Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak çalışma yaşamında karşılaştığınız sıkıntılar?

didemss

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar,

Siz değerli arkadaşların bu ülkede ne gibi zorluklarla karşı karşıya geldiğinizin farkındayım. Her ne kadar bir engelim olmasa da yakınlarında engelli olan biri olarak yaşadığınız sorunlara bir nebzede olsa ışık tutmak istedim.
Şu an İşletme Yüksek Lisansı yapmaktayım.Tezimi sizin sorunlarınızdan biri olan; Çalışma Hayatında Maruz Kaldığınız Sıkıntılar üzerine yazıyorum.
Bu anlamda iş hayatında aktif rol oynayan sevgili kardeşlerimin, arkadaşlarımın yardımını istiyorum.
Aşağıdaki link'e tıklayarak kısa soru ve cevapların olduğu anketime ulaşabilirsiniz.

https://www.onlineanketler.com/s/af2a973

Bu tez çalışması için uzun zamandır araştırmalar yapmaktayım. Çalışmam neticesinde aldığım sonuçlar ve sizlerle gönülgönüle verirsek sivil toplum yapılanmasının temelerini oluşturabiliceğime olan inancım tam.
Bu anlamda sizden desteklerinizi bekliyorum.

Sevgiler, Saygılar.

Didem

Çalışan arkadaşlar zaman ayırıp ankete katkı sunarlarsa çok iyi olur

Bülent bey desteğiniz konusunda teşekkür ederim. Gördüğüm kadarıyla konuya ilgi oluşmadı, halbuki anket genel bir durum tespiti yapabilmenin ilk adımı ve ardından gelebilecek tüm çalışmaların temelini oluşturacaktır. O yüzden kişilerin bu ankete ayıracakları kısa bir zaman, aslında uzun vadede bir şeylerin değişmesi için faydalı olabilir. Lütfen bunu unutmayalım.

İnform
Teşekkür ediyorum.

didemss
Yüksek Lisans Tezinizde başarılar diliyorum.
bazı başarılar zorlukların arkasında gizlidir.
Bu gizliliği keşfetmekte sabırlı insanların işidir.

İnform

Çok sağ olun. Kesinlikle sizinle hem fikirim. Güzel şeyler yaratmak için sabır, azim ve insan sevgimiz sonsuz. Güneşli günler.

Anket sonucuna göre nasıl bir tez hazırlayabilir siniz ki? Güvenirliği ne kadardır. sosyoloji ve sosyal hizmetler alanında yüksek lisans yapmış olsaydınız tez için uygun olabilirdi bu konu. işletme için daha somut tez konuları seçebilirdiniz diye düşündüm.

didemss
sabır, azim ve insan sevgimizin daim olması dileklerimle
bulutlu günlerin yağmur, yağmurlu günlerin ise güneşli günleri getirmesi temennisiyle...

Nurtan

Merhaba,

Lisans derecemde 2. alanım sosyolojiydi, yani bu konuya da uzak değilim. İşletme hususuna gelecek olursam, İstihdam alanına yapılan vurgu, bildiğiniz gibi işletme bölümünün temel konusunu oluşturmakta bu bağlamda yapılan araştırma aslında alanla birebir örtüşüyor. Güvenirlik hususunda ise, bu anket daha önce akademik olarak kullanılmış ve doğruluğu onaylanmış bir anket, aldığım veriler serbest çalışma verileri ve teze katki sağlayacak, fakat elbette bu anketi yalnızca internet ortamında yürütmüyorum.Kurum ve kuruluşlarda da bu anket çalışması gerçekleştiriliyor. Ancak bağımsız, kişilerin hür iradeleriyle yaptıkları seçimlerin daha doğru sonuçlar vereceği kanısında olduğum için buradan alacağım veriler benim için önem arz ediyor.

Umarım soru işaretlerinizi giderebilmişimdir.

Alakanız için teşekkürler.
Sevgiler.

Soru işareti yoktu. sadece düşüncelerimi ilettim size.
Anketin soruları evet akademik, fakat ben ankete verilen cevapların özellikle internet üzerinden yanıltıcı olabileceğinin kanaatindeyim.
sizde bunu diğer çalışmalarla desteklemiş siniz zaten. sosyoloji ve işletme bütünlüğü olunca anket çok basite kaçar gibi tez çalışmasında.
size başarılar dilerim. istediğiniz sonuca ulaşmak dileğiyle Sevgiler.

Nurtan

Bildiğiniz gibi Sosyoloji toplum bilimidir ve insanın, toplumla olan etkileşimini inceler bu sebepten aslında içinde insan ve toplumsallaşma geçen her şey biraz sosyolojinin alanına girer. Tezimin konusu spesifik olarak işletme alanlarında engelli çalışanların sorunlarına değinmiş olsa da -ki bu işletme alanı çalışmasıdır- biraz önce bahsettiğim sebeple, sosyolojik öğelerle beslenmiş olması aslında kaçınılmazdır.

Görüşleriniz ve temennileriniz için teşekkürler.
Sevgiler.

@didemss Sosyolojinin toplum içinde ki rolünü bilmekteyim. Engellilerin sosyal hayata kazandırılması eğitim ve çalışma hayatıyla başlar. Çalışma hayatında engelli bireylerin karşılaştığı zorluklar çoğunlukta bunu tek maddeyle açıklamamız çok zor.

Engel grupları, bireyin statüsü, bireyin çalışma hayatında sosyalleşme durumu, iş yerinin yer ve fiziki şartları, gibi çalışma hayatına etki eden bir çok faktör var. Genel olarak baktığımızda görme engellileri çalışma hayatında diğer engel grupları arasından ayıran zorluklar daha fazla.
ben mesela böyle bir tez hazırlayacak olsam:

Görme engelli bireyle birlikte iş saati ve iş saati dışında izlenimlerimi not alırdım. (tabi bunu iş yeri ve kişinin izniyle yapmak kaydıyla)
Burada ki amaç tek hedefe yönelik olmak çoklu hedefte yanılma ve sapma ihtimali yüksektir. Ülkemiz de görme engelliler için günlük hayatta ve çalışma hayatında verimliliği arttırmak, ve önünde ki engelleri kaldırmak adına yapılacak güzel çalışmalara da katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Nurtan
Alani daraltmak elbette onemli, bu sebepten bende engelli calisanlarin, diger calisanlarla etkilesimini olcmeye calisiyorum.
Bahsettiginiz konu da elbette guzel, fakat bu konu hakkinda literatur elverisli mi oncesinde ona bakmak gerekiyor. Akademik kaynaklar hususunda yetersizlik varsa tez yazmak zorlasir.Daha once uzerine calisma yapilmamis konular doktora tezi icin daha uygun.
Simdilik tezimi bu konuda ilerletiyorum ve tabi ki degistirme imkanim yok ama ilerleyen vadede umarim doktora tezimide gerceklestiririm, onerinizi degerlendirme imkanim olur.Tesekkurler.

Üst Alt