Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski işyerime tazminat davası açacağım. Avukat arıyorum..? [Hukuk]

canpolat1977

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
1997-2007 yılları arasında belediyede çalıştım.işten çıkarıldım ve hiç bir nakdi olarak para ödemesi alamadım.kanunları fazla bilmediğimden mahkemeye vermeye çekiniyorum.belki haksız düşerim diye. Tecrübeli bir avukat arıyorum..

karrdeş iş mahkemesine başvuracaksın sen bu durumdayüzde yüz haklısın dava açtığın zaman iş yeri hem ceza yerhemdesen hakettiğin tazminatı fazlasıyla alırsın

97 2007 arası sozlesme tazeledınmı her sene yenı sozlesme yaptınmı buyuk ıhtımal bunu yapmıstır beledıye gecıcı calıstırdıgı ıscılere bunu mutlaka uygular bu durumda tazmınat hakkı elde edemezsınız once bunun cevabını bulalım

Belediyeler bildiğim kadarıyla 6 aylık olarak ise alıyor ondan sonra 6 ayda bir yeniden giriş yapıyorlar.Bir de tazminat davası alabilmen için işten ayrıldıktan sonra bir yıl içinde dava açman gerek.Hizmet tespit davası için bu süre 5 Yıl.Bende dava açtım hala davam devam ediyor.

ortada ilk girdiğimden bu yana sözleşme falan yok kimliğini getir işe başla dediler. bazı dönemlerde 6 aylık sigorta yapıp 6 aylık maaşla yetindirdiler. 10 senelik hizmetimde 2064 günlük sigortam çıktı. Önemli olan işten çıkarılmam ve işten çıktığımdan bu yana hayli zaman geçti. sürem azalıyor. Ne yapmam gerek bilemiyorum.

Ben Av.Tolgahan Konuyu şöyle açıklamak isterim..; Geçmişe yönelik bir hizmet tespit davası açılacaktır. Bu açılan dava ile birlikte belediyenin avuaktları genelde irtibata geçerek taleplerinizi sorgular ve bunları değerlendirmeye alırlar işe iade talebiniz varsa bu davayı işten çıkış tarihinizden itibaren 30 gün içerisinde açmakla yükümlüsünüz ancak kanuni yasal bir kılıf bulunarak bu karara itiraz edilebilirmi tartışılır..
Hizmet tespit davası devam ederken ise kıdem ihbar tazminatınız için ayrıca bir dava açılarak zımnen yenilenen sözleşmelerinizin örnekleri belediyeden istenecektir ve buna bina en doğru bir karar verilecektir. Konuyla ilgili olarak iş hukuku konusunda tecrübeli ve vakıf olan bir kişiyle çalışanızı tavsiye ederim.. Kısa sürede davanızın netleşmesi ve sonuca bağlanarak maduriyetinizin giderilmesi konusunda payı yüksek olacaktır.

Geçmiş Olsun diyorum dilerseniz konuyla ilgili özel mesaj atarak irtibata geçebilirsiniz.. İyi geceler Av.Tolgahan

cevaplarınızı tek tek okudum ama siteye uzun zamandır giremiştim teşekkür ederim cevaplarınız için. Bu gün itibariyle 5 yıllık malulen emekliyim %70 sağlık raporu üzerinden asgari ücret emeklisinin aldığı maaşın % 70 şini alıyorum. Emekli olmak biz engelliler için güven kapısı. Bu yazıyı ilk yazdığım sıralarda çalışma hayatının en zor dönemlerini yaşıyordum. Ve ne yazıkki herkeste de olduğu gibi işten çıkarılma açıkta kalma korkusu ile gecen bir çalışma dönemindeydik. Şu an itibariyle hükümetimize devletimize biz engellilere tanımış olduğu hak ve hürriyetlerden dolayı teşekkür ederi. Allah bizi düşünen devlet büyüklerimizden razı olsun. Engelli hissetmiyorum kendimi açıkcası hür ve bağımsız bir emklilik yaşıyorum. Darısı olmayanların başına :)

Üst Alt