Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu kredi meselesi herkes için geçerli. Engellilere özel bir durum değil ama tabi ki engelliler de yararlanabilir. Lakin evleneceklere verilecek olan kredi meselesi araştırdığım kadarıyla halen çalışma aşamasında. En son gördüğüm haber Ali Babacan'ın kredi için bankalarla çalışma yaptığı yönündeydi.
Henüz bununla ilgili yasa da çıkmadı. Bu uygulama yürürlüğe girince haberdar ederiz demeyeceğim.
senden şunu isteyeceğim. Şu verdiğim iletişim numarasından Aylin Çiftçi ile görüş. Ona şunları söyle:
"Aile Bakanlığının genel politikası aileyi korumak. Hatta engellilere yapılan yardımlar bile aile eksenli yapılıyor. Fakat engelliler genelde sadece anne babalarıyla kalmaya mahkum ve onlarla aynı hanede değerlendirilen ayrı aile kuramayacak çocuklar olarak (yapılan düzenlemeler bunun göstergesi) sosyal yardım eksenli düşünülüyor. Onların evlenebileceği evlenmek isteyecekleri ve evlenmek istediklerinde/evlendikten sonra karşılacakları sorunlar pek düşünülmüyor.
En basitinden 2022 ve evde bakım aylığı alan 2 engelli evlense ve ayrı eve çıksa 2 kişi evde yaşamaya kalksa hane bazlı gelir yuzunden ya aylıklarının kesilmesiyle karşı karşıya kalıor ya da zaten ayrı eve çıkamıyor.
Mesela ben yakında evleneceğim. Benim gibi evlenmeyi düşünen engelliler için ne gibi çalışmalarınız var ve ben aile kurarken devlet ne kadar destek çıkacak bana? Hiç mi destek olmayacak?
Evet, Bakanlığınız aileye önem veriyor. peki engelliler evlenirken/ya da evlenmişse aileye verdiği önemi Bakanlıgınız nasıl hissettirecek engellilere? Destek mi olacak yoksa engellileri evlilik kapsamından çıkarıp, hiç büyümeyen, aileleri yanında kalmaya mahkum çocuklar olarak mı görecek?
yakında evlenecek ve kredi aramaya kalkan bir engelli olarak bana kredi teşviki olmayacak mı en basitinden? Ya da evlenen engellilerin ayrı haneye taşınması durumunda aldıkları 2022 ve evde bakım aylıkları sizce yetecek mi? Evlenmesinler mi? Hem yardım alıp hem de yapabilecekleri bir işte çalışamazlar mı? Bu konuda hiç çalışma yapıldı mı? Engellilerin evlilikleri ne alemdedir, Bakanlığın ilgi alanında mı, değil mi?"
Bunları istersen mail at istersen telefonda soyle. ama Aile Bakanlığını bu şekilde sürekli rahatsız et ki engellilerin de evleneceklerini hatırlasınlar.
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için gerçekten açıklayıcı oldu hemen mail atıyor ve arıyorum...çok sağolun...insanlar evleniyor ve bizimde evlenmeye hakkımız var. öyle bi bilinç oluşmuş ki insanlarda sakat veya engelli insanlar evlenemez gibi bir algı var...
Banada bu konu hakkinda bilgi vermenizi rica ediyorum lütfen bende1yurume engeliyim sadece engelli engelliylemi evlenirse maaş alabilir diye duymuştum ya sağlıklı bir erkekle evlenirse alabilirmi engelli maaşını acaba beni aydınlatıcı bir bilgi verirseniz sevinirim çok
Ben 2buçuk yıl önce evlendim herhangi bir yardım olmadı.
Ama bir yardım için de başvurmadım.
Böyle bir konu hiç duymadım.
E-devletiniz varsa BİMER'e yazabilirsiniz.
SGK'ya dilekçe gönderebilirsiniz.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sorabilirsiniz.
Engelliler dernekleri var oraya danışabilirsiniz.
Maddi durumu iyi olmayanlar için kaymakamlıkta sosyal yardımlaşma vakfı var. Başvuruyon. ne ihtiyacın varsa ? Onlar eve gelip araştırıyor. Sonra toplanıp karar veriyorlar.