[asperger] im.
1)-İnsanlarla çoğu zaman göz teması kurmuyorum veya kuramıyorum. 2)-Çoğunlukla tanıdığım insanlardan korkuyorum, bu ruhsal bir korku ve yanlarında stres yaşıyorum. 3)-İnsanlarla iletişim kurmak istiyorum ama olmuyor, insanlardan kaçıyorum vede insanların yanında çok nadir duruyorum. 4)-Küçük şakaları bile anlamakta ve kavramakta güçlük çekiyorum. 5)-Ruhum bu dünyadan ayrı bir şekilde yaşamaktayım ve hep bu dünyadan kopuğum. 6)-Sonradan zeka geriliğimde oluştu bunun kendim farkındayım. 7)-Hep artık öbür dünya için yaşamaktayım ve sonumuzun ölüm olacağının çok farkındayım. 8)-Hep sinir stres olmuş benim hayatım, kafaya çok takmışım. 9)-Aşırı titizlik ve illa düzgün ve düzenli olacak ya olacak yada hiç olmasın diyorum. 10)-Ölmüşümde ağlayanım yok gibi ruhen ölmüş gibiyim de ruhsuz bir beden gibiyim. 11)-Öz bakımım hiç iyi değil, banyo yapmak gibi basit işleri yapmak çok zor geliyor bana. 12)-İnsanların benim hakkımda konuştuklarını sanıyorum gerçi bu olgu kendimi bildim bilesili varya. 13)-Çok şüpheciyim. 14)-Hep yanlızlığı seçmişim, ne düğün ne nişan ne cenaze hiç birisine gitmemiş, haliyle o insanlar beni tanımıyorlar. 15)-Sürekli devam eden depresiflik hali hayatımı çok olumsuz etkiliyor. 16)-İkili insan ilişkilerinden ve insanlarla bire bir ve yanlız kalmaktan korkuyorum vede çekiniyorum. 17)-Çoğu zaman İçimden geçen düşüncelere engel olamıyorum. 18)-Annem ve babam yanımda hatta yanıbaşımda olmasına rağmen hasret bir şekilde onlarsız yaşamaktayım. 19)-İnsanlarla ilgilenmiyorum veya ilgilenemiyorum daha çok hayvanlara ve cansız varlıklara ilgi gösteriyorum. 20)-Yanımda kimse olsun istemiyorum, hep tek başıma kalmak istiyorum. 21)-Çoğu zaman dışarda iken bütün insanların bana baktığını sanıyorum ve sonunda huylanıyor vede o an zehir yutmuş gibi oluyorum. 22)-Bir ara kendimi deli olarak görüyordum ve kendiliğinden geçti bu duygum düşüncem vardı bu yönde. 23)-Bir arada içimde şeytan var sanıyordum, buda kendiliğinden geçti zamanla. 24)-İnsanların kalbini kırmamak için elimden geleni fazlasıyla yapıyorum vede insanların gönlünü hoş tutuyorum, ne yapayım. 25)-Çoğu zaman kafamda bir düşünce olmuyor, düşünemiyorum o an, bebek gibi hissediyorum kendimi bakıyorum öylece etrafa. 26)-Biliyorum ölmek kolay değil, ölüyüm demeyle ölünmüyor onuda biliyorum. 27)-Defalarca rüyalarımda ölümü tattım, ölümün nasıl bişey olduğunuda öğrendim.
[beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır] deyip nokta.