Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler ve din ilişkisi üzerine bir anket çalışması [Araştırma]

kaniirfan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
çok değerli arkadaşlarım.
katip çelebi ünv. Ilahiyat fakültesinden bir hocamızdan engellilerle ilgili yüksek l,isans ögrencilerinden birine tez konusu vermesini rica etmiştik.
oda kabul etti. Anket çalışması yapıyorlar. Internet kullanabılen engelli arkadaşlar varsa mail adresi olan o arkadaşlara yollayabılırmıyız anketi doldurup hoca yollayalım.
Akademik çalışmalarda yapılmaya başlanıyor bu şekilde. Hocamıza yardımcı olabiliriz. Inşallah. Elimizden geleni yapabilirsek çok mutlu olucaz. Saygılarımla. Anketi dolduran benım mail adresime yollayabılırler.

saygılarımla.

anket için buraya tıklayabilirsiniz

aysecetinkaya09@gmail.com
engellilerinvekili@gmail.com

Çok anlamsız, saçma ve gereksiz buldum.Böyle bir tez hazirlanacaksa şayet, toplumun tüm bireyleri için yapılmalı. neden engelliler? Ben bunda art niyet ararım

Bu sorularla mı akademik çalışma yapacaksınız?

Kuran a bakarsanız EY iNSANLAR hitabını görürsünüz, ey engelliler diye bir ibare yok... Siz hangi dini araştıracaktınız?

ne bicim akademisyenler:mad:engelli insan degil sankim:pallah engelliler icin ayri bir din buyurmusmusgibi. tobe tobe.

Bence biraz olayı yanlış yorumlamışsınız engellilerin dine ve din üzerinden kendine bakışı için böyle denilmiş ama anketin biraz engelliye bakış açısı kötü kişilerce düzenlendiğini söylenebilr çünkü bir çok yerde engelli kendini kötü çirkin vs diye tanımlamasına izin verilmiş genel kavram olarak karamsar ve kendi hakkında kötü düşünen bir engelli algısı varmış kafalarda

bilimsel arastırmalar acımasız olabilir, çok pembe bi dünya beklenmemeli
ama dinle bilimin zaten alakası yok, bence boşuna doldurmayın
dinin ekmeğini yiyen çok, ortadoğu tamamen din üzerinden sekillenen bi coğrafya halini de okuyoruz

Her şeyi geçtim, akademisyen biri "her şeyde bir hayır vardır" dememeli. O atasözünün aslı "her şerde bir hayır vardır". Ben, lisans bitirme tezinde bile daha özenli davranmıştım, y. lisans bitirme tezinde boşuna uğraşmışız o kadar.

Bu arada, Zümer süresindeki "imtihan" paradoksu yüzünden dini terk eden bir sürü arkadaşım var. Çektiği acılar o kadar büyük oluyor ki, "başlarım imtihanına" seviyesine geliyorlar.

Arkadaşlarım burada güzel bir anket çalışması sonucunda bizlere faydalı olacak çalışmalar başlayabilir.. lütfen bu anketi eleştirel yaklaşmadan doldurunuz. Gerçekten bu desteğiniz çok önemli ve çok ihtiyacımız var buna.. son 50 kişi kaldı . ne olur tartışmayalım bu konuda ve engellilerimiz için yapılmaya çalışılan bu güzel anket sorularını doldurup belirtiğim e postalara atalım.. bunu sizden rica ediyorum ve şimdiden çok teşekkürler her birinize ayrı ayrı ..

Katip çelebi üniversitesinde ilahiyat fakültesi mi var? Sorular tuhaf..
Cemaat tayfasının yoğunlaştığı bir üniversite için şaşırtıcı değil gerçi ama inşallahla maşallahla bilim yapılmaz...

Katip Çelebi Üniversitesi'nde evet İlahiyat Fakültesi yok ama İslami İlimler Fakültesi var. Anketi beğenmedim açıkcası hiç bana hitap etmedi. İnsanlar daha çok zor zamanlarda yada darda olduklarında dua ettikleri için engellilerin dine bakışını incelemek istemiş olabilirler diye düşünüyorum.

kani irfan

Engellilerin din ile ilişkisi üzerine akademik çalışma yapmak bana saçma geliyor. Engelli de olsa din-allah ilişkisi kişinin kendisine aittir, kişiye özeldir.

Benim düşüncem engelli de olsa eğitilmesi, engeline rağmen kendisini geliştirme konusunda itici güç olunmalı. Engelli eğitimi ve bilgi birikimiyle engellinin önüne geçebilmeli..

İlahiyat fakültesinin olmadığı üniversite mi yapıyor bu anketi :) bunların yapmak istediği anket değil aslında merak ettikleri bi soru var onu anlamaya çalışıyorlar

üniversite düzeyinde bir anket yapıyorsunuz ama ONLINE form değil, doldurup mail atacakmışız..
hiç olmamış pratik olun biraz ben de doldurayım anketinizi

Allah inancının,dinin engellilerin hayatında ne kadar etkili diye bakılmış olmalı ama bir de depresyon ölçeği eklenmiş,Engelli insanlar ne kadar depresif diye mi bakıyorlar acaba :)

Hayatımda gördüğüm en saçma anket miş miş mişte muş muş muş.... :p Araştırmaymış pehh duyda inanma.

allahım yarabbim daha neler gorucez..neden hep hastalık yada engel gıbı konular din cercevesı ıcınde elestırılır kı.yanı demek ıstedıgım hep manevıyata baglanır bu tur olaylar.su bi gercek ki iki çeşit dusunen insanlar var
1.aaa bak göruyomusun kim bilir ne günah işledide bu hale geldı ??
2.guclu ol evladım Allah salih kullarına hastalık verırmıs ;(......ya olaya hep dine baglıyoruz nasıl yapıyoruz bılmıyorum.hep bi acınası hallere sokuyolar bizi.birazda olaya bilim yönünden bakılsın...ben dıyorum soranlara -kas hastasıyım ablacım..bagısıklık sıstemı cokmesı sonucu bu hastalık olustu...ablanın sordugu soru -evlimisin?? sorsana bi niye bagısıklık sıstemın coktu dıye...yada daha garip seyler -kızım ahirette daha mutlu olucaksın..hastalık cekenler cennetlıktır....toplum olarak katiyen olgunlasamıcaz bunu anladım..bısey daha anladım kı hasta olarak cogu saglıklı kişiden daha mutlu daha huzurlu ve akıl saglıgım yerınde cok şukur..kısacası engelliler adına bısey yapmaya calısıyolar ama ellerıne yuzlerıne bulastırıyolar. bişeyi beceremiyolar...toplum olarak engelliyiz.

Hemen dolduralım.Hem de bir kaç kelimede,gerisini artık hocan anlasın.

Engelliler bir başkasına muhtaç olmadan yaşamak ve kendi nasiplerini kendileri kazanmak istiyor.Bu konuda yöneticilerin engellilere iş konusunda daha fazla yardımcı olması gerekiyor.Özellikle EKPSS için benim görüşüm her yerde ben ve benim gibiler orta öğretim olarak görülürken neden sınavda orta öğretim değil de sınava tabi tutulup ikilik yapılıyor.Eğer lise altı mezunlar ile aynı kefede orta öğretim isek neden biz lise mezunları sınava giriyor?

Hocan sadece şimdilik aklıma gelen bunları cevaplasın anket zaten kendini cevaplar

NE cahilsiniz keşke hepiniz ölseniz:))

İşin geyiği bir yana doldurup anketi yollamak isteyenlerin tercihine saygı duyulmalı ancak bu anketle arkdaş yuksek lisans tezinden kurtulmuş olacak.

İlgili yere ulaştırılabilirse camilerin erişebiilirliği düzenlenebilirse iyi olur.

Üst Alt