Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev hanımı olan eşim için dışarıdan prim ödeyerek emekliliği!?

rolanddes

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Eşim 34 yaşında. Evlenmeden önce SGK'lı olarak çalışıyordu. Evlenince çalışmayı bıraktı. Dışarıdan prim ödemek istiyoruz. Bu konuda bir kaç sorum var. Bilgili birileri yardımcı olursa müteşekkir olurum.

1- Bu dışarıdan prim ödeme durumu illaki Bağ-Kur'dan mı oluyor? SGK yapamıyor muyuz?
2- Emeklilikten önceki son 3.5 senede SGK'lı mı Bağ-Kur'lu mu olduğuna göre nereden emekli olacağına karar veriliyormuş. doğru mu?
3- SGK'dan emekli olmak Bağ-Kur'dan emekli olmaya göre daha kolay deniyor. SGK'da 5400 gün, Bağ-Kur'da 9000 gün gerekiyormuş. Doğru mu?

Bilgi verenlerden Allah razı olsun.
Selamlar

rolanddes

İsteğe bağlı prim 4b olarak geçer. Ya da bir yerde çalışan olarak sigortalı olması gerekir ki 4a'lı olsun

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Merhaba teşekkür ederim.

Doğum tarihi: 25/10/1988
İlk sigortalılık tarihi: 22/05/2015
4A'dan 2238 gün prim yattı.

Şu an eşime isteğe bağlı 4300tl prim ödüyorum her asgari ücret arttığında ortalama bin TL prim artıyor eşiniz emekli olana kadar kaç TL artar Bilemiyorum ssk dan prim ödemek istiyorsan bir arkadaşının iş yeri varsa primi ben ödeyeceğim maaş istemiyorum derseniz belki olabilir

bilgeadam

şuan isteğe bağlı ödeme mümkünmü biyerde çalışmadan da olsa eşiniz bağkurlumuydu nasıl oluyor

Evlenmeden önce eşim ssk li idi ayrıldı şu an 4b üzerinden isteğe bağlı prim ödüyoruz şu an aylık 4300 tl sgk muna gidip dilekçe veriyorsunuz

bilgeadam

anladım mevcut bağkur sssk 4c neyse geçmişi varsa şuan çalışmıyorsa sigorta primi ödenerek emekli olunabiliyor

Aynen ssk ya gidip dilekçe verirseniz isteğe bağlı primlerinizi başlatabilir istediğiniz zaman da durdurabilirsiniz

yenimi çıktı bu millet niye sağda solda eşini çalışıyor gibi göstermek ile uğraşıyor daha az para vermek için sanrım asgari ücretlinin maliyti şuan 3000 tl civarı

muhendis3232 yıllardır isteğe bağlı prim var daha önceden sağlıktan yararlanmak istemiyorsan primi düşüktü şu an sağlık ıda mecbur içine kattılar ondan primler yüksek

Üst Alt