Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin erken emekliliklerinde kadın-erkek farkı var mı?

fate

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim sorum şu; erken emeklilikte erkek ve bayan arasında yıl farkı var mı? ben 1996 yılında kamuda işe girdim primlerim düzenli bir şekilde yatıyor vergi indiriminden 3.dereceden yararlanıyorum

Hayır,böyle bir ayırım söz konusu değil.

hayır devlet memurluğu kanununda emeklilik süresi yani emekli sandığında yıl 15 dir.ister bayan ister erkek memur olsun 15 yıl sonunda isterse emekliye ayrılabilir o da isterse.ama ssk da aldığın raporun oranına göre emeklilik yılın artmakta ya da azalmaktadır. ssk da da ister kadın ister erkek olsun emekliye ayrılmakta yıl farketmemektedir ikisi de aynı yılda emekli olurlar.ama ssk lı olarak %90 raporla çalışan bir işçi ile %40 oranında çalışan bir işçinin emeklilik süreleri değişmektedir.
ayrıyaten şu da vardır atıyorum çevre ve orman müdürlüğünde engelli bir devlet memuru 15 yılda emekli olurken aynı kurumda kamu işçisi 15 yılda emekli olamaz.daha geç bir sürede tahminim 20 yıl kadar bir sürede emekli oluryorlar.

Üst Alt