Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev sahibim yanar döner davranıyor! Evden çıkmasak ne olur? [Hukuk]

BYERAGON

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

7 yıldır aynı evde oturmaktayız. 6. yılında Babam vefat ettiği için kira kontratını kendi üzerime yaptım gecen yıl. kontrat bitimine 6 ay falan vardı ev sahibi evi boşaltmamı istedi. sebeb olarak kızının kiracı olduğunu ve oturduğu evi mütait tarafından yıkılacağını belirtti, bizi çıkartıp kızını getireceğini belirtti. bizde tamam dedik neyse verdiği sürenin dolmasına 1 ay vardı çıkmayın dedi, oturun 1 sene daha dedi tamam dedik. Yeni kira zammını falan konuştuk 2 zamlı kirayı vereceğim 5 güne kadar. Gelmiş kıza mütait 2 ay süre verdi 2 aya kadar ev bulup çıkın dedi. Ben kiramı 1 gün sektirmedim fakat kirayı elden verdiğimiz içinde 1 evrak falan yok. Bu arada kontratla birlikte tahliye sözleşmesi falan yapmadık. Sanırım istemezsem kanuni olarak da bir işlem yapamayacak. sizce çıkmasam ne olur . Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

iyi günler.

Kiranın her zaman banka hesabına yatırılması çok önemlidir.
Kiracı yıllar geçse de istediği zaman ödemelerini beyan edebildiği gibi, ev sahibinin de devlete kira vergisini ödemek zorunda kalması açısından da önemlidir.
Ev sahibi söylediğin gibi yanar döner davranmış. Eğer huzursuzluk çıkaracak bir tavır takınırsa ve aynı şartlarda ev bulma imkanın da varsa çıkmanı öneririm. Yalnız ev taşımanın da belli maliyetleri var . Ev sahibinin sana 1 yıl daha otur demesi ve sonra 2. ayda çıkın demesi tutarsızlık. Bu nedenle taşınma masraflarını talep et.Son ayın kirasını almasın mesela.
(Birde ev sahibin kira vergisini ödüyor mu ? Öğrenirsen iyi olur )

ilk senenin kontrat tarihi bittiyse bişey yapamazssın, 2.zamlı olan kira için yeni bir kontrat yapılması gerekli idi eğer yapıldıysa yine çıkartamaz, eğer yapılmadıysa problem, belliki oda zor durumda gibi, eğer davalık olursan ödediğini belirtir banka hareketleri olmalı, eğer sadece elden veriosan oda sıkıntı, ıspatlaman gerek , bence üstteki arkadaşın dediği gibi taşınma masrafını talep edebilirsin,

Baska evmi yok.nakliye parasini ev sahibi odemek zorunda.
Kurtarin o parayi.

Kirayı elden veriyoruz, Ev sahibi kira vergisi ödemiyor. Fakat faturalar adıma olduğu için 7 yıllık kiracı olduğumu kanıtlarım Ben. Komşularımda şahitlik yapar aksi bir durumda. Bide biz eve girerken Babam Hayattaydı şimdi hakkı rahmetine kavuştu ama ev sahibi siz eve girerken kira ve depozito vermediniz diyor. Evden çıkarken bide bir kira istiyor. Gerçi alacağını sanıyor o ayrı bir konu da.

De ki biz eve girerken verilen depozitoyu girerken vermeyip çıkarken mı vereceğiz :) eğer nakliye paranızı depozitoyu vesaire vermezse onları çıkaracak kadar otur evden çıkma 2 -3 ay daha meselâ

Murat Bey,

Yasaya göre kira kontratının dolmasına 15 gün kala fes edilmez ise kontrat aynı şartlarla kendini yeniliyor diye biliyorum. Ayrıca kirayı 500 tl ye kadar olan kısmını elden ödeme yapılabiliyor 500 tl üzeri kiralar için bankaya yatırma şartı var. Biz bu fiyata sınırız son zamdan sonra. Taşınma masraflarına gelince adam eve girerken verdiğim kirayı inkar ediyor. Mantıken sen ev sahibi olsan kiralık evini kira almadan ilk ay otur ondan sonra ver der misin. Adam bunu iddia ediyor bana. Taşıma masrafı bir yana çıkarken 1 kira alacakmış onun demesi öyle.

Ahmet Bey,

Baya araştırdım bu konuları zaten iş inada binerse yasal haklarımı kullanacağım. O düşünsün noterden bana çıkmam için yazı göndermesi gerekiyormuş. falan baya alengirli işlermiş. Ama sonuç olarak yasa kiracıdan yana ev sahibi avucunu yalayacak şuan için :)

O ne koparirsam diyo şimdi verme sakın sağlığın yerinde değilse kardeşin felan biri sert çıksın hiç bisey yapamaz hakkını vermezse dedigim gibi kira felan verme

Üst Alt