Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığını, çocuk kaç yaşına kadar alabilir?

Esma098

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Oğlum 13 yaşında tip 1 diyabetli engelli raporu çözger raporumuz mevcut,annesi olarak evde bakım maaşı alıyorum bu maaş 18 yaşına geldiğinde kesilir mi?

Son düzenleme:
Esma098 Evde Bakım Maaşının Yaş sınırı yoktur, Verilen rapor süreli-veya süresiz olduğu önemlidir, süresiz rapor ise hayat boyu Evde Bakım Maaşı almaya devam edersiniz, Geçmiş olsun dilerim.

Esma098
Arkadaş sizi yanlış yönlendirmiş... Tip 1 Diyabet ÖGKV raporu (Ağır engelli) olarak geçer ve diğer şartlar yerine getirilirse evde bakım maaşı bağlanır. Ancak çocuk 18 yaşını doldurduğunda geçersizdir... Yeni rapor almanız istenir onun oranı da %30... Dolayısıyla tip 1 dişında çocuğun başkaca bir engeli yoksa maaş kesilir...

ata Türk evet ökgv raporumuz var her 3 yılda bir yenilenmesi gerekiyor.Benim merak ettiğim konu çocuğum tip 1 diyabetli 18 yaşından sonra nasıl olur da oran %90 99 iken %30 a düşer büyüdüğünde engel oranı ortadan kalkıyor mu yani maaşı bi kenara bırakalım şaşkınım şu an

Evde bakım aylığı için yaş sınırı var mıdır?

Merhabalar oğlum tip 1 diyabetli başka bir engelimiz yok evde bakım aylığı alıyorum bu bakım aylığı çocuğum 18 yaşına geldiğinde kesilir mi? Ökgv raporumuz mevcut ?

Esma098

Katılıyorum size ama maalesef durum böyle... Sanırım mantık şu, elbette engel ortadan kalkmıyor ama "Özel Gereksinimi" kalkıyor gözüyle bakılıyor... Yani artık reşit oluyor kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir, insülin iğnesini yapabilir, kendine bakabilir mahiyetinde...

Belli aralıklarla yılda 1 veya 2 yılda bir eve kontrole gelirler, sosyal yardımlaşmadan... Çocuğu, evi, sizi kontrol mahiyetinde... Gelen memurlar ellerindeki evrağa özel gereksinimi kalkmıştır notu düşerse, raporunuz olduğu halde yaşı 18 olmadan da evde bakım maaşı kesilebilir...

Üst Alt