Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye iş yeri açma konusunda bir avantaj var mı?

bizde_trabzonluyuz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

engelli ve emekliyim iş yeri açmak istiyorum, avantajlarım nelerdir bilen varsa yazsın ltf.
takip ettim pek bir şey göremedim . (mesela ; kredi ,vergiler ,teşfik ) gibi yardımlardan ne kadar faydalanabiliyoruz.Engelli İşyeri sahibi,bilen varsa konuyu paylaşırsa sevinirim .

hiç avantajı yok üstüne rezillik hiç bulaşma derim benim gibi gir bi işe çalış derim saygılar

Görünüyorsunuz ama muhtemelen konuyla ilgili bilgi sahibi olan bir kullanıcı yok.

Ben de engelliyim ve iş yeri sahibiyim, esnafım. Her hangi bir faydasını görmedim, görmüyorum.

Saygılar.

Hiç bir avantaj söz konusu değil. Basit usül vergiye tabi iseniz ve vergi indirimine uygun bir serbest meslek erbabı iseniz belki vergi indirimi uygulanabilir ki bu da 3.derece için ayda 30 tl gibi bir rakamdır ve uğraşmaya değmez.
Kısaca sağlıklı bir insan nasıl açıyor, işletiyor, hangi vergileri ödüyorsa aynı şeyler sizin için de geçerlidir.
Engelliye hibe gibi bir konu var ama onu alabilmek de imkansıza yakın bir zorlukta. İlk olarak açacağınız işle ilgili mesleki eğitim almış olacaksınız, işinizle ilgili proje sunacaksınız vs oldukça fazla prosedürü var, ve parça parça verilmekte.
Sizin tek avantajınız; engelli olarak değil de emekli olduğunuzdan bağkura prim ödemek zorunda olmayacaksınız. Emekli maaşlarından kesilen %10 sgdp de mart 2016 itibarıyla kaldırıldı, tek avantajınız bu olacak.

Ufuk bey emeklilikten sonra çalışırken kesilecek olan sgdp artık kesilmiyor mu?

Kosgeb teh daha fazla hibe alıyorsunuz sanırım ama emin değilim

abdullahdemirci
İşyeri açarak kendi namına çalışanların emekli maaşlarından kesilen %10 sgdp kaldırıldı artık kesilmiyor.
Bir işverene bağlı olarak sigortalı çalışan emeklilerin emekli maaşından değil de çalıştıkları yerden aldıkları maaştan ise %7,5 sgdp çalışan payı kesilmektedir bu devam etmekte.

yurtdışından ithal ettiğimiz makinalarda indirim söz konusu diye duymuştum.

Aslında bende merak ediyorum.
Kosgeb vs. hibe yardım alınabiliyor mu ?

Engelliye iş açması için kredi veya hibe var mı?

Bildiğiniz gibi ekpss ataması yapılmıyor ve özel istihdam da yığılma yüzünden iş bulmak çok zorlaştı.Girişimcilik belgem var işyeri açmak için nasıl kredi alabilirim? Bankalar falan demeyin onlar teminat istiyor dediğim gibi ben işsizim ve birikimim yok.

İŞKUR'un bazen bu yönde programları açılıyor.

benimde emekli olmama 40 gün kaldı. eyt yi beklemek lazımmı aylık bağlama oranları değişirmi? emekli olupta öneriniz varmı ne iş yapalım sakaryada

engelliye hibe yardımları devam ediyor mu?

merhaba arkadaslar,

engellilere iş konusunda yardımcı olmak için verilen hibe yardımları devam ediyor mu acaba bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Küçük işletme kurmak istiyorum. Bu konuda teşvik, hibe gibi fonlar var mı?

merhaba; yakın zamanda küçük bir yer kiralayıp al-sat tarzı küçük bir işletme kurmak gibi hedefim var ancak şartlar zor, bunun için konuyla alakalı olarak devlet ya da belediye tarafından engellilere yönelik muafiyetler (vergi vb.) ya da küçük işletmelere destek amaçlı yapılan ödemeler, hibe vs varmıdır nasıl bir yol izliyebilirim bilgisi olan var ise bilgi rica ederim syg.

Bu yakınlarda engelliler için hibe alan var mı?

Kendi işimizi kurmak için hibe konusunu bilen var mı? Hibe alan var mı? Süreç nasıl işliyor?

En önemli konuyu biliyorum. Hiç bir yere borcun olmayacak icralık vs dosyan olmayacak .

inca

Merhaba lm_lm arkadaşımızın yazdıklarına ek olarak belirtmem gereken 2. husus emekli aylığı almıyor olmanız lazım.

Ben başvuru için ilgilerle konuştuğumda öğrendim.Emekli aylığı almamak ve lm_lm arkadaşımızın belirtiği konularla beraber,bir iş için projeniz yani ileriye dönük planmanız olması gerekiyor.İlgili proje yi sizden istiyorlar.

Saygılar.

ıskurun engellılere hıbe destegını alan oldumu

Bilgi Hazinedir üstad bilgin var mi bu konuda özel şirket beni cok aşırı yoruyor kafam kazan gibi kendi işim kurmak istiyorum artık..alo 170 aradim şuan için çalışan basvuramaz diye bi ibare goremedik ama detayli bilgi başvuruda çıkar mi

Bilgi Hazinedir

Üstat hibe desteği almak için;
İcra dosyası olmayacak
Emekli olmamak şartı var diyorsunuz.
Proje sunup iş kur üzerinden eğitim şart.
Ya merak ediyorum.🤔 Hibe desteğini kim alıyor?
Ev hanımı olarak 3k ile istridye mantarı işine başladı ve 50k 100k hibe desteği alarak aylık geliri 20k oldu diyen haberler gerçekten çok komik ya resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Yandaşlar çatır çutur destek alıyor.😡

Oscar

Merhaba,aslında proje sunumunda sizinde bahsettiğiniz gibi farklı sektörler için iş kurma planlarını kabul ediyorlar.Ancak ben konuştuğumda alt temeli olan sağlıklı bir proje veya planla gelmem konusunda ön bilgi almıştım.

Aslında benim şahit olduğum projeler genelde restaurant yada sizi söylediğiniz gibi gıda sektörü üzerinedir.Farklı bir sektörden alan var mı bende bilmiyorum.

Saygılar.

sonbahar.44

Merhaba,kendi işinizi kurmak çok önemli ve bence inanılmaz güzel bir karardır.Burada önemli olan husus ilk 6 ay belki daha fazla kar gözetmeden ve emek vererek açmak istediğiniz iş yerinizin yaygınlaşması için çabalamak ve yorulmadan azim ile savaşmaktadır.

İçinizdeki ses bunu yapalım hadi başlayalım diyorsa ve iş kurma sürecini denemek size herhangi bir kayıp vermeyecekse her gönülde bir cevher yatmaktadır derim.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Acaba tavuk çiftliği kursam olur mu hibe çıkarmı ki...daha dogrusu tavuk var çiftliği kiraladım bu şekilde olurmu acaba üstad

sonbahar.44

Benim başvurumda emekli olanlara vermediklerini söylediklerinde tekrar bilgi almaya gitmedim.Ancak sizin fikriniz olabilir gibi duruyor.İşkur danışmanınızla mutlaka yüz yüze görüşmenizi tavsiye ederim.Neden olmasın.

İnşAllah hakkınızda hayırılsı olur.

Saygılar.

Üst Alt