Değişen yönetmelik: Karayolları Taşıma Yönetmeliği
Yönetmeliğe uymayan otobüs firmaları Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimine faks'la şikayet edilebilir. Bunun için:
1- Dilekçe (ör):
3- Eğer alınmışsa normal biletin fotokopisi.
bunları tamamladıktan sonra şu adrese/faksa/e-mail'e gönderin:
6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, altı ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az % 40 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir.
Görüldüğü üzere yönetmelik %40 ve üzeri sakatlığı bulunan (ve bunu belgeleyen) kişilere şehirlerarası yolculuklar için biletler %30 indirimli olarak kesilir diyor. Yönetmeliğe uymayan otobüs firmaları Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimine faks'la şikayet edilebilir. Bunun için:
1- Dilekçe (ör):
- Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'ne
... tarihinde, ... otobüs firması ile ...'dan ..'a seyahat etmek için otobüs bileti almak istedim. Yetkililer yer olduğunu söyledikten sonra, kendilerinden, engelli olduğum için (durumumu gösterir belgemi ibraz ederek) %30 indirim uygulanmasını talep ettim. Yasal olarak Karayolları Taşıma Yönetmeliğini hatırlattım.
Ne var ki firma yetkilileri yönetmeliği umursamayarak indirimli bilet kesmeyeceklerini söylediler.
Adı geçen firmanın, yönetmeliği uygulamayarak beni mağdur etmesi karşısında yasal ve idari soruşturmanın yapılmasını ve ceza uygulanmasını arz ederim.
3- Eğer alınmışsa normal biletin fotokopisi.
bunları tamamladıktan sonra şu adrese/faksa/e-mail'e gönderin:
- ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KARA ULAŞTIRMASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Adres: Hakkı Turayliç cad.No:5 06338 Emek / ANKARA
Tel: 0.312.203 10 00
Faks: 0.312. 203 12 81
kugm@ubak.gov.tr
Bölge müdürlükleri iletişim bilgileri: www.kugm.gov.tr/kara.php?komut=iletisim