Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin otel kullanımına dair bir çalışma. [Araştırma]

samurdurun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben bır unıversıte hocasıyım. Ve akademık bır calısma yapıyorum. Hıcbır bedensel engelım yok (tabı bu hıcbır zaman olmayacak anlamına gelmıyor degıl mı?). Ama o kadar cok yakın dostum var kı nıce bedenı saglam zıhnı engellılerden daha daha engelsızler.
Onlarla yaptıgım gorusmeler sonucunda benı bu sıteye yonlendırdıler. Eger calısmamda bana yardımcı olursanız benı cok mutlu edersınız.

Ben ve bırkac dostum engellılere yonelık mobılya tasarımları yapıyoruz. Son olarak da oteller ve kullanımı ıle ılgılı bır calısma ıcerısındeyız. Calısmamız tamamlandıgında ekım ayında turkıye'de bır sempozyumda, 2012 sonunda da dunya capında bır kongrede sunulacak.
Ve cozum onerılerımız begenılmesı durumunda uygulanmaya baslayacak.

Bu onerıler ıcın bedensel engellı dostlarımdan bazı yardımlara ıhtıyac duyuyorum. Bunlar sadece sorulardan ıbaret. Sız ve sıtedekı dostlar bana akademık/bılımsel calısmamda yardımcı olmak ıster mısınız?

Temel soru şu; "otellerden hayatınızı kolaylastırması ıcın ne gıbı beklentılerınız var?" ve bu sorunun cesıtlı alt dalları...

Sakatlar konfederasyonu ve sakatlar dernegı ıle yaptıgım muzakereler halen devam edıyor. Ama henuz bır sonuc alabılmıs degılım.

Sımdıden ılgınız ıcın cok ama cok tesekkur ederım.

öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim, temel soru ve alt dalları demek yerine, sormak istediklerinizi açık açık yazarsanız hem konuya katkıda bulunmak isteyenler hem sizin açınızdan büyük kolaylık olacaktır diye düşünüyorum.

üniversitede hoca olduğunuzu belirtmişsiniz. acaba engelliler üzerine bir tez mi hazırlıyorsunuz? merak ettim doğrusu :)

Anladığım engelsiz otel,nasıl olmalımı?ise ilk girişten rampa ile başlayıp,tuvalet kapılarının darlığı odaların tekerlekli sandelye giremeyecek kadar dar oluşu hele odalardaki laobaların yüksekliği duşların bize uygun olmayışı gibi sorunları bilmek isterseniz kabataslak şimdilik bu kadar,siz ne istediğinizi daha açık yazın bizde malzeme çok...Sevgiler,

-denize ulaşımda güçlük (kumlu alanda ilerlemek oldukça güç oluyor)
-açık büfe de yemek alamama çilesi;)
-havuz için lift olmalı (sandalye kullananlar için)
-yer döşemelerinin kaygan olmayan malzemeden seçilmesi
-çok uzun yol yürüyemeyenler için mekanlar arası geçişler için akülü sandalye bulundurulması

Siz alanya'ya gelin biz size tüm sorularınızın cevabını örnekleyerek verelim.

Fiziki gerekler için aslında birşeyler söylemeye gerek bile yok. Sonuçta mekanların herkes için erişilebilir olması adına neler yapılacağı bellidir. Havuzundan plajına, terasından bahçesine kadar her yerin rampa yapılarak kullanılabilir olması sağlanmalı. Zeminlerin kayıp düşmeyi önleyecek ve Beyaz Bastonla yürümeyi mümkün kılacak malzeme ile yapılması gerekli. Tüm ortak alanlar, odalar ve banyolar tekerlekli sandalye ile manevra yapabilecek genişlikte olmalı.

Burada önemli olan şey mekan sahiplerinin bu tür düzenlemeler yapmak konusundaki iradesi, ve tabii ki yasaların bu düzenlemeleri zorunlu tutacak şekilde yapılması...

cok tesekkur ederım. basarı dıleklerınız ıcın. nasıl bır tepkı alacagımı bılemedıgım ıcın sadece genel bır bılgı ıle bana yardımcı olmak ısteyen olabılır mı dıye sormak ıstemıstım sadece.
1-2 gun ıcerısınde calısmam ıle ılgılı net bılgılerı hepımıze faydalı olması ıcın lınke koyacagım.

tesekkurler.

kocatepe üniversitesi mobilya ve dekorasyon bölümünde öğretim görevlisiyim. burada çok fazla termal otel var. ve hiçbirisi bedensel engellilerin kullanımlarına uygun değil.
yapılacak bir sempozyuma bedensel engelli odası tasarlayarak katılacağım. onun için beklentileri öğrenmak istiyorum aslında.
beklentilere göre ekim ayında tadilata girecek olan otel içerisinde 3 adet bedensel engelli odasının tasarımını ve uygulamasını yapacağım. beklentileriniz bu sebeple benim için çok ama çok önemli. tamamen sizlerin istek ve ihtiyaçlarına göre yapılmasını istiyorum. bizlerin değil.

onun için mümkünse demişsiniz ya bizde malzeme çok diye. işte o malzemeleri rica ediyorum.

şimdiye kadar yazmış olduklarınız bile çok ama çok güzel şeyler. bu bilgiler ve verecekleriniz için çok minnettarım.

sevgiler.

engellilere yönelik otel odası tasarımları

merhaba,

sanırım bu sefer anketi yükleyebileceğim.
sadece tercihinizin aynına bir işaret koymanız yeterli.

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/x2xolvap/HUDAI_IST_KARTLARI2.xls.htmlHUDAI_IST_KARTLARI2 - Upload.gen.tr linkine tıklıyorsunuz.
yüklemeyi başlat/ dosyayı indir dedikten sonra dosyayı masa üzerine kaydedip işaretlemeleri yapıyorsunuz.
işaretlemelerden sonra kaydedip safiye.durmus@gmail.com adresine e posta olarak yolluyorsunuz.

çok teşekkürler

Üst Alt