Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin topluma kazandırılması için proje önerileriniz? [Araştırma]

KdryKy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, Engelli arkadaşlarımızın kardeşlerimizin topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan proje gelıstırmemız gerekıyor. Bu proje ıcın ayrılabılecek maksımum butce 20 000 Tl. Ağrı da öğretmenim. Bu proje hem okulumuzu kapsamalı hem de engellı vatandaslarımıza yardımcı olmalı. Biz Okulun bahcesıne prefabrık bı kapalı spor salonu dusunduk ama bunun kabul edılecegını pek sanmıyorum. yaş sınırlaması yok 7 den 70 e herkese hıtap edebılecek bır calısma olabılır.Fikirlerinizi yazarak bana yardımcı olursanız çok sevınırm. ÖZel mesaj da atabılırsınız. Şimdiden hepinize tesekkür ederim.

Hiç mi Fikir Yok zamanım kısıtlı arkadaslar hemen bır proje uretıp sunmalıyım. Biz Ağrı da degılız dıye ılgılenmemezlık yapmayın lutfen burdakılerde insan.... Buraya yazmamın sebebı sızler daha ıyı bılıyorsunuz eksıklerımızı sanıyordum kı fazlaca fıkır gelecek ancak bakmıyorsunuz bıle.

sevgili idealist ogretmenim:)
isin egitimden gectigini iyi idrak etmekle birlikte egitimde sabrin onemini herkesten cok biliyor olmalisinizda 20000 lira gibi bi para icin iki ayaginizi bi pabuca sokup fikir uretilmesini anlamadim dersem darilmayin
egitim egitim egitim ilk is egitim derim amaaaa bilincli egitim
ole para icin gostermelik olani her iktidar devrinde yapboz oluyor sizde biliyorsunuz
siz bide 7 yastan basladiginiza pek bi faydali oneri dusunemiyorum genede sontadan engelliler icin is im kanlari yaratacak biseyler dusunen yazar UMITSIZ olmayiniz

Gerçekten sabırlı oldugumu sıze nazık cevap yazmakla yetındıgım zaman ıyı anladım. Ben de bılıyorum sabretmesını, bende bılıyorum her ısın egıtımden gececegını. ama zamanım kısıtlı o yuzden bu kdr sabırsızım. 20.000 tl ıle cok faydalı ısler yapabılırz. Ben buraya yazmadan da proje uretebılırdım. yada baska forumlara da yazabılırdım herhangı bır sohbet sıtesıne de yazıp o anda fkır alabılırdım istedımkıı gercekten bu ısın ıcınde olanlardan yardım alayım, eksıklerı ya da ısteklerın en ıyı bu forumda dıle gelecegını dusunmustum ama yanılmısım anlasılan. Para için göstermelık yapılsaydı bu kadar ugrasmazdım emın olun. Paranında ordan yada burdan gelmesı hıc onemlı degıl onemlı olan o paranın bosa gıtmemesı fydalı ve gercektende ıhtıyac olan bı yere gıtmesı. Bu foruma uye olup da bin küsur mesajı olan bırısının bu mesaja bu sekılde cevap vermesı asıl UMITSIZ olan.

ya arkadaşlar nedir bu dikkat ediyorum şu forumda engelliler adına bi yardım istense o yardım isteyen kişi adeta parçalanıyo hemen cins cins cevaplarla insanları kırmaya meğilli kelimler ama biz engelsiz insanlardan yardım istemeye gelince iğilik hoşgörü falanda filan bekliyoruz ben galiba bu ülkenin neden engelliler konusunda neden duyarsız olduğunu anladım gibi gibi :D engelliler için ne olursa olsun yuk beğenmeyiz :D bence biz engellilerin tek sorunu pisikolokla ilgili :D bilmem anlatabildimmi :D

Böyle bir ödenek varsa faydalanmaya bakmalı.
Bence kapalı değil açık alanda bişeyler yapmalı. Ya da belli bir kısmı açık alan olmalı çünkü zaten evde genelde kapalı kalıyorlar. içinde havuz olması çok faydalı olabilir, fizyoterapistler öneriyor.

sayin agretmen
basliginiza bakkarak okudugumdan ilk yazdiklariniz helede engellile biz olarak uzuldum
engelliler bizi toplum disi olarak gorur gibi bi basliga genede nazik cevap yazdim kendimce ben sagir olsamda engellileri toplum disinda goren bi helede ogretmen oluncahayret etmedim:(

sen ne yapacagini illede o parayi alcagini dusunuyorsan ogretmen bile engellileri topluma kazandirma deyimi kullanilan bi ulkede okula bi ahir gibi bisi yapin oraya tum engellileri toplum disi varlik goren kafalari toplayin onlari egitin

engelliler hirziz dilenci toplum disina atilacak maddeler olmadigini ogretebilirseniz

rampalı veya asansörlü bir minibüs ile eğitimine devam edemeyen engelli öğrencilerin okula devamını sağlayın.. o bütçe ile yapılabilecek en pratik proje bu geldi aklıma..

ben ağır engelliyim kendi ihtiyacımdan yola cıkarak masa araları geniş giriş çıkışı rampalı tuvaletler özürlüye göre dizayn edilmiş bir cafe harika olurdu içersinde düşük karla satış yapan bide kantin olmalı hafif engelli arkadaşlar için bu tür ortamlar önemli değil bu yüzden saldırmaları normal sonuçta bir eliniz olmasa yada kulağınız duymasada her yere gidebilirsiniz ama tekerlekli sandalyeye mahkum iseniz gidebileceğiniz sosyal alan bir elin parmaklarını geçmez

:)

Bu proje sizin projeniz, kısa zamana sıkışmış olması sizin sorumluluğunuz ve ortalama bir fikir üretmeden işin kolayına kaçıp "ne yapalım" diye geniş uçlu bir soru sorup insanları cevap vermek zorundaymış gibi "sıkıştırmak" da sizin iltişim tercihiniz. Bu sitede sakatların yaşadığı sorunlara dair yüz binlerce mesaj, on binlerce konu başlığı var. Bunları okuyup en azından kendinize bir yol belirleyebilirdiniz (mesajlarınızda bu yolu kullandığınızı gösteren hiç bir bilgi yok). Yani, aslına bakarsanız bizlerden zaman ayırıp fikir üretmemizi istiyorsunuz ama, siz ne zaman ayırdınız ne de fikir ürettiniz. Sonra da kendinize kızıp özeleştiri yapacağınıza bize laf söylüyorsunuz...

Bence ilk yapmanız gereken şey çevrenizdeki sakatlar ve aileleri ile iletişime geçmek olmalı. Onlara sorun bakalım ne istiyorlarmış... Eminim yaşadıkları yere özel hiç birimizin aklına gelmeyen sorunları ve çözüm önerileri vardır. Siz oradan başlayın, sonra çözüm bulma yolunda yardıma ihtiyacınız olursa buraya yazın, hepimiz elimizden gelen paylaşımı yapalım... Ama önce siz zaman ve emek harcayın, çevrenizde yaşayan konunun muhatapları ile diyaloga geçin, fikir üretin, sonra bizden destek isteyin... Öyle, "armut hemen piş ve yattığım yerden tam da ağzıma düş" olmasın...

Not: Bunları ne sizi kırmak için ne de moralinizi bozmak için yazdım. Ama siz arkadaşımızın basit bir eleştirisine bile "aslında neler yazardım ama allahtan nazik ve sabırlıyım" diye dikelince, yazmadann edemedim.

KdryKd Merhaba. Yaşınızı bilmiyorum ama beyin olarak çok gençsiniz.Öğretmenlik güzel,kutsal tamam ama biz öğretmenden bahsediyoruz.Diploma ile birşey değişmiyor görüyorsunuz.Proje üretebilmek için koşulları ve şartları bilmek gerekiyor.İnandırıcılık ve iyi niyet gerekiyor.En önemlisi insanların bunun varlığına inanması gerekiyor.Bu da sizlerin ana görevi.Hadi proje üretin demekle olmuyor.Taşın altına elinizi koyduğunuzu gösterebilmeniz gerekir.Ama iyi bir düşünce. İçinide araştırarak doldurabilmelisiniz. Yardım bundan sonra olur.Ve inanın Engelli arkadaşlarımız en başta koşarlar bunun için.

offf gerçekten, arkadaş toplumdışı gördüğünü falan yazmamış ama ben sizlerin zihniyetindeki insanları toplumdışı değil, dünya dışı görüyorum gerçekten.

gidin bir hava alın ya, topluma karışın, bu kadar saçmasapan herhalta yok şöyle değil de böyle möuhabbeti yapmayın, siz bir kere normal davranın da insanlar ha gerçekten de öyleymiş desin.

Toplum hayatına katılmayan engelliler mi yok, çoluğunu çocuğunu saklayan gerikafalı aileler mi yok, adamı çileden çıkarmayın ya.

Mavikalem ne yapsın arkadaş, parendeler falanmı atsın size kendini ıspatlamak için?

Üst Alt