, işveren tamam o zaman daha kolayında çalış diyebilir vs.. çok uzun mevzu.Sizi emeklilikten çıkartmışlar o sebeple işkur maaşı alamazsınız.

Merhabalar, ben 3 yıldır çalıştığım özel hastanede başka ile tranferimi istedim kadro fazlası diye onay verilmedi, bunun üzerine doktorumdan aldığım sağlık raporumla sağlık nedeniyle işten ayrıldım. ama şirket normal bir istifa olarak gösterdiği için ne kıdem tazmitımı ne de işsizlik maaşımı alabildim. işkur a durumu anlattım incelemeye aldıklarını söylediler ama 3 aydır hiçbir ses yok ve ben hala işsizim.
Eğer en başından dilekçemi işkurdan bilgi alıp yazmış olsaydım ve bilgi dahilinde iletmiş olsaydım mağdur duruma düşmeyecektim. :(

Arkadaşlar bende aynı durmdayım. 8 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Güvenlik Görevlisi olarak özürlü raporumu şirkete verdim. müdürümle görüştüm genel koordinatörümle görüştüm. tazminat alabilicekmiyim dedim. senin için görüşüyoruz dedi. işten çıkışımı verecekler. fakat bana bi kağıt verip şunu imzala diyecekler. ne yapmalıyım. WELED arkadaşımızın dediği gibi işkura gidip durumu anlatmalımıyım. yoksa bi avukata gidip mi durumu anlatmalıyım tazminatımı almak için.

bir avukta danistim.
iş cikis bildirgesinde 24, madde bıldırılse ıdı alabılırdın dedıler ...saglık nedeni ile fesihmis
ama sirket benm 14,madde yani 15 yıl 3600 gunle ayrıldı bıldırmıs ve işsizlik massı alamıyormusum :(

sgk girişin 99.9 ay öncesi ise kıdem tazminatını alabilirsin..işsizlik maaşı alamazsın...işsizlik maaşı alman için işverenle olan münasebetlerin önemli...iyiniyet göstergesi emeklerinin bir karşılığı çıkışı işsizlik maaşına uygun gösterip 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabilirsin...sgk girişin nedir..istifa ettiysen iş işten geçti galiba..merak ettiğim 13 yılı nasıl bir kalemde sildin...

Bende 24. madde gereğince ayrılmak istedim( geçen sene iki defa enfeksiyon kaptım çalışma yerlerimden). bunun kaynaklarınıda sundum ama 3 yıl yaptıklarım yeterli olmamış ki bundan sonra da elimden geleni yapacağım hakkettiğimi alabilmek için...

[FONT=Segoe UI, Calibri, Myriad Pro, Myriad, Trebuchet MS, Helvetica, Arial, sans-serif]Selamlar

benim anlamadığım peki bu 24. madde ile istifa halinde de işsizlik maaşı bağlanıyor mu ? ne gibi bir yol izlemek gerekir?
[/FONT]

Arkadaşlar peki,ben şuanda özel sektörde çalışıyorum,ayrıca sürekli iş görememezlik geliri alıyorum,bu durumda işsizlik maaşı alabilirmiyim?

muzy1;

" 4857 sayılı İş kanununun 24. maddesi iş sözleşmelerinin işçi tarafından, bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı hakkı talep edilerek feshine ilişkin esasları düzenlemektedir. Madde kapsamında;

1. İşçinin işin niteliğinden kaynaklanan nedenlerle hastalanması,
  2. İşverenin yasalardan ve iş sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi,
  3. İşçiye hakaret ve benzeri davranışlar sergilemesi,
  4. İşyerinde bir haftadan uzun süre ile işin durmasına yol açan bir olayın meydana gelmesi benzeri durumlarda iş sözleşmesi işçi tarafından bildirim süresi verilmeksizin ve kıdem tazminatı hakkı talep edilerek fesih edilebilmektedir.
"
bu koşullar sağlanıyorsa işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı hakkın doğuyor.

Gazii_

çalışırken işsizlik maaşı alamazsınız ama yukarıda belirttiğim gibi 24.madde uyarınca iş çıkışı yapabilirseniz tüm haklarınızı alabilirsiniz.

Dün işyerinden aradılar gittim. İş kanununun 24-1 maddesine göre iş akdimi fesih ettiler tazminatımı alacağım

KapganGökhan;

Hayırlı olsun. umarım herkese böyle mutlu haberler gelir...

Üst Alt