Merhaba, bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum : 15 Temmuz 2021 tarihinden bu yana kirada oturuyorum. ilk kira sözleşmem 15 Temmuz 2021 ile 15 Temmuz 2022 arasındaydı. ilk yıl sözleşmesi bitip ikinci yılın sözleşmesini yenilerken devletin belirlediği yüzde 25'in üzerinde kira artış talebinde bulundu bana. Ben de kabül etmedim, sonrasında onun istediği rakam ile benim teklif ettiğim ücretin ortasında anlaştık ve sonuç olarak da yüzde 40'a yakın kira artışı yapıldı. İmzaladık ve anlaştık. Sonrasında geçen gün geldi ve kira sözleşmesinin revize edilmesini (zam oranının arttırılmasını) talep etti benden. Biraz da baskıcı tavır ortaya koyuyor. Ben de bunu onaylamayacağımı söyledim. Zaten kiraya yüzde 25'in üzerinde zam yapıldığını söyledim ama durumu hukuka taşıyacağını söyledi. Bu arada şunu da belirteyim: evin asıl sahibinin kendisinin olmadığını, kardeşinin olduğunu söylüyor, biz kendisi ile kira sözleşmesi imzaladık, dava açması halinde kardeşi benden yüzde 25 in üzerinde kira fiyatı talep edebilir mi? bunu merak ediyorum. ve hakkımı da sonuna kadar arayacağım. kanunları ve hakkımızı bilmediğimizi sanan ev sahipleri yanılıyorlar. cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.