Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere kötü haber: İETT özelleşiyor

Konular
40
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün otobüse bindim şöför ve engelli bir arkadaş konuşurken duydum iett özelleşiyormuş kısacası istanbulda otobüse binemeyecekmişiz

Halk otobüsleride özel farklı ne olabilir ki ?

Engellilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını sağlayan şey, belediyenin kendi inisiyatifi değil, hükümet kararıdır. Bu ücretsiz yararlanma sadece belediye otobüslerini değil, özel otobüsleri de kapsar. Sadece İstanbul'da da değil, tüm illerde bu böyledir. Ancak taksiler dolmuşlar yanlış bilmiyorsam kapsam dışıdır. Dolayısı ile özelleşse bile engelliler açısından bir şeyin değişmemesi gerek kanaatimce.

belediyenin ulaşım a.ş. diye bi birimi var zaten, ona devredilir büyük ihtimal. tabi şu an ona bağlı değilse.

Evet izmirdede üçretsiz otobüsler özel olsa bile anlaşmaya bağlı şartlar konur aynı şartlarda özelleşir yani rahat olun bence

özelleşmesinin bişey kaybettireceğini düşünmüyorum ben. nitekim şehirlerarası otobüs şirketleri de özel ama engellilere indirim uygulamak zorundalar.

epilepsi1986;

Alemsiniz valla:eek:
Bunun neresi kötü haber:confused: Özelleşen bir kurumda çalışanmıyız ki bize kötü haber olsun!
Zaten engelliye uygun değilki otobüslerin %99 u, bundan daha kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum!.
Hatta güzel bir haber de denilebilir. Maliyetler açısından halkın cebine düşen maliyeti düşer belki:confused:

ne özelleştirilmiyorki herşeyimiz özelleştirildi

Onurs;

Özelleşmeden önceki faidesi veya özelleşmeden sonraki size zararını anlatırmısınız:confused:
Valla benim özelleşen bir şeyim yok:eek: Vatandaş bu kurumlardan kar payımı alıyordu ki?
Özelleşmesinin halka karı veya zararı var?

En iyisi boykot yaz geldi bisikletle serin serin git gideceğin yere :) , ptt özelleşti ev telefonundaski kdv sabit ücretler yüzünden cok kişi kapattı.

22 tane limanımız var hiç biri bize ait değil yarın öbür gün allah korusun şavaş çıkşa limanımız bile yok, ondan sonra ptt özelleşti telekom araplar bizi soyuyuor telefon ft olsun adsl olsun biraz uyanın arkadaşlar herşeyimizi özelleştirme altında satıyorlar. uyanın şu uykudan

@Onurs

Nolucak ?
Allah korusun savaş çıksa limanlara izinmi vermiycek?
Bildiğim bazı limanların işletmesi verilmiş sadece.
devletin elinde oldugu zamanlarıda biliyoruz merak etme.

Lütfen konuyu siyaset meydanına dönüştürmeyin... konu ile düşünceleriniz varsa yazın.. ayrıca otobüs a.ş. nin otobüsleri engellilere %100 uyumlu orta kapıda rampa var ve engelli bir arkadaşımızın rahatlıkla bindiğine şahit oldum.. kapı açıldığı zaman otobüs sağ tarafına hafif eğim alıyor rampa manuel olarak elle aşşağı indiriliyor ve engelli kardeşimizde rahatlıkla otobüse çıkabiliyor.

Sat ver kurtul politikası, zaten denetleyemiyorlar yiyici cok, özelleşirse adam akıllı klimalı yapsalar bari otobüsleri.

ankarada belediye otobuslerini %60 engelli vatandaşlar ucretsiz biniyor %40 - %59 olanlarda öğrenci indirimi uygulanarak biniyor. özellerde %60 ve ustune herhangi bir ayrıcalık yok malesef en fazla özellere de indirimli tarifeden biniyorlar

Elazığda öğrenciler gibi yarım ödüyoruz ..özelleşmeden önce daha iyidi...

yahu konu nerden nereye geldi limanlara dayandı 26 liman özellemiş savaş cıksa limanımız kalmayacak savaş cıksa o limanda acaba yabancı olacak mı askeriye gelip hepsine el koyacak limanlarım şirketler baksın caresine almasalardı hem limanlar türkiyede türk işçiler calışıyo limanı satın aldılar die sırtına vurupta kendi ülkelerine götürmüyor insanlat telekomda özelşeti yüzde 52 devletin yüzde 48 özleşti rekabet arttı bu gün ev telefonları cep telefonalrı aynı fiyata geldi otobüslerde özelşirse rekabet olur belkide daha iyi hizmet alırız

Lütfen konuyu siyaset meydanına dönüştürmeyin... konu ile düşünceleriniz varsa yazın.. ayrıca otobüs a.ş. nin otobüsleri engellilere %100 uyumlu orta kapıda rampa var ve engelli bir arkadaşımızın rahatlıkla bindiğine şahit oldum.. kapı açıldığı zaman otobüs sağ tarafına hafif eğim alıyor rampa manuel olarak elle aşşağı indiriliyor ve engelli kardeşimizde rahatlıkla otobüse çıkabiliyor.

Gel ben seni 20 milyonluk şehirde en merkezi yerlerde durakta bekleteyim!
Kaç dk da bir engelli otobüsü geçiyor. :confused: Sene 2011 millet uzaya çıkmış!
Siz de engelliyi düşündüğünüzden değil AB uyum yasaları ve uluslararası olarak imzaladığınız sözleşmelere uyma yükümlülüğünüz yüzünden bu otobüsleri aldınız!
Kimi kandırıyorsunuz:confused: Engelliyi düşünen yok!
Kaç tane semtte standartlara uygun engelli rampası var?
Sağlık ocağına gidiceksin 2010 da yapılan bir binanın rampasından sağlık ocağına ben yürüyen biri olarak yardımsız giremiyorum!!!...
Bu kadarmı zor bir rampayı bir kapıyı yapmak!!!... Yuh diyorum başka bişey demiyorum!
Bugün ankarayı görmeyenler haberlerde iyi izlesin! Haziranda olduğumuzuda hatırlayalım.
ALLAH yarattığı eşrefi mahluka saygı göstermeyenlerin kafasına taş yağdırmaya kadirdir!

Ben siyasete dönüştürmeyin tartışma olmasın birbirimizi kırmayalım diyorum sizde sanki ben parti temsilcisiymişim gibi bana tavır almışsınız :) bende halimden memnun sayılmam merak etmeyin aynı konularda aynı sıkıntıları bende yaşıyorum.. sonuçta benimde bir engelim var ;) ben yukarıda sadece otobüsle ilgili bilgiyi aktardım okadar :)

ptt özelleşti telekom araplar bizi soyuyuor telefon ft olsun adsl olsun biraz uyanın arkadaşlar herşeyimizi özelleştirme altında satıyorlar. uyanın şu uykudan

ptt de ne zaman özelleşti:confused: Sen biliyon mu ptt teknolojik hizmet kalitesini:confused:
100 tane mektubun yarısı yanlış yere gidiyor! Bu mu hizmet? Senin mektubun kim bilir kime, özel bilgin kime gidiyor...:confused:(İşini düzgün yapan memura lafımız yok!)
Bu arap alerjiside neyin nesidir:confused: Sermaya arap olursa tü kaka.. başka milletten olursa cici:confused:
Bırakmadınız adamlar Arap diye Türkiyenin en büyük inşaatını yapsınlar. 5 senedir arazi orada boş duruyor... Size boş durunca bi getirisi olucak mı:confused:
Şimdi belki orada binlerce insan iş sahibi olurdu! Karşı çıkılacak şey var. Çıkılmıyacak şey var!

Sen uyandın yani onun için sandığa gidip 8-10 bin tl maaşlı meclis destekçisisin!!!

Konu allaha emanet gidiyor.. zaten hep nedense böyle oluyor :)

özellerde %60 ve ustune herhangi bir ayrıcalık yok malesef en fazla özellere de indirimli tarifeden biniyorlar
Oranları bilmiyorum; ancak belli bir oranın üstünde engelli olanlar özel otobüslere de (minibüs / dolmuş değil; otobüs) ücretsiz biniyor olmalılar.
Belediye otobüsüne binerken gösterilen kartın üzerinde nerelerde geçerli olduğu yazmıyor mu?
Bir sorun varsa, bulunduğunuz şehrin Ulaşım Koordinasyon Merkezinden bilgi alabilirsiniz. Buraya ulaşmak için Belediyeyi arayın ve UKOME'nin telefonunu sorun.

iyide olur diyorum lakin öHO lerin arkasından benzin parasını bile çıkaramayan İETT zarar etmekten kurtulur.bize gelicek olursak şimdiki kadar rahat olacagımızı sanmıyorum sonuçta özel(yanlış hatırlamıyorsam eger varan turizm talipmiş diye bir ara kulagıma çalmıştı :) ) ankara gibi bazı şartlar öne sürebilirler...

kastamonuda belediye halk otobüs işletmesini özel halk otobüslerine devretti. ve hiç bir engelliye ne bir indirim ne de ücretsizlik sözkonusu. su faturasında da bi indirim yok. anlayamadığım il il neden değişiyor engelli heryerde engellidir ve aynı olanaklardan heryerde aynı ölçüde yararlanabilmelidir. hepimiz T.C çatısı altında vergisini veren insanlarız. ayrım niye neden. ona göre bi kanun çıkarsınlar her yerde aynı şartlar uygulansın ne devlet olduk yaaa :(

özelleşeceği zaten pembe otobüsler hizmete sokulunca anlaşılmıştı.Dikkat edin onlar ieet nin değil şahıslarındır.Önceden iett alırdı son model otobüsleri sonrada şöför verip hizmete sokardı.Artık son model otobüsleri şahıslar alup ÖHO ama muavinsiz ve nezih bir şekilde hizmete sokuyorlar.İeet şöförleri emekli oldukça yenileri alınmayıp şöför kadrosu sayısı azaltılacak yeni şöför alınmayacak.Bunları arkadaşım olan iett şöföründen bilgi olarak almıştım.

otobüs A.Ş Olarak

emekli olan bazı şöförlerin yerine adam alınmayıp boşta kalan otobüsler boyanıp öho ya kiralanmış (çift katlıları görebilirsiniz)

Üst Alt