Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi hastalığıma rağmen askere aldılar! Tazminat hakkım var mı?

furkanemre8

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Askere gitmeden önce epilepsi hastalığım vardı. Tam 4 yıldır nöbet gecirmediğim için istanbul gata askere elverişlidir raporu verdi ve 2 sene sonra askere gittim. Ancak askerde usta birliğinde nöbet geçirdim ve ankara gata tarafından çürük raporu verildi ve askerden sivile ayrıldım. Toplamda 2 ay askerlik yaptım. Sizce böyle bir hakkım var mı . Tazminat veyaa bir benzeri. Teşekkürler

hastaneyi belki verebilirsiniz hasta olduğumu belirttiğinm halde elverişlidir dediler diye ama zor yani

faruk kardeşime saygılr sunuyorum .çok güzel özetlemiş bende 96 da doguda yaptım askerlıyımı benımde sorunlarım oldu hiç ıyı bır askerlık deyıldı ama devletıme karşı tazmınat açmayı düşünmedım .vatan borcu adı ustunde mermı yememışsın psıkoljın bozulmuş .almışsın raporu tazmınat açmak neden ,bu memlekette evladı şehıt olunca şehıtlık maaşını bıle almıyanlar var ,evladım vatan için öldü para alamam dıyenler var ,güzeldüşününbeyler...

Merhabalar. Askere gitmeden önce epilepsi hastalığım vardı. Tam 4 yıldır nöbet gecirmediğim için istanbul gata askere elverişlidir raporu verdi ve 2 sene sonra askere gittim. Ancak askerde usta birliğinde nöbet geçirdim ve ankara gata tarafından çürük raporu verildi ve askerden sivile ayrıldım. Toplamda 2 ay askerlik yaptım. Sizce böyle bir hakkım var mı . Tazminat veyaa bir benzeri. Teşekkürler

hastaneyi belki verebilirsiniz hasta olduğumu belirttiğinm halde elverişlidir dediler diye ama zor yani

Hocam vermeye vereyim ama olaya nerden başlasam bilemiyorum. Bölükteki doktora gittim ilk başım agrıyor bakın ben 6 senedir nöbet gecirmiyorum dedim adam bana nöbet gecirirsen gel dedi, şaka gibi.Amasyada revirde görevli bi çocuktu.Neticede nöbet geçirdim ve eve gönderildim. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Eğer bu bir haksa, mağdur edildiğime inanıyorum çünkü öncesinde hastalığım belli ve sayısız epilepsi hastasına gata çürük raporu verdi gözümün önünde.

Eğer bu bir haksa, mağdur edildiğime inanıyorum

Şimdi ben size 2 temel soru sorayım.

1. Sizce askere gitmeseniz o nöbeti geçirmeyecek miydiniz?
2. Sizce o nöbete askerliğiniz mi neden olmuştur?

Eğer hastalığınız hakkında bilgi sahibi iseniz her iki soruya da kesin bir yanıt verilemeyeceğini biliyor olmalısınız.

Diyorsanız ki, ben haksız yere askere alındım... öyle bir şey yok! Uzun süre nöbet geçirmemiş, ilaç kullanmayan, eeg bulgusu olmayan, takipte olmayan kişiler için "epilepsi hastası" diye kimse teşhis koyamaz. Askeriye size doğrusunu yapmış ve nöbet geçirdiğinizde sizi çürüğe ayırmış. Bir tazminat talep edebilmeniz için hastalığınızın askerlik nedeniyle ortaya çıktığını ispat edebilmeniz lazım. Epilepsi gibi yapısal hastalıklar ise bu sınıfta değildir. Ancak askerde kaza falan geçirip kafa travmasına maruz kaldıysanız ve ona bağlı epilepsi hastası olduysanız böyle bir durumda tazminat talebiniz olabilir.

Epilepsi

MeTePe

Sayın hocam , öncelikle cevabınız için teşekkür ederim lakin sorularınız bahsettiğim meseleyle pek ilişkili değil. Epilepsi hastalığı ne dir iyi bilirim. 2001 yılından beri hastayım. Tam 14 senedir aralıksız ilaç kullanıyor ve eeg kontrolü yaptırıyorum. Takip ediliyorum. İlaç mevcut hastalığı geçirmeye yönelik bi katkı sağlamaz, sadece stabil tutar, benimki de öyleydi. Ancak hastalığımı tetikleyen unsurlardan arasında rakım bile var. İstanbuldan Amasyaya gittiğim günler başımın ağrımaya başladığını ifade ettiğimi ilk mesajda söyledim. Peşine usta birliğine Ağrıya. Ben burdaki İstanbul GATA da ki doktorun askere elverişlidir yazdıktan sonra ( tek başına nöbet tutamaz, üst ranzada yatamaz, silahla nöbet tutamaz, gece nöbet tutamaz, sportif faaliyetlerden muaftır ) ( Kısacası bi halt yiyemez ) ama askerlik yapabilir gibi bi sonuca çıkan raporundayım.

Bunları göz önüne aldığımızda 6 sene nöbet gecirmeyen doktor kontrolunde ilaç dozunda azaltmaya gidilecekken, böylesi bi sebepten ötürü tedaviyi baştan almak, herşeye yeniden başlamak insana çok koyuyo hocam. Hamdolsun şimdi evimdeyim, işimdeyim. Devletime, TSK ya düşman değilim. Çok şükür o halimi görüp çürüğe ayırdılar, zorlamadılar.

Ben sadece böylesi bi raporun elimde mevcut olduğu halde, yeni mezun olmuş bi çocuğun kanısıyla ( nöbet geçirince gel ) demesini içime sindiremediğimden bu haldeyim. Sürçü lisan ettiysek affola, sizin yazdıklarınıza en ufak bi itirazım yok lakin hastalığım konusunda inanın fazlasıyla bilgi sahibiyim, bir öğretmen olarak sadece ne gibi bi hakkım olabilir bunun derdindeyim. Teşekkür eder saygılar sunarım

furkanemre8

Kendi gerekçelerinizde elbette haklılık payı var. Ancak askerlikle ilgili tazminat talepleri sizin düşündüğünüz gibi işlemez.

Askerlikten kaynaklanan tazminat işlemlerini bir sigorta firmasının tazminat ödemesi gibi kriterlere bağlı olduğunu düşünerek hareket etmelisiniz. Burada bir talepte bulunursanız mahkemenin ilk soracağı şey askerlik yapmanızla epilepsi hastası olmanız arasında somut bir ilişki olup olmadığı ve geçirdiğiniz nöbetin fiziksel bir zarara yol açıp açmadığıdır.

Her ikisine de uzman kurul olumsuz yanıt verecektir. Hatta daha ötesi, askerlik kararınız sırasında hastalığın dikkate alınarak görev sınırlaması yapıldığını, yükümlülüklerin yerine getirildiğini söyleyecektir.

İşin özeti, sizin fiilen askerlik yaparken gördüğünüz "gerçek zararlar" dışındaki durumlar tazminat konusu olmaz. Bunu bir haksızlık gibi görebilirsiniz ama durumun işleyişi böyledir.

Üst Alt