wayyy!
ne güsel sheyler okuom ben burda!
...
müsadenisle bi [size=6]"HELALLLL!!!" [/size]diebilir miim?
sana ve "orduna"
basharilar diliom, cincin, cabalarinizin boshuna gitmicenden eminim...
shu ishinlanma teknolojisi ne zaman cikicak yawf?! :? :-|...
TILSIM' Alıntı:
engelli otoparkları sadece araclar icindir arkadaşım
ama araclar icin deil,
araclarin icindeki engelliler icin olmali... sadece araclar icinse engelli olmayanlarin araclarina haksizlik etmiyelim, ne günahlari var?! onlar da birakilabilsin oralara!
...
korayy' Alıntı:
Ben başkasının arabasıyla gittiğim zaman kapıya yakın bir yerde araçtan iniyorum ve araç sahibi gidip "normal" bir yere park ediyor. Çıkışta ise yine gidip arabayı getiriyor ve ben kapıya yakın yerden tekrar biniyorum. Nasıl olsa yürüyebiliyor ve hiçbir sorunu yok 2 adım atıp normal bir yere park etmek yakınlarıma zor gelmiyor.
iyi de, sana ve yakinlarina kolay gelen, bashkalari ve yakinlari icin epey zorluk olabilio
... örnein o park kolayliklarindan, en az senin kadar, faydalanma hakki olan agir zihinsel sakatlar da var, yalniz bashina birakilamicak ya da birakilmaya karshi koyucak cocuklar da var... onlari napicak yakinlari?... cocuklari kucaklarinda tashiyp, zihinsel sakatlari da dönünceye kadar bi yere mi baglicaklar?... yer, zaman ve duruma göre bazen ben de tek bashima kalip yakinimin arabayi getirmesini beklemek istemiom... hem bu tarif ettigin metod zaman alio, zaten yashadigi hareket kisitliligindan dolayi yaptigi bicok sheyde herkesten daha cok zamana ihtiac duyan insanlar icin -özellikle de acele durumlarda- daha da bi zorluk oluo...
SiyahPelerinliAdam' Alıntı:
Ancak eline engelli kartı geçiren herkes tarafından istismar edilmesi de bir o kadar kolay... Ama bi çözümü olmalı?
üstünde (daha doorusu arkasinda) kart sahibinin özel bilgileri ve fotografi bulunan, plaka gibi resmii olarak verilen engelli park kartini ele gecirenlerin sayisi ne kadar olabilir?... sakatlar o karti alip da saglamlara hediye etmedigi (ya da satmadigi
) sürece cok fazla olmamali aslinda?... mesela sen verir misin sana o kadar kolaylik saglayan bi karti?... bütün sakatlara degil de sadece yürüme zorlugu ceken, o park kolayliklarina
gercekten ihtiyac duyanlara verilirse istismarin önemli boyutta olucani sanmiom... ama bayram shekeri gibi dagitilirsa önüne gecmek de biras zor olabilir tabe, evet...
yok, o yetmez istismarin önüne gecmek icin diosaniz, shöyle bishi de yapilabilir mesela;
park kartimin önünde rahatlikla görülebilen bi numara var... eskiden o numaranin yerinde plaka numarasi bulunuyomush... dolayisiyla sadece bi tane arabaya bagli olarak kullanabiliomushun karti... kendi araban yoksa bi yakininin plaka numarasini yazdirabiliomushun... ilk bakishta "bashka arabayla kullanamadiktan sonra engelli plakasindan ne farki var" dio insan ama arabasi olmayan engellilerin de ishine yaricani gözardi etmemek lazim... ayrica kartin önüne sadece bi tane degil de, kart sahibi tarafindan belirlenen örnegin üc tane plaka numarasi neden yazilamasin?... bizim burdaki uygulamaya göre kisitlayici ama türkiye'dekine göre daha fazla kolaylik saglar park konusunda... shu an -ayni zamanda istismari minimuma, saglanan kolayligi ise maksimuma yaklashtirabilicek- daha iyi bi yöntem gelmio aklima ama kesin vardir... sadece kafa yormak gerekir biras
... hem yöntem iice oturduktan sonra istismar durumuna bi bakilir
(umulur ki park karti kötü nietliler icin cekiciligini kaybetmishtir ) ve "caktirmadan" karttaki plaka numaralari kaldirilip burdaki gibi kart numarasi yerleshtirilerek saglanan kolayligin önü acilabilir...
ama bana sorarsaniz, kart
gercekten sadece ihtiyaci olanlara verilirse bunlara hic gerek kalmaz bile... ayrica yakalandiginda hem istismar edene hem ettirene yüklü bi ceza kesilerek kart, bi daha (ya da uzun bi süre icin) verilmemek üzere, iptal edilirse karti hediye etmek / satmak / satin almak gibi girishimlerin cekiciligi oldukca azalir zaten
...
sevgiler
...