Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik başvurum malulen emeklilik başvurusu olarak gösterilmiş..?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
23 Haziran 2011 Güncel:

Bugün itibarı ile emekliyim allah herkese nasip etsin.emeği geçen herkese teşekkür ederim

çünkü raporu yarıladım yeniden mi başlayacağım?

Bu kanundan yararlanmak için nasıl bir dilekçe vermeliyiz anladığım kadarı ile dilekçe önemli

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Erken emeklilik için önce defterdarlığa başvuruyorsunuz.Bunun için işyerinden çalıştığınız belirten kağıt götürüyorsunuz.Defterdarlık sizi hastaneye sevk ediyor rapor alıyorsunuz bu rapor Ankarada %40 ve üzeri rapor alırsanız erken emkli oluyorsunuz.Dereceye göre en az 15 sene 3600 gününüzün olması lazım.Forumu araştırırsanız dilekce örnekleri var.

Faruk yanlış bilgi veriyorsun arkadaş bağ-kurlu ve bağ-kur da vergi ind.hakkı aranmaz ..
Cemil bey bağ-kur a tekrar gidin ve emeklilik müracaatınızın 5510/28 göre yapılmasını isteyen bir dilekçe verin...

Teşekkür ederim ilker bey o zaman yeni dilekçe yazacağız değilmmi? Ama ben hastahaneden raporu hemen hemen bitirmiştim oraya da bildirmek gerekiyor sanırsam malulen yazmışlardı onlarda o zaman erken emeklilik yazacaklar değil mi?

Bu yasadan emekli olan arkadaş varsa bağ-kur numarasını yazabilirmi? Burada bir şef var olmaz öyle şey sen malülen emeklilikten yararlanacaksın diyor

95. madde sevk işlemine dairdir, malullük ya da erkan Yaşlılık emekliliği ile bir ilgisi yok. Sevk kağıdında maluliyete dair mi ibare var yoksa işgücü kaybına dair mi?

Bülent arkadaşım işgücü kaybı yazıyor orası işaretli ama ben adana sgk dan bilgi aldım en iyi yasayı onlar biliyor rapor eskisi gibi alınacak ama yüksek sağlık kurula gönderilecekmiş direk öyle dediler
oraya 5510/28 den yararlanmak istediğimiz belirtilecek
yalnız benim eski dilekçeyi değiştirmem gerekiyor ama dilekçe örneğine ulaşamadım size zahmet olacak ama bana bir örnek gönderirseniz nasıl yazılacak onu vereyim

teşekkür ederim

Arkadaşlar şu anda adana sgk emeklilik servisi şefi selim ırık ile görüştüm işleyiş hakkında bilgi verdi
önce emeklilik başvurusu bölge kuruluna gider ve red gelirse sen yüksek sağlık kuruluna 5510/28 den değerlendirme isteyeceksin dedi orası şartlar oluşursa yani %60 15 yıl veya %60 ın aşağısı %40 a kadar emekliliğine karar verir diyor

Çok basit bir şey kafi...

........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. %40 ve üzeri sakatlığım bulunmaktadır. 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca tarafıma yaşlılık sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ve talep ederim.

bülent arkadaşım ama ben halen çalışmaktayım kendi işyerim bunun manisi olur mu?

Emeklilik sürecinin işleme konabilmesi için işyerinizin kapanışını vermeniz gerek.

Teşekkür ederim bülent arkadaşım bağ-kur dan böyle bir talep olmadı ama sizin dediğinizi uygulayayım. Dilekçemi değiştirip yeniden başlayacağım bakalım ne olacak hayırlısı olsun
kanunu memur arkadaşlara öğretebilirsem. Ayrıca biz emeklilik raporumuzu direk ankaraya nasıl göndertebiliriz çünkü bunlar konya ya bağlıymış oraya gönderebiliriz diyorlar ama emrullah arkadaşımız emeklilik onayını ankara veriyor diyor

Anladım da direk evrakları ankara ya gönderme olanağımız yok mu?

Bildiğim kadarıyla yok. Ama zaten yerel birimler evrağı elde tutmazlar, hemen gönderirler...

Bugün sgk emeklilik servisi şefi ile görüşmeye gittim 5510/28 den emeklilik dilekçesi vermek istedim ama sağolsun şefimiz ben araştırayım böyle bir durum hakkında bilgim yok daha önce malulen emeklilik dilekçesi verdiğim için dilekçemi değiştirmeme izin vermedi ve araştırıp kendi kafasında karar verdikten sonra bana haber verecekmiş ben kanunu hatta son genelgeyi gösterdim ama halen ikna olmadı 5510/28 den emekli olan emrullah arkadaşımızı örnek gösterdim ama sabit fikirliliği yenemedim hayırlısı olsun bekliyeceğim ama sonrasında ne yapabilirim

İki gün sonra gidip dikilin şefin karşısına ve ne olduğunu sorun...

en geç bir hafta içinde size olumlu veya olumsuz cevap vereceğim dedi bende resmi olarak cevap veriebilir misiniz dedim tabi ki dedi bakalım bir hafta bekliyeceğim olmazsa karşısına dikileceğim ve gerekirse müdürün karşısına çıkacağım öyle veya böyle yasayı öğretmeye çalışıyorum emsal olacak şekilde inşallah başaracağım

Bülent arkadaşım o zaman benim gibi hiç malullük raporu almamış olan ve ilk defa başvuranlar öncelikle maluliyet başvurusu yapacak sonra mı 5510/28 den emeklilik hakkını isteyecek bunu anlayamadım aydınlatırsanız sevinirim

28. madde kapsamında prim ve sigortalılık süreniz tamamsa, %40 ve üzerinde rapor alabilecekseniz, neden malulen emeklilik için başvurasınız ki. 28. madde çok daha kolaydır ve iyidir...

teşekkür ederim bülent arkadaşım birde şefe şu dilekçeyi değiştitirebilirsem çünkü benim dilekçeyide malullük esasına göre aldılar ama ben rapor sürecim bitmeden 5510/28 dilekçeyi verebilirsem olacak gibi ancak önce malullükten değerlendirip red geliyormuş daha sonra itiraz edip maluliyet ve sağlık kurulu başkanlığı ankara ya gidiyormuş evraklar zaten orası son kararı veriyor Çavuşoğlu rumuzlu arkadaşda bundan yararlanmalı bence itiraz ederek

Telefonlada görüştüğümüzde dediğim gibi bu memurlar işi ya bilmiyor veya sakat azapta gerek misali zulüm ediyorlar bize...Kanun emekli et diye daha açık nasıl emir verir, onlar anlamamak için daha ne kadar direnecek meçhul...Mantık neresinde red geleceği belli olan malulen seçeneğinden göndermenin.Olan sakatın hakkı olan emekliliği erteleterek fazladan prim ödemesine sebep olmak bir yana,emekli olsalar vaktinde alamadıkları maaşlar bir yana....bunun vebalini bu memurlar nasıl verecekler ALLAH katında.....
GAZANIZ MÜBAREK OLSUN Cemil bey,saygılar.....

Emrullah arkadaşım teşekkür ederim vallahi adama anlatamıyorum sadece kendi doğruları var kanunu genelgeyi gösterdim ayrıca senin bağkur numaranı verdim ayrıca selim kırık beyin telefonunu verdim ama beyefendi kendisi araştırıp bir hafta içinde dönecekmiş neyse bekliyorum olumlu veya olumsuz dilekçeme cevap verecekmiş gerçi dilekçeyi daha almadı hayırlısı yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim tüm arkadaşlara

Valla Cemil kardeş emekli olacanca benim gib savaşa savaşa olacan,salıyı bekle ben arkadaşım için dilekçe verecem bakalım ne olecak Adana'da .....

Emrullah abi desteklerinden dolayı teşekkür ederim.bugün bağkuru aradım oradaki işi bilen memur bayanla görüştüm askerliğe elverişli değildir raporumun faydası olur mu dedim olur tabii dedi zaten senin ki malulen emeklilikten red gelecek sonra ankaraya göndereceğiz dedi bunu biliyorlar yine de ısrarla önce malulen gidecek sonra 5510/28 den gidecek diyor senin başvuracağın arkadaşın önceden red olmuş başvurusu varmı yoksa önce malulen başvurun o zaman salıyı beklemenize gerek yok ama neyse o gün başvuruyu yapın bakalım sizi nasıl değerlendirecekler allah kolaylık versin

Oturanboğa( bülent bey) lütfen bakabilir misiniz?

Bugün yine bağkur il müdürlüğüne gittim çabalarıma rağmen beni malulen emekliliğe sevk etti neymiş efendim önce oradan red gelecekmiş daha sonra 5510/28 göre ankaraya gönderilecekmiş
raporlarım ayrıca ısrarlarıma rağmen 5510/28 ile ilgili dilekçemi şimdi işleme koymadı red geldikten sonra ankara ya gönderirken matbu dilekçeleri varmış onu koyaçakmış
ben bu durumda ne yapmalıyım

şimdilik raporu bitirip kurula giriyorum kendisi matbu dilekçeyi önüme atıp istersen altına istediğini yazabilirsin diyor ne yapayım red geldikten sonra ayrıca benden işe başlamadan önce elimde bulunana eski raporumunun aslını istedi neymiş işe başladığımda özürlü olmak zorundaymışım bunu ispatlamak amaçlı olur dedim onuda koyacak dosyaya bu aşama da ne önerirsiniz

PEKİ RED GELDİKTEN SONRA BU DİLEKÇEYİ EKLESEM OLUR MU?
GERÇİ BEYEFENDİLER KENDİLERİNDEKİ MATBU DİLEKÇEYİ KOYUYOR ORADA DA 5510/28 DİYE BİRŞEY GEÇMİYOR. AMA BANA SEN ALTINA İSTEDİĞİNİ YAZABİLİRSİN DİYORLAR ALTINA BUNU EKLEYEYİM Mİ?

........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. %40 ve üzeri sakatlığım bulunmaktadır. 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca tarafıma yaşlılık sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ve talep ederim.

cemil kardeş şefe mudure daha olmassa il saglık mudurlugune bi sorsan hiç tanıdık yokmu hangi hastalık varsa onunla ilgili bir dernek varsa oraya bir sor belki yardımcı olabilirler.bu arada bagkuru terk verme iyice araştır çunku benim dilekçeyide malul olarak vermişler red geldi şefe dedim özurluluk yuzde 40 tan başlamıyormu dedim yok öyle bir şey dedi biraz tartıştık sonra bir memur dedi emekli işleriyle ugraşan bir bölum var oraya git dedi aynı kurumda oraya gittim ben nasıl emekli olacam dedim bana yuzde 40 yuzde 50 ve yuzde 60 diye uç gurup vardedi bende işlemleri başlat dedim bu arada bagkuru terk vermiştim olmaz dedi ya bagkur yada ssk lı olursan işlemlere başlarız dedi.

Yok arkadaşım terk etmiyorum yalnız benim amacım malulen değil özürlü olarak emekli olabilmek ona uğraşıyorum bende oran yüksek %80+%40 ama işe başlarken özürlü olduğum için malulen olma şansım yok ama türkiye burası birde şaşıp yanılıp beni malulen emekli ederlerse yandık çünkü ben işyerimi işletmek zorundayım başka birinin adına da işletemiyorum ruhsat için benim belgeme ihtiyaç var sorun karışık yani

Bülent bey cevap verir misiniz?bilemiyorum ama sorum şu benim emeklilik başvurum bütün çabalarıma rağmen önce malulen gitti oradan gelince 5510/28 den gidecek benim korkum beni malulen emekli etmeleri işe başlarken rahatsız olduğumun ispatı için askerliğe elverişli değildir raporumu ve 5510/28 den yaralanmak istediğime dair dilekçemi eklettim şu an cevap bekliyorum sizin deneyimlerinize göre malulen emekli ederler mi? Rapor oranım %80+%40 cevap yazarsanız sevinirim

Erken emeklilikten faydalanırken askerlikle ilgili evrak isteniyor mu?

erken emeklilikten faydalanırken askerlikle ilgili evrak isteniyor mu?şu an evraklarım malulen gönderildi ve askerlik belgesi istenmedi Ankara ya gidince istenir mi hazırlamalı mıyım?

Üst Alt