Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin otoparklardan ücretsiz yararlanabilmesi için kart nasıl alınır?

Makiyato

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
13
Son güncel halliyle bu karta sahip olmak için aracımızın ve ehliyetimizin buna göre mi olması lazım?Engelli raporu olan ancak aracı özel donanımlı olanlar alamıyor mu bu kartları? Yada yüzde 40 ın üzeri engeli olan herkes alabiliyor mu?

Makiyato
Aracınız özel donanımlı ise zaten ehliyetiniz yeni tipse araç uyarlama kodu vardır. Eski tip H sınıfı ise de "özel tertibatlı araç kullanır" yazıyordur.
İki durumda da ilçe trafik tescil şube müdürlüğüne engelli park kartı başvurusu yapılabilir.
Ancak %40 ve üzeri raporu olan her engelliye engelli park kartı verilmez. Örneğin tip1 diyabet için %40 rapor verilir ancak engelli park kartı verilmez.

Benim başka bir sorum olacak
2009 yılında engelli raporlarum var %43 süresiz ben wilson hastasıyım. Fakat 2013 yürürlüğe giren engelli sınıflandırması yönetmeliği kaldırıldı, benim raporum geçerli mi değilmi

Cevap için teşekkürler ancak ben böle bir başlık açtığımı hatırlamıyorum, açılmış bir başlığa yazmıştım. İlginç yav

Engellı park kartı şartları nelerdır ?

Slm arkadaşlar %50 engelli raporum var engelli park kartı alabiliyormuyuz ? (H sınıfı ehliyetim yok. ortopedik engelim yok)

aleyküm selam alamıyorsun arkadaşım Trafik şube araç ruhsatı ,ehliyet ve rapor fotokopisini istiyor ama %90 üzerini bilemiyorum

Üst Alt