Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastaları olarak iş alımlarında ayrımcılığa uğruyoruz!

sercann

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kasım ayında engelli kapsamında çalışmak içinn hastaneye başvurdum ancak % 20 lik rapor verildi buna itiraz ettim kendi doktorumla konuştum oda itirazın sonucu değiştirmeyeceğini söyledi 20 yıl istanbulda yaşadıktan sonra tekirdağa taşındım 4 yıldır çalışmıyordum bir iş görüşmesi sırasında istanbulda dahi başıma gelmeyen bir durum burada başıma geldi ne yazık ki hastalığımdan dolayı ayrımcılığa uğradım bir dışlanma yaşadım bu durumu çok araştırdım ne yazık ki biz epilepsi hastaları toplumda sosyal izolasyon ve dışlanma yaşıyoruz iş başvurularında normal bireylerden farklı değerlendiriliyoruz ne yazık ki işveren kesimi çalıştığımız zaman iş yerinde geçireceğimiz herhangi bir kriz sırasında başımıza gelebilecek bir durumdan dolayı sorumluluk almamak için bizleri genellikle geri planda tutmayı tercih ediyor...

hastalıgınız ne derece bence soylemeyin cok hafifse sıkıntı çıkarsa işten cıkarsınız kimin işyerinde fenalasmayacagının garantisi var ki saglıklı insanlar heran kalp krizi vs gecirebilir ayagı kayabilir vs. bayılmıyor mu sanki . rahatsızlıgınız çok ise nöbetleriniz 40 alan arkadaslar duymustum tekrar baska doktorlara hastanelere yönelin derim umarım hayırlısı olur.

iş başvuru formlarında herhangi bir sağlık probleminiz varmı sorusuna yalan birşey yazamam hiçbirşey insan sağlığından önemli değil bu durum iş veren kesiminin ayrımcılığında kaynaklanıyor her insan ne yazık ki bir değil rapor oranı için başka başvurular yapacağım

Sizi çok iyi anlıyorum. 2 yıldır iş bulamıyorum. Epilepsiden dolayı askerlikten muafım ve iş başvurularında muaf nedenini sorduklarında epilepsi cevabını verince yüz ifadeleri dahi değişiyor ve engelli raporuyla işe başlayabileceğimi ifade ediyorlar. 2 yıldır engelli raporu almak istemedim, engelli oluşum resmiyet kazanacak diye korktum ancak artık bunaldım. Ayın 21ine gün verdiler, hayırlısı artık.

ben bir sene oldu emekli olalı..rahatsızlığım erilepsi ve hala iş bulamadım,bulamıyorum.adamlar epilepsi olunca işe alımyorlar..epilespiye başka gözle bakanları rabbim bildiği gibi yapsın

Üst Alt