Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik ve malulen emeklilik arasında ne kadar maaş farkı vardır?

hkn 018

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim merak ettigim malulen emeklilikle vergi indiriminden faydalinarak olan erken emeklilik arasında fark varmidır malulen emeklilikte maaşin düşük oldunu soyluyorlar erken emeklilikle malulen olunan emeklilik arasında maaş farkı var mıdır şuan vergi indiriminden erken emekli olan asgari üçretten primi yapmişsa ne kadar emekli maaşı alır.:confused::confused::confused: bilgilendirir seniz çok sevinirim arkadaşlar.

Hayır maaşlarda farklılık yoktur.Malulen emekli olmak istiyor iseniz gönül rahatlığı ile emekli olabilirsiniz...

emelki hesaplaması

merhaba arkadaşlar prim gun sayısının erken emeklilikte maaşı fark ettirioyrmu:confused: mesela birisı 3900 gunden digeride 5500 gunden erken emekli olundugunda maaşlar neyi baz alarak hesaplıyorlar.arkadaşlar benim şimdiye kadar primlerim asgari uçretten yattı faakt erken emekliolma gunum yaklaşik olarak 12 ay var muhasebeye primimi yuksek gösterttirsem maaşta fark edermi:) şimdiden teşekkürler

Arkadaşım forum da emeklilik başlığı altında arama yaparsan benzer cevaplar bulabilirsin. Hadi kolay gelsin

memurlukta erken emeklilikle malul emeklilik arasında maaş farkı vardır.düşük maaş bağlanır malullukte.

@ilker nasıl maaş farkı yok ya ben 50 defa sordum kesinlikle maaş farkı var dediler.

Erken emekli olmak bence her açıdan avantajlıdır. Hem anlamlı bir maaş farkı olacağını düşünmüyorum, hem de XX süre daha çalışmaktansa o süre boyunca emekli maaşını almak daha kazançlı olur diye düşünüyorum?
Emekli Sandığı açısından bilgili olan arkadaşlarımız şu örneği değerlendirebilirse güzel olur mesela:

1- Emekli olunan kurum: E.SANDIĞI

2- İlk sigortalı olunan yıl: 2002

3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2009
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: 84

5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: BAKIMA MUHTAÇLIK-MALÜL

6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:

7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:

8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 7 YIL(ASKERLİK DAHİL)

9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 860 (EK ÖDEME DAHİL)

10- Aylık Bağlama Oranı: 800 EK GÖSTERGE

Not: Erken emekli olmak ikramiyenin düşük olmasına neden olur

Üst Alt