Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emekliliğin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

• Konbuyu başlatan kazazede
  • Başlangıç tarihi
K

kazazede

arkadaşlar erken emeklilikle normal emeklilik arasında ne fark var.erkan emekli olanın zararı nedir.

erken emeklilikten kasıt vergi indirimi nedeniyle işçi sigortalılığından emeklilik ise; avantajları hem emekli aylığı alıp hem çalışmaya devam edebilirsiniz çift maaş yani. bunun bir dezavantajını görmedim.

Emekli olmak emekli maaşı almak demektir. Daha ne olsun :)

yanlış anladın galiba soruyu.iki emeklilik arasındaki farkı sormuştum.

Prim gün sayınız %60 aylık bağlanma oranını geçmiyorsa hiçbir fark yoktur.
Zaten %60 aylık bağlanma oranını geçince de prim gün sayısı olarak hemen hemen normal emekliliğe yaklaşmış olunuyor.
Beklemek bence anlamsız,bir an önce emekli olmak herzaman için daha avantajlıdır.

Ufukalp;

Abi peki bu %60 aylık baglama oranını nasıl saglamamız gerekir ....

Ne kadar erken emekli olunabiliyorsa o kadar erken emekli olmak her zaman avantajlıdır.
Sadece, malulen emekli olunursa eğer, emeklilik dondurulmadan bir işte çaılşılamaz. Ama vergi indirim hakkına istinaden erken yaşlılık emekliliğinden yararlanılırsa, o zaman emekli maaşı alırken aynı zamanda sosyal güvenlik destek primi ödeyip çaılşılabilir de.

vergi indirim belgesi almadan erken emeklilikten(%45benim rapor) yararlanabiliyomyz peki??

Bende özürlü kadrosundayım ve 2006 sigorta başlangıç tarihim.vergi indirimi bir türlü alamadım, şimdi bendemi 25 yılı doldurup yaş bekleyeceğim. Cevabı bir kez daha duymak istiyorum :(

İlker,
standart bir formül mü kaldı ki?
Aylık bağlama işini bilmem kaç dönem için ayrı ayrı ele alıp her dönem için ayrı aylık hesaplayıp bunları harmanlama falan derken tamamen çorbaya çevirdiler işi.
Eskiden %60 için şu kadar prim diyebiliyorken şimdi bu çorbanın içinde bocalıyoruz valla ne desem emin olamıyorum artık.

Üst Alt