Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde alışveriş filesi yaparak gelir elde edebilirsiniz

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
Bilindiği üzere marketlerde poşetler ücret karşılığı verilmeye başlanıldı . Bu uygulamayı engelli bireyler olarak fırsata dönüştürebiliriz .

Kalın tütün ipi veya renkli makreme iplerini örerek alış veriş filesi üreterek evde gelir getirici uğraş olur . File çantalarına değişik motifler ve süslemeler yaparak satışını yapabilirsiniz . Aracı kişiler de bularak piyasada ürünlerinizi satabilirsiniz .

JZAz9q.jpg

File yapımı için youtube den örnek video kopyalıyorum , gerisi sizin el becerisi ve fikirlerinize kalmış . Şu kesin ki biz engellilerin çılgın fikirleri bitmez ve üretmeyi severiz :)

İyide bu file poşettende masraflı
Çocukken basket potasına file bulamıyorduk ah ah 😓

Zorro hazır file almayacaksın :) Tuhafiyecilerden renkli makreme alıp el örgüsü ve düğümlerle file üreteceksin . Kendi ürettiğini satacaksın :)

dost engelilerin işi cok netde ben gibi sörf en azından üstelik ugraşmaya degmez hazırını alırız .:)

Dorli iple örmesi zor olur az maliyet ve yüksek karlı üretim istiyorum diyorsanız gölgelik branda ile üretim yapabilirsiniz . Gölgelik brandadan U şeklinde katlayarak yanlardan ve ağız bölümüne dikiş makinesi bez şerit ve tutamaç dikerek çanta üretimi yapabilirsiniz .

Gölgelik brandanın fiyatı Eni 1.5 metre uzunluğu 10 metre olarak alırsanız 16-20 TL arasında . Suya ve dış ortama dayanıklı olup esnemesi rahattır .

r5MXpP.jpg

-DORLİON-

"Hatta yazın da kendinize dolayip yeni bir moda yaratabilirsiniz." de tam olsun be abi )))

Boyle bir sey de olabilir belki.

Christian Engelliler Biz ailesi olarak balık veremiyoruz ama balık tutmasını öğretiyoruz . Bir çok engelli kesim aylık 480 TL ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor . Çorbalarında bizimde tuzumuz olsun :)

İbrahim , balık versen daha iyi , madem bu fikrin bu kadar iyi sen yapıyor musun peki ?

Bizim millet fileye 5 lira vermek yerine 25 kuruş poşete versem daha iyi mantığındaki insanlar .

Güzel fikir, eger kendimiz kullanacaksak giymedimiz Kazak ve gömlektende yapabilirsiniz.
Mesela tişört ve atletler hiç masrafa girmeden çanta yapılır.
Eskiden alınan meyve sebze görünmesin diye gazete kağıdına sararlardı. Şimdi şeffaf poşete konuyor alınanlar vah ki vah
nerden nereye eskilere gittim bi an

SERAFİM amaç bir tane yapıp kullanmak değil :) Sarf malzemeleri temin edip sürekli üretim yapılırsa ticarete dökülürse gelir kapısı olur . Günlük ne kadar üretebilirse ve satış yapabileceği esnaf veya kişiler bulursa evlerine ciddi gelir kapısı olur . Benim işim zaten yoğun ve sıkıntılı :eek:

-DORLİON-

Onu zaten yapiyorlar. carrefour ve bim'de bez alisveris cantalari satiliyor 4tl mi neydi fiyati.

yahu, zaten bir alisveris poşeti 50tl ye doluyor dersek, 200tl lik alisveris poseti dolduran da fazladan verecegi 1 tl yi dusunmez gibi geliyor.

Tek poşet doldurabilen de, yaninda poşeti ile gider.

Ha bir de şu şekilde bir durum var, alisverisi yapin, ama markasiz poşet isteyin. Hem 0.25tl vereceksiniz hem de adamlarin reklamini yapacaksiniz.
Hatta sevmediğiniz kasiyer varsa, doldurun komple alisveris arabasini, tüm eşyalari kasadan geçirtin, sonra "hmm ben fikir değiştirdim eğer markasız poşetiniz yoksa. almayacagim" diyerek cikin marketten.
Hem kasadan geçirdiğinin hepsinin geri iadesi ile uğraşsın (birer tane cikolata alin mesela farkli marka ve fiyatlardan) hem de geri dizsin. -.-

-DORLİON- Güzel ve iyi bir fikir ama üretmeyi pek sevmeyen bir toplum olduğumuz için cazip gelmedi sanırım:)

Üst Alt