Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için raporu mu yenilemeliyim?

Toroslar

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Abisi beni. Rapor var 2015 yilinda aldim.v.i enekli maasi aliyom.fakat evde bKim ayligi alman icin agir engelli yazmasi lazimmis.ben raporunu yeniliyeyin yojsa ayni raporla mi gideyim.rapor yuzde 58 agir engelli yazmiyo.

Toroslar
bakım aylıgı için ılk şart %50 ve üzeri ağır engellı ya da tam bagımlı yazması gerekıyor.sizinkınde ağır engellı yazmadıgı için ebm alamazsınız.yeni raporda 50 ve üzeri tam bagımlı yazan rapor alabıleceksen başvur rapor için.

Peki muracat etsen daha dusuk verirlerse emekli maasim kesilirmi.eski rapar surekli yaziyo ve 2015 beri vergi indiriminden mass aliyom kesilirmi acaba

Yani eski rapor ozelligini kaybedermi cunku yuzde 58 ve surekli ankara onayli bir ropor.ben o yuzden maas aliyorum.yeni rapor alirsak ki dusuk cikarsa ne yapariz eskiyi iptal mi ediyolar yoksa o kalir evde bakim mi alamam.

Bilgilendirseniz cok sevinirim

Toroslar

Vergi indirimin surekli olduğu için emekliligin devam eder. Adminler daha öncede bu konuya netlik getirmisti

Abisi cok tesekkur ediyorum.bisey daha soracam eski raporla heyete girsem agir engel ibaresini degistirlermi acaba bakim parasi almak icinn.yoksa onu kabul etmeyip kesinlilik le yemi rapormu istiyolar

Toroslar
yeni rapor almaya eskı rapor ve tetkıklerle gitmek muayene olurken drın konuyu daha ii anlaması açısından muayenenın daha kısa sürmesı açısından faydalı olur.eskı raporla yenıden heyete girmek demek yeni rapor almak demektır ve yenı rapor alınca eskısının hükmü kalmaz yeni geçerli olur.ağır engellı ya da tam bagımlı yazarlarmı onu bılemeyız muayene eden drler yüzdelerini yazar heyette bunları toplar yüzdesi bellı olur bazen %90 da olsa ağır engellı yazmazken %50 ile tam bagımlı yazabilir o engele hastalıga baglı bir durum oldugu için kımse sana alırsın ya da alamzsın dıemez durumunu bilmedikleri için.sadece durumunu bılıp benzer durumda olanlar varsa tahmını söyleyebilirler net bişi söyleyemezler

-mka

iyi akşamlar benim rapor %66 ağır engelli ötv yararlanmam için rapora özel tertibatlı arac kullana bilir ibare ekletmem gerek ötv için yeni rapor cıkartırsam ağır engelli ibaresi tekrardan yazarlarmı

asidadaş

sakın arac vs için raporunu yeniletmeye calışmayın.yüzde 90 bile verseler raporunuzu tam bağımlı ifadesi yazılmıyor artık,aynı anda hem vergisiz arac hem de bakım maaşı alamazsınız.

-mka

2019 daki yeni yönetmelikte surekli verilen raporlar gecerliliginibdevam ettirir diyor neye göre geçersiz diyorsunuz anlamıyorum .ozaman sürekli vergi indirimi alanında rapor oranı düşerse maaşı kesilir .ama kesilmiyor.

samedo99
şuna göre geçersiz dıyom.yeni rapor çıkarttınmı eskısınde ne yazarsa yazsın o eskının hükmünü ortadan kaldırıo ve en son alınan yeni geçerli oluoyo eskısı hop çöpe gidio.ha dersın kı öle bişi olur mu senın bilecegın bişi denede gör.elindekınden olursanda pişmanlıgın fayda etmez.sürekli raporların geçerliliğini devam ettırmesı yenı çıkarmazsan gecerlı diceksınkı süreliden farkı ne sürelide ise verilen süre dolmadan yenı çıkartıon mecburen .süresizde sen çıkarmazsan mecburıyet yok

-mka

Denedim ve tecrübeyle sabit sureklinin üzerine 2 yıl süreli aldim.suresi bitti eskiyi hala kullanıyorum.engelli olarak çalışıyorum.vergi indiriminide sürekli aldım aynı raporla çok biliyorsunuz ama o işler öyle olmuyor maalesef

samedo99

güzel kardeşim bişi bildiğim iddiasında değilim. normalde yenı rapor eskı raporun hükmünü kaldıro.sizinki vergi ile ilgili bi durum ve vergi ile ilgili konuda heç bilgim yok haklı olabilirsiniz

-mka

Vergi ile ilgili bir durum değil demek istediğim hala engelli kadrosunda çalışıyorum 2. Süreli rapor tarihi biteli 3 yılı geçti ayrica ilk aldığım surekli raporumu Ankara'ya gönderdigimde eğer aksi bir durum olsaydı zaten bu rapor gecersiz deyipte onaylamazlardi diye dusunuyorum. Ayrica 2. Aldığım süreli rapor 40 in üzerindeydi .Herkese acil sifalar inşallah 🙏

Merhaba arkadaslar vergi indirimi icin rapora başvurdum emekli olmam için dr la konuştum işe gidip gelemiyorum durumum gittikce kötüye gidiyor dedim bakti vs tam bağımlı rapor çıktı..işe girişim 2008 öncesi olduğu için 20 yil saçmalığına takildim...yüzde 60 tam bağımlı rapor var..eşim bu raporla bana bakım aylığı alabilirmi..not şuan ssk li çalışıyorum özel sirkette danışma masa işi yapıyorum mka

sonbahar.44

rapor varmış.eve giren gelir kriterine takılmazsanız emeklıde olsa ebm alabilirsiniz.çalışan alabiliyormu net bilgim yok ama alınabiliyor dıye duymuşlugum var.rapor ver gelırde tutuosa başvurunuzu yapın derim.
ebmde gelir sınrı 3666 tl.eşiniz ve siz 2 kişisiniz oldugunuz için evinize giren gelir 7 333 tlyı geçmemesi gerekı.gelir hesabı için her bir kişi için 3666 eklıcenız.asgari ücret artınca bu mıktarda artar

sonbahar.44

o zaman haneye gıren gelir 3636 x 4 : 14.544 tlyı geçmıcek yoksa ebm olmaz

.mka

Asgarî ücret alıyorum 5500 4 bölünecek onda bi sıkıntı yok ama bugün aradim aile ve sosyal politikalari çalışan evde bakım direk red dedi onay gelmiyor denildi..varmi örnek alan benim durumumda

sonbahar.44
hesaplama edılırken aile kişi sayısına bölünen asgari ücret değil
hesaplama şöle edilio asgari ücretin 3de 2 si olacakyani 5500 / 3 : 1833.aü 3de2 si oldugu için 1833 x 2 : 3666 bu şuan kı asgari ücret için geçerli olan hane kişibaşı gelir 4 kişi oldugunuz içinde 3666 x 4 : 14666 tl oluyo
burda geliriniz tutuğu halde red cevabı geliosa.engelli olan sızın çalışmanızdan dolayıdır. engellinin çalışıo olmasından dolayı ebm vermıoşarmış demkki
benım bahsettiğim olay 4 5 yıllık idi.çalışan bi arkadaşım alabilirmiyim demişti veriolar benzeri laf edilmişti.demekki sistem değişmiş.

Evde bakım maaşı %90 ve üzeri ağır engeli bakıma muhtaç olanların bakımı için veriliyor. Engelli çalışabiliyor ise nasıl bakıma muhtaçlığı vardır? Baştan mantıksız değil mi?

samedo kardeşim almış olduğun yeni rapor sgk incelemesine takılırsa o zaman emekli maaşının kesiliyormu kesilmiyormu görürsün sitede bu konudan müstarib çok arkadaş var bilesin

Üst Alt