Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim 1800 günle malülen emekli olabilir mi?

Rain_Man

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar

eşimin 2254 ssk ödenmiş pirimi var
22/04/2011 de bulundüğümüz kentteki ssk birosuna gittik 1800 günle malülen emeklilir formu doldurdular size evrak gelecek evrakla yönlendirilen hastaneden %60 rapor alırsanız emeklisiniz dedi memur..
şu anki rapor %63 böyle bir konu başından geçen yada bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum...

evet 10 yıl 1800 prim günü ve %60 ve üzeri raporla emekli olabilir ... eşiniz
lakin ilk işe girmeden önce malüliyetinin olmamasi lazim ..

bu birde %60 tek hastalıktan olması gerekiyor du en son bir degişiklik olmadıysa

İlk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı yok idiyse ve/fakat şimdi %60 ve üzeri raporla malul sayılacak derecede işgücü kaybı varsa, evet, malulen emekli olabilir eşiniz...

teşekürler tüm arkadaşlar

eşim ilk işe 1991 de başlamış lise bitince ve hiç rapor vermeden ilk sigortalı olmuş 2.işe girişinde hastane biz masebeye göndeririz raporu demişler faka daha sonra bi haber çıkmamış akibeti meçhul..
sigortadaki memurda bu konuda hiç bir şey demedi biz arzumuzu ilettik .t.c no. ile kontrol etti malulen emeklilik formunu dolturdu.. yine % 60 alırsanız emeklisiniz dedi..

eşinizin ilk ssklı oluş tarihinde 19 yaşından gün almış ise malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün prim şartına tabi yıl olarak bir sıkıntınız yok prim günleri de tamam ise ve %60 oranında rapor alır ise malulen emekli olur..

geçen yazısında sayın bülent bey balthazarla toplanarak geriye kalan oran %60 olursa 1800 gün ve 10 yıllık sigorta süresi dolduysa olabilir diye yazmıştı bi açılan davadan örnek vererek

balthazarla toplanarak 2 veya 3 rahatsızlık %60 gecse bile 1800 gün 10 yıla tabi olmuyor illeme tek rahatsızlıktan olması lazım acaba böyle 3 hastalıktan %60 alanları ilgilendiren bir mahkeme yolu veya emsal teşkil eden bir karar bilginiz varmı bu konuda ?

selam ben yeni 01.03.2011 tarihide başvurdum malülen emeklilige l1 ve sok ayak bilegi kırıldı omirilik zedelenmesi felç koltuk deyneklerle çok zorda yürüyebiliyorum 2251 prim günüm var ama 7 yıl 3 ay sigortam var 10 yılı doldurmadıgım için vede bakıma muhtaç degilmişim ancak sigortalı olmadan öncede % 40 raporum vardı askerede gidemedim çürük almıştım rahatsızlıgım işitme problemimden dolayı idi ve bunların toplamında malulen emeklilikten red aldım yani 1800 gün sadece malülen emeklilige yetmiyor ayrıca 10 yıllık sigorta olmsı lazım gerek ben haksızlık diyorum işime nasıl döncegim vede nasıl çalışacım bunları hesap edilmiyor göz önünde bulundurulmuyor gereksiz bir sey yazdımsam özüm saygılar geçmiş olsun hepinize

geçenlede sayın bülent bey bi emsal kararı göstererk balthazar formülüyle toplanıp %60 net olursa emekli olabiliniyor demişti emsal kararınıda altında göstermişti ama 1800 gün ve 10 yıllık sigoartalı olma süresi şartıyla

[FONT=Tahoma]Değerlendirmem[/FONT][FONT=Tahoma]: Bugüne dek sgk'nın uygulamalarına bakıp, papağan misali, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayan kişilerin malulen emekli olamayacağını söylüyorduk! Halt etmişiz! Balthazard formülü ile toplandığında %60 ve üzeri rapora ulaşan kişiler malulen emeklilik talebinde bulunabilir. sgk başvuruyu reddederse, aşağıdaki karar doğrultusunda red kararına karşı dava açıp hak aranmalıdır... bunu bülent bey yazmıştı[/FONT]

malülen emeklilik başvurusu na olumsuz yanıt

merhaba arkadaşlar 1800 günle malülen emeklilik için müracaat ettik üniversite hastanesinde inceleme yaptılar fakar bize oran belirtmediler.ssk bölge salik kurulu %60 vermemiş faka oranda belirtmediler.biz bu karara itiraz etmek istiyoruz bu konuda arkadaşların yardımlarını bekliyoruz..bu arada geçen yıl devlet hastane si %63 rapor vermişti..sevgilerle

oturanboğa;peki ilk işe girdiğinde rapor oranı %40 iken ,şuan %63 olması durumu etkiler mi?

ssk ya itiraz dilekçemiz yeniden bölge sağlık kuruluna gönderilmiş..sonuç bekliyoruz..

merhaba arkadaşlar 10/01/2012 günü ssk ya itiraz dilekçe sonucu geldi yine olumsun %60 değilsiniz diyor..mahkemeye verirsek kazanırmıyız.pirim günü 2254.1800 günle tabiki mahkeme lehimize karar verirse aylık maaş kaç tl. olur..eşi olmam sebebiyle benim 2022 kesilirmi...şimdiden çok teşekürler..

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, dava edin. Bence çok çok çok büyük olasılıkla kazanırsınız. Hatta davayı açarken ilk başvurunuzda verdiğiniz raporun tarihi itibarı ile emekli edilmeyi de talepo edin. Mahkeme sonuçlanana kadar geçen süreye ait aylıları alabilmeniz için bir şans yaratır bu talep...

Aylık ne olur bilinmez. Ama 800 TL'den az olmaz heralde.

Evet, eşiniz emekli olursa sizin 2022 maaşınız kesilir

Üst Alt