Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere belediye otobüslerinde 5 sefer sınırı getirildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
40
Reaksiyonlar
0
8 Eylül 2010 Güncel:
İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Herhangi bir kısıtlama olmaksızın kartınız özgürce ve usulünce kullanabilirsiniz.

Bügün otobüse bindim ve şöför bu engelli kartları günde beş ( 5) sefer gecerliymiş Yani 6 (altıncı 9sefer malesef binemessiniz diyor pazartesinden beri gecerliymiş bu kural kısacası altıncı sefer binerseniz ücret vereceksiniz

Engellilere Kötü Haber İett Neden Kartları Degiştirdi Sizce Arkadaşlar

Bügün otobüse bindim ve şöför bu engelli kartları günde beş ( 5) sefer gecerliymiş Yani 6 (altıncı 9sefer malesef binemessiniz diyor pazartesinden beri gecerliymiş bu kural kısacası altıncı sefer binerseniz ücret vereceksiniz

yok arkadaşım öle bir şey senin bindiyini nerden biliyor

bu haberi İETT söfürümü yada özel halk otobös şöfürüdenmi aldin?

Malesef Doru Arkadasım Bugün Şöförler Tekrar Uyardı 5 seferden fazla bine bilirsiniz sölediler kısacası carşambadan beri böyleymiş

ben binecem günde 100 defa sorun cıkmaz...
aynı otoböste 30 dakıka sınırlama var..

Iett tarafından yürütülen yeni yasa buymuş kısacası yeni kural

iyi de kart gösterip geçmiyor musun? nasıl anlayacak ki bunu?

ben okutmuyorum ki sadece gösteriyorsun

bu arada iett'in web sitesinde resmi bir açıklama yok. resmi açıklama olması da gerekmez mi? Nasıl olur böyle bir şey? Evi karşıda okulu/işyeri/ sürekli bakıma gittiği hastanesi karşıda olan engelli nasıl kullanacak?

Böyle bir uygulama olup olmadığını Beyaz masaya sorup endişemizi anlatalım. işte linki:

İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü -

Arkadaşlar gerçekten böyle bir uygulama varsa ve ses çıkarmazsak kalan ücretsiz haklarımızı da ücretliye çevirirler.

bu nasıl bir uygulama ya? mecburen otobüs, vapur, tramway gibi vasıta değiştirmeye mecbur olan engelliler de var. Sırf karşıya geçerken bile dolar ücretsiz haklar. Evine para vererek mi dönecek yani?

Arkadaşım gösterdiğin kartlar 2010 yılı sonuna kadar geçerli. er ya da geç elektronik seyahat kartı alacaksın. yani "okutmuyorum ki gösteriyorum" demenin manası yok.

lütfen iett'e soralım böyle bir uygulama gerçekten var mı?

arkadaşım iett beyaz masayı arar mısın lütfen?

[FONT=Comic Sans MS]Yeni chipli kartlar bilgisayar marifetiyle okundugu için beş kezden fazla binişleri rahatlıkla yakalayıp uyarabilir. Böyle bir uygulama var mı yok mu bilmiyorum ama sonuçta kartların chipli biçime dönüştürülüyor olması böylesi bir amaca hizmet ediyor olsa gerek. Durum toplu bir hak arama gayretiyle düzeltilmeye çalışılmalı.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]İzmir'de engelli kartlarında 750 kontörlük bir yükleme ile alıyorsun kartını ve bir yıl boyunca kullanıyorsun bu 750 kontörü. Yettiyse yetti, yetmediyse artık sonrasında ücretli muamelesi görüyorsun. İstanbul'da da buna benzer bir uygulama amacı olabilir.[/FONT]

arkadaşım 5 sefer sınırı yoktur.aynı otobüse 30 dakika içinde 2 ci kez binersen bakiye yetersiz diye uyarır ,bunu yaptığı taktirde,2 veya 3 kez okutun o zaman ücretsiz yazdığını görürsünüz :D

İleride kısıtlama mutlaka getireceklerdir, bunun söz konusu olduğu zamanlarda birleşip protesto etmemiz lazım. sesimizin en az çıktığı anda bir gecede hallederler de haberimiz olmaz. Bu konu ciddiye alınması gereken bir konudur.

30 dakika içinde aynı otobüste mi geçersiz diyor yoksa başka bir otobüsde de öyle bir uygulama var mı ?

Arkadaşlar şoför tarafından verilmiş olan bilgi tamamen yanlış isterseniz 444 18 71 numaraları telefonu arayıp 3 ardından tekrar 3 ü tuşlayarak net bilgi alabilirsiniz. Hiç bir sınır yok beyazkart kullanımında

Kurbanlık koyun gibi başımıza gelecekleri bekliyoruz.
Hiçbir sorunumuzda birleşim yok hep ferdi girişimler mücadeleler.
32 bin kişi olmuşuz hadi yarısı sanal üye diyelim 16 bin kişilik bir orduyuz ama hiç bir sorunda bir çabamız olamıyor.
Daha ne olduğunu bile anlamayanlar var yok efendim "ben gösterip geçiyorum" yok" beyaz kartı sınırsız kullanıyorum"
Bu beyaz kart artık 31/12/2010 a kadar geçerli herkes elektronik çipli kart alacak.
Bu kartları da merkezden istedikleri gibi kullanacaklar. Kısıtlama ,iptal ne isterlerse onu yapacaklar.
Burada elektronik kart vereceğiz daha kloay kullanılacak diye sakatlar büyük bir tuzağa düşürülmüşlerdir.
Uyuyun bakalım ne zaman uyanacaksınız. Şimdide saf saf anayasa değişikliğinden medet ummaya başlamışız.
Hak verilmez böyle söke söke ellerimizden alınır bizlerde bakakalırız.

aferits bey,

evet haklısınız. artık tek merkezden yönetim mümkün. 10 limit, 5 limit, ücretli..
ne yapacaktık? elektronik kart istemiyoruz mu diyecektik? 2010 sonunda kadar geçersiz olcak "gösterilerek kullanılan beyazkartlar"
şöför geçmiyor dicek biz de elektronik kart elektronik pranga mıdır deyip kavga mı edecektik?

varsa çözümünüz söyleyin.

biliyorum derneklerden usandınız ama sanırım engelli derneklerini, federasyonlarını uyarın. dürtün...

yarın geç olmadan. en azından uyanık olmalarını sağlayın.

böyle birşey olamz ya olursa tamamen saçmalık olur:(

bal gibi de olur o cihazların amacı var. yapar bu uygulamayı belki yarın belki yarından da yakın misali... muayne ücretlerini kopydular kimin gıkı çıktı. biz millet olarak alıştık ne derlerse yapmaya öğle değil mi?

Bu gidişata bi dur demek lazımmm

tabiki hakkımız her şekilde arıyalım ama şunu belirteyim,geçen hafta nerelere gittiğimi yazayım toplamda eve gelene kadar 12 kez otobüs,tranvay,metro,fenüküler kullanmışımdır :cool: hiç bir sorun yaşamadım.

bir kere sorun yaşadım.aynı otobüse 30 dakika içerisinde 2 ci kez bindim makine kontör yetersiz dedi,şöför para istedi,bende yaz tahtaya al hafta ya dedim ,yine denedim 2 ve 3 kez ukatmam başarımın göstergesi oldu , ücretsiz yazdı ;)

yaaa bari mail falan atalımda böyle sorun yaşarsak kartı gösterip geçelim,bedava diye üzerimize para almıyoruz,yaban ellerde madur olmuyalım

ben bu gün 14 iett otoböse bindim sorun cıkmadı. günlük sınırlama diye bir şey yok, ibb inanın hakkımız elimizden alamaz.
sadece aynı makınede 30 dakıka sınırlama var diye biliyorum. panik yapmayın sınırlama yok güle güle kullanın:cool:

arkadaşlar arkadaşın biri kuyuya gene bitaş attı kimse cıkaramıyor aynı duraktan veya otobüsten 30-90 tambilemiyorum ikinçi defa binersen kredi yetersiz diyor oda kartı ikincikişi kullanmasın diye bir kere başıma geldi yoksa şu zamana kadar sınırsız bine biliyorum şu ana kadar hiçbir arkadaşın başına böyle bi olay gelmedi ben duymadım gören varsa yazsın kulaktan dolmayla olmaz

böyle mbir uygulama varsa deneyen başına gelen bi arkadaş yazsın yoksa milleti kimse galeyana getirmeye ramazan günü kimsenin ahını almayalım kulaktan dolmayla olmaz bu işler somut kanıtı olan varsa başına gelen varsa ona göre tedbir alalım gerkli yerlere itirazımızı bulunalım

İETT görüş öneri sayfasına yaptığınız başvuru‏

07.09.2010

• [SIZE=3]IETT Halkla ilişkiler[/SIZE]
    invis.gif
    • IETT Halkla ilişkiler

• iett@iett.gov.tr

Sayın ........................,

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Herhangibir kısıtlama olmaksızın kartınız özgürce ve usulünce kullanabilirsiniz.

2010-09-07 13:31:59 tarihli mesajınız:

Duyrularınız üzerine şahsıma ait beyaz kartımı engelliler için hazırlanan yeni elektronik kartla değiştirdim. Büyük rahatlık sağlayan bu uygulamaya son zamanlarda engellierin elektronik seyahat kartlarına günlük seyahat kısıtlaması geleceğini ve belli bir sayıdan sonra ücretsiz kullanılamayacağı yönünde yoğun duyumlar almam nedeniyle büyük bir sıkıntı içindeyim..Ortopedik engelli olarak bir durak için bile otobüse binme zorunluluğum olduğundan. Böyle bir uygulamanın bizleri ev hapsine sokacağı ve mağdur edeceği kaçınılmazdır. Beni ve benim gibi olan binlerce engelliyi huzursuz eden bu konunda içimizi ferahlatan bir açıklama yapmanızı rica ederim. Saygılarımla .............

İyi yolculuklar...
İETT Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü

İETT ' YE YAPTIĞIM YAZILI MÜRACAAT VE İŞLETMENİN VERDİĞİ CEVAP YUKARIDA AYNEN YAYINLANMIŞTIR.

LÜTFEN HAYALİ SORUNLAR YARATARAK İNSANLARI TEDİRGİNLİĞE DÜŞÜRMEYİNİZ.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt