Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim boşanmayı istemiyor ve nafaka istiyor. Ne yapmalıyım? [Hukuk]

klmn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
eşimle evlendikten 1 ay sonrasında sorunlarımız olmaya başladı ve yaklaşık 5 aydırda ayrı evlerde yaşıyoruz. ben ailemle yaşamaya başladım. boşanma davası açtım fakat eşim boşanmak istemiyor ve dava ertelendi. eşim belki benden vazgeçer diye hayatımda bir başkası var dedim. buna istinaden aldatıldım diyerek tazminat davasındada bulundu ne yapabilirim. yardımcı olur musunuz?

eşinizi tebrik ederim kurnazmış
şaka bir tarafa tazminat davasından bir şey çıkmaz bunu delillendirmesi lazım, ama sende eline koz vermişsin, tazminat değilde herhalde iyi bir nafaka alabilir.onun boşanmak istememesi bir şeyi değiştirmez, sadece mahkemeyi uzatır.

rıfat bey evliliklerde karşılıklı anlaşma yoksa boşanma konusu biraz uzayabiliyor,yani diretirse en fazla 4 yada 5 yıl beklersiniz,tazminat alabilecegini sanmıyorum ama eşiniz bir başkasıyla evlenene kadar sizden nafaka kesin alır,nafaka kararı kesinleşince birikmiş nafakayıda durumunuza göre taksitle alırlar,tabii bunlar biraz zor süreç,sizi yıpratabilir,allah yardımcınız olsun geçmiş olsun.

Bildigim kadariyla eger eşiniz sigortali olarak bir iş yerinde çalïsıyorsa sizden nafaka alamaz ama eger calısmıyorsa sizden nafaaka ali.eger devlet memuruysaniz bu oran genelde maasinizin 1/4 une denk gelen miktari olur.ama tabi son takdir hakkı hakimin

ortada çocuk yok ise fazla bi nafaka ödemezsiniz eşinizin mahkemeye sunacağı sizin alehinizdeki delillere şahitlere bağlı nafaka ödeyip ödemeyeceğiniz öyle her boşanana nafaka verilecek diye bir kural yok kesin nafaka ödenmesi durumlar ortada çocuk var ise birde ortada gerçekten karşı tarafa yapılmış bir haksızlık varsa ozaman nafakayıda alır tazminatıda alır beni aldattı demesinede takılmayın ortada bunu kanıtlayacak br delil yoksa laf olarak kalır

suraya bakya evilik cocuk oyncagi olmus aferim size hemserim sen git esine yanina konus hersey senin elinde ayrilmayin herne olursa olsun evlilik birkere olur 10 defa olmaz sen bakma buradakilarin sözüne

daha önce boşanma davası açtığınız için o kadar uzaman boşanma sebebleride önemli. ALLAH yardımcınız olsun,

selamlar arkadaşlar bir sorum olacak şöyleki dielim boşanma davasında çekişmeli dava açtı eşimiz ve delillerini ısbat edemedi iki tarafda boşanmak istiyorsa reddedilme gibi bir durum olmaz peki nasıl bir sonuç olur ifadesinde saçma sapansa örneyin aylesi şöyleydi böyleydi dedi

Üst Alt