Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin gündelik yaşamda karşılaştığı problemler üzerine tasarım projeleri [Araştırma]

designali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engellilerin gündelik yaşamda karşılaştığı problemler üzerine tasarım projeleri [Araştırma]

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mim. Fak. Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü olarak bu dönemki proje konumuz engelliler ve tıp araç gereçleri olarak belirlenmiştir.
Ben ve bölüm arkadaşlarım olarak bir araştırma içerisindeyiz. İstiyorum ki bu pencere altında engellilerin sorunlarını dinleyebilmek, çözüm üretebilmek yada ihtiyaçları dogrultusunda engelliler için hayatları kolaylaştırabilecek ürün tasarımları hakkında fikir alışverişinde olalım
hayatta karşılaştıgımız problemler bizlere fikir beyanı olacaktır.

ben yeni evimde kapı topuzunu kapı kolunun olduğu tarafa değil de menteşelerin olduğu tarafa taktırdım. böylece evden çıktığımda, kapı açıkken ve ben dışarıdayken kapıyı kapatmak için çekebiliyorum.

Benim sorunum kapılarla tekerlekli sandalyem le kapıları açıp kaparken zorluk çekiyorum zorluk tan kastım üst üstte yapılan manevralar.

Bunun için elektirikle yada pille çalışan bir düzenek kurmayı düşünüyorum otomobillerin çamlarını açıp kapayan düzenekler gibi kapı kenarın da bir düğme olacak kenardan ona bastığım da kapı acılacak aynı şekil de kapının diğer tarafın dada düğme olacak kapamam için ama kafam da net bir proje yapamadım bu konu hakkın da çalışılabilir.

ismayil' Alıntı:
ben yeni evimde kapı topuzunu kapı kolunun olduğu tarafa değil de menteşelerin olduğu tarafa taktırdım. böylece evden çıktığımda, kapı açıkken ve ben dışarıdayken kapıyı kapatmak için çekebiliyorum.
:) eneeee, harika!!! ben de banyomun kapisina yapiym bunu :)... shuraya bi ip baglasam da cikarken arkamdan cekerek mi ciksam diye düshünüodum... helal walla! :)...

mutfak dolapları yapılırken bulaşık makinası yerden 25 cm kadar yüksek olacak şekilde projeledirdim. malum tekerlekli iskemledeyim, ve bu şekilde bulaşık makinasını kullanmak daha rahat oluyor.

Rekursion Söylediğin şey benimde aklıma geldi ama çok ilkel bir yöntem olaçağından kafa yormadım o işe.

Daha çok Pille yada elektirikle çalışan ve kapıyı hem içerden hem dışardan kapayacak bir düzenek üzerine kafa yoruyorum hatta bu iş uzaktan kumanda ile olsa çok çok kullanılışlı olaçak benim için.

Kafamda proje geliştiriyorum ama teknik anlamda yeterli bilgim olmadığı için bir türlü fiiliyata geçiremedim. :)

agir isitme kayipli biri olarak cep telefonuna her zaman goz atmak icin kol saati olarak tasarlanmasini teklif etsem nasil olur
ses duymayan birioyle guzel is gorurduki
hem saat hem sms yazmak okumak hemde hemen goruruz telefon edeni
kolay gelsin

Bilmiyorum nasıl olurdu bizim gibi tekerlekli sandalye bağımlısı arkadaşların otomobillerine bindikten sonra tekerlekli sandalyelerini bagaja koymak büyük problem mutlaka bir yardıma ihtiyaç duyuyoruz bunun yerine acaba arka kapılar ters tarafa açılır olsa şoför koltuğuna atladıktan sonra tekerlekli sandalyeyi katlayıp arka koltuğa koymak daha kolay olmazmıydı ...Hani bağımlılığı azaltmak amacımız ! Yalnızca bir fikir geliştiriebilir.

Halil Yılmaz

:) :) :) :) :)
AH CANIM BENİM.............................

ya arkadaşlar en önemli sorunlarımızdan birisi de dışarıdayken tuvalet sorunu.umumi tuvalerler öyle kötü ki hemen hemen hiçbirini kullanamıyoruz.buna nasıl bi çözüm bulsak??çok önemli bu :roll: :roll:

:lol: seker maalesef bu bahsettiginiz konu insanlarin kendi terbiyelerini kendileri tasarlamasi konusuna giriyor en iyisi oyle yerleri kullanmamak

Üst Alt