Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekli olan kişiler iki yılda bir rapor yenileyip kontrol muayenesi..?

atakan_abi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yeni bi duyum aldım ve bunun doğruluğunu öğrenmek istiyorum
duyumuma gelince vergi indirimi sayesinde erken emekli olan bir kişi 2 senede bir yeni rapor alıp kontrolden geçmesi gerkir mi
eşimin raporu %50 sürekli yazıyor böyle bir durum varsa bizi etkiler mi

Duyumu nereden aldınız bilmiyorum ama..
Kontrol muayenesine tabi tutulanlar istenilen süre zarfında kuruma müracaat ederek raporlarını yeneilemeleri gerekli..
Eşinizin %50 sürekli ise ve vergi ind. belgesinde kontrol şerhi yok ise yeniden rapor istenmez ama kurum (sgk) ister ise kontrol'a tabi tutar..
Ve eşiniz hakkında şikayet olur ise de kurum sizi çagırıp yeniden rapor almanızı isteye bilir...

Daha öncede bu konuda bilgilendirme amaçlı yazılarım oldu. Kısaca raporda ne yazarsa yazsın, sürekli hatta benimki gibi tekar kontrole gerek yoktur şerhi bile olsa sgk kafasına göre istediği zaman bu kontrol muayenesini istiyebiliyor. Sgk bana söyledikleri ilk rapor tarihinden 1 yıl sonra bir rapor, ondan sonra 2 raporuda 2 yıl sonra ve daha sonra tekrar kontrol istemiyeceklerini ifade ettiler. Bu raporlarında ilk alınan raporda hiç bir farkı yok yani sıfırdan vergi indirimi almakla eş değer.

Üst Alt