Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erişilebilir Metrobüs durakları hangileri?

gokay

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Erişilebilir, yani asansör olan ve tekerlekli sandalyeye uygun Metrobüs durakları hangileri bilgisi olan var mı?

Birkaç gün sonra İstanbula gidecem ve bir müddet kalıcam.dolayısıyla gidince dolaşmak istiyorum.o yüzden şunu sormak istiyorum.
metrobüsler ve beledeyi otobüsleri tekerlekli sandalyeye uygun mu?en azından İstanbul da yaşayanların bu konuda bir bilgisi vardır muhakkak.aydınlatırsanız sevinirim...

Ben Avcılar'dan binip İncirli'de Ömür durağında inmiştim.
Ömür durağındaki üst geçit tekerlekli sandalye için uygun. Ama doğrusu birinin yardımı olmadan o rampayı çıkmak kolay değil, güç ister.
Avcılar'da sadece İstanbul'dan geliş istikametinde binip-ineceksen uygun. Onun dışında asansörler sürekli arızalı! Metrobüs klasiği!

Avcılar'dan sonra TÜYAP'a kadar yapılan yeni durakların tamamında asansör var. Bazılarında yürüyen verdivenleri de mevcut. Ama asansörlerin hiç biri kullanıma açılmadı! Büyük olasılıkla belediye ödemeşerini yapmadı, firma da asansörleri aktif hale getirmedi. Süs diye duruyorlar...

Merter'deki durak'ta asansör var. Çoğu zaman çalışıyor, ama bazen bozulduğu da olıyor. O zaman patlıyorsunuz işte!

Mecidiyeköy'deki yeni durak sözde uygun yapılıyordu. Ama son durumu bilmiyorum.

Ama genel anlamda metrobüsle seyahat güzel. Tabii, mesai saatlerinde asla ve asla kullanmmak lazım! Bizler zaten kıytırıktan adamlarız ya, oyun saatlerinde kullanıcaz artık!

Metrobüs kullanan arkadaşlar denyimlerini yazarsa güzel olur...

Nagihan, uygun-değil diye bir şey yok. Uygun olanları bulmak çok çok zor. Nereden nereye gideceksin, hangi hattı kullanacaksın, ona göre araştırman lazım.

Metrobüsler balık istifi maalesef. Dikey vaziyette ayakta durmakta bile zorlanır insan. Değil ki tkerlekli sandalye. Tramvaylar nispeten daha kolay tekerlekli sandalye için. Geziş güzergahınızda tramvayı tercih edin bence. Metro da iyi.

Topkapı'dan Zincirlikuyu'ya ordan karşıya metrobüsle geçtim ama asansör vs. hiçbir şey görmedim. Gözümden de kaçmış olabilir tabi. Ama metrobüs duraklarına ulaşım ve duraklardan şehre girişler labirent gibi ve bolca merdivenli yerler, üst geçitler falan filan.

Ben kadıköy-kartal metrosuna bindim kadıköydeki asansör çalışıyordu. Kartaldakinin de çalıştığını söylediler fakat bozukmuş. Bizi akülü arabalarımızın üstündeyken yürüyen merdivenle güvenlik indirdi rezalet bir durumdu..

3 yıldır metrobüs hattının tamamına yakın bir kısmını kullanıyorum her gün işe gidip gelmek için, dolayısıyla bir ton metrobüs tecrübem oldu... iyisiyle kötüsüyle.

Bülent bey'in dediği gibi; Tüyap (Beykent) - Avcılar arasında her durakta asansör ve birçok durukta çıkmak için yürüyen emrdiven var ama hepsi "süs" ! Bir tanesi bile çalışmıyor.
Avcılar ana durakta bildiğim kadarıyla asansör çalışmıyor.
Şirinevlerde asansör var bildiğim kadarıyla çalışıyor,
Merterde çalışan asansör var, cok emin değilim),
Edirnekapı durağında asansör var.
Mecidyeköyde eskiden engelli sandalye icin tertibat vardı merdivenlerde ama değiştirildi son durumunu ben de bilmiyorum. Zincirlikuyu'da her çıkışta asansör var, başında güvenlik görevlisi olduğundan her önüne gelen kullanamıyor.
Son durak Söğütlüçeşme (Kadıköy) zaten düzayak orasını da kullanabilirsin.

Sabah akşam iş saatlerinde metrobüse binerken çok ceremesini çektim, itildim, yere düşürüldüm defalarca metrobüse binmek isteyen insan müsvetteleri tarafından. Cok şükür ki son 6 aydır ilk duraklarda onlarla birlikte binmiyorum. Biraz yürüyüp hareket amirinin yanına gidiyorum boş metrobüse biniyorum ve gidip yolcuları alıyoruz. Nasıl rahatladığımı anlatamam!! Bu duraklar: Avcılar, Cevizlibağ, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşmedir.

otobüsleri yeniliyorlar ama eski tip binmenize olanak olmayan bir çok otobüs var hala... Allah yardımcınız olsun

Üst Alt