Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin Havalimanı Deneyimi [Araştırma]

dilaevliyaoglu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi geceler arkadaşlar,
Engelli bireylerin yolcu olarak havalimanlarındaki deneyim ve gözlemlerini tezimiz kapsamında kullanacağız.
Aranızda havalimanı deneyimi olan arkadaşlar görüşlerini, şikayetlerini, memnun oldukları yahut olmadıkları durumları, olumlu ve olumsuz her yönüyle paylaşabilirler mi?

Son düzenleme:
Merhaba ben 10yildir havalimaninda çalışıyorum onemli olan havalimaninda olan yuzlerce isyerinden hangisinde calismak birde benim negatif olarak baktigim tek yon bayram seyran c.tesi pazar hic farketmez calisman gerekiyorsa istesin vardiyali sistem sosyal hayati cok etkiliyor ama yaptigin isi sen seviyorsan ustlerinde seni seviyorsa emekli olur gidersin ama sunu sakin unutmayin yolcu bizim nimetimiz oldugu icin ne olursa olsun daima haklidirIyi aksamlar

Merhaba ben bunu calismak olarak dusunup yazdim galiba yanlis oldu yolcuk yapan sahis olarak bakildiginda yalniz kalmamak ensaglikli yolculuk olur ama talepte bulunuldugunda h limanina girmeden gerekli olan kisileri engelli araclarla alip ilgili alana kadar goturuyorlar fakat h alani artik okadar luks mbir ulasim olarak bakilmiyor yani cok kalabalik birde cafelerdeki fiyatlar dis payasaya gore cok ama cok pahali Iyi aksamlar

öncelikle ilginiz için teşekkürler.
çalışan olarak da deneyimlerinizi paylaşmanız yanlış değil aksine faydalı oldu...
sonuç olarak sorunlar, sıkıntılar aynı...
yolcu kısmına geldiğimizde ise;
refakatçi verilmesi sistemini sadece havayolu şirketleri mi sağlamakta?
havalimanı yönetiminin böyle bir hizmeti bulunuyor mu, bilginiz var mı?
ve siz bir çalışan olarak daha iyi bilirsiniz,
gelip görüşülebilir mi sizinle yahut yöneticiler ile?
tekrar teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için,
iyi akşamlar dilerim

Bundan7-8 yıl önce sabah İstanbul Sabiha Gökçen’den Antalya’ya gidip yine aynı gece Sabiha Gökçen’e döndüm.. Sol ayakta polio sekeli mevcut olduğundan uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum.. Uzun bacak yürüme cihazı olmaksızın birkaç yüz metreden fazla yürüyebilmek hemen hemen imkansız gibi bir şey benim için, bu nedenle de her ihtimale karşı yani kırılma, bozulma ihtimaline karşı yedek yürüme cihazımı ve yedek pabuçları da çantaya koyup tuttum Sabiha Gökçen’in yolunu.. Bismillah, havalimanına giriş kontrolünde çantanın içindekilere taktı önce güvenlik görevlileri ve x-ray’de iki uzun demir olarak görülenin ne olduğunu sordular, durumumu izah edince sıkıntı olmadan geçtim.. Diğer arama noktalarında da hem çantamdaki yedek cihaz hem de ayağımdaki cihaz nedeniyle sıkı bir kontrole tabi tutuldum.. Ben bu sıkı kontrolleri ve kısa sorgulamaları tenkit etmiyor ve YAPILMAMALI demiyorum, bilakis güvenlik sebebiyle bunlar yapılmalı.. Ancak bir kontrol noktasındaki bir emniyet görevlisinin (özel güvenlik elemanı değil, bizzat polis) tavrı son derece haysiyet zedeleyici idi.. Adam üst kontrolümü yaparken ayağımdaki cihaz eline geldi tabii ki ve bunun üzerine beni iyice aramak istedi.. Milletin ortasında pantolonumu sıyırmamı istedi..Ben de milletin ortasında soyunmayacağımı belirtip tutumuna itiraz edince biraz ağız dalaşı oldu ve bu esnada bir başka polis yanımıza geldi, ne olup bittiğini sordu ve durumu öğrenince beni hemen 5-10 metre uzaktaki perde ile çevrelenmiş (belli ki kişilerin detaylı aramaya tabi tutulması için yapılmış kapalı biralan) bir kapalı alana soktu ve orada pantolonumu indirdim ve durumumu anlayınca mesele kalmadı..

Bir hödük yüzünden tüm emniyet teşkilatını tenkit edemeyiz ancak yerliler kadar yabancı turistlerin de cirit attığı hava alanlarında görev yapan emniyet mensuplarının orada vazifeye başlamadan önce bu tür konularda yani nezaket ve incelik konularında eğitime tutulmaları iyi olur kanaatindeyim..

Üst Alt