Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evden çalışırsam evde bakım maaşı kesilir mi?

Edaeymen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 7 yaşında otizmli oğlum var evde bakım aylığı alıyorum deprem bölgesindeyiz deprem nedeniyle artık eşim depremden sonra çalışamıyor sigortası yok bizde zor geçiniyoruz ben kendim için evden çalışabileceğim çağrı merkezi işi buldum bi sıkıntı olurmu evde bakım aylığı kesilirmi ben bakıcı olduğu için bilginiz var mı hane gelirini çalışsam da aşmıyoruz 3 kişiyiz zaten çalışırsam sadece ben sigortalı ve asgari ücret gözükecek

Edaeymen
Evde 3 kişi ikametgah gözüküyor ise sorun olmaz. Hane geliri kural kişi başı 7600 TL.

7600 x 3 kişi = 22.800 TL hane gelir sınırı olmaktadır.

Asgari Ücret ile evden çalışacağınız için sorun yoktur.. Devlet deprem bölgesine uyguladığı kuralların bazılarını kurallara dahil etmez sizlere yardımcı olurlar..

Edaeymen

Gelir sınırını aşmadığınız sürece sıkıntı olmaz benim bakıcımda sigortalı çalışıyor kuruma bildirin yeter.

Merhaba bugün gittim sosyal hizmetlere oradaki memurlara söyledim çağrı merkezinde çalışacağım bakıcı benim hane gelirini de aşmıyoruz bana verdiği cevap bakıcı çalışamaz evde bakım aylığını keseriz bende neden hane geliri sınırını aşmıyorum evden çalışacağım heyete bi dilekçe yazın onlar kabul ederse yoksa kesilir dedi ne yapabilirim

Edaeymen

Öyle bir kural yok...
Evden çağrı merkezinde çalışacak olduğunuz için kimse ama kimse buna engel olamaz.. Hane geliri düşük geldiği sürece evde bakım aylığı hakedersiniz..

Bende öyle söyledim bakıcı sigortalı olamaz heyet karar verir ona dedi ben ne yapayım dilekçe vereyim mi

Bende öyle söyledim bakıcı sigortalı olamaz heyet karar verir ona dedi ben ne yapayım dilekçe vereyim mi

Edaeymen

Evde bakım maaşı alınan engelli bireyin ve bakıcının çalışıyor olması bakım maaşının bağlanmasına engel değildir. Önemli olan engelli bireyin alacağı maaş ile hane gelirin artması durumunda kişi başına belirlenen tutarın geçilmemesi, bakıma ihtiyaçlığının varlığı ve ilgili heyetin kararıdır. Bakım veren kişinin, engelli bireye mesai saatleri içinde refakat etmesi şartı aranabilir.

Ticari faaliyetlerle uğraşan engelli yakınının gelirinin hesaplanmasında müessesenin toplam gelirinden giderlerin düşülmesinden sonraki tutarın dikkate alınması yönünde mütalaa bulunmaktadır.

Evde bakım maaşı alan annelerin sigortalı yapılarak, emekli olmaları hakkındaki çalışma ile ilgili henüz yasal bir düzenleme yoktur.

Ne yapmam gerekiyor yani hemen sigorta girişi olursa keserlermi bende aynı şekilde söyledim hane gelirini aşmıyoruz asgari ücret alacağım

Edaeymen

Çalışmaya başladığınız şirketten evden çağrı merkezi sistem çalışıyor olarak belge almanız ve sosyal hizmetlere teslim etmeniz yeterli olur. Heyet hane gelirinde sorun yoksa sigortalı olarak çalışan bakıcıların mesai saat uygulamasını dikkate alır.. Evde bakıcı kişilerin kaç saat görevini yerine getirdiğini dikkate alır. Siz evden çalışan bakıcı olduğunuz ve 24 saat engelli çocuğunuz ile beraber olduğunu ispatladığınız zaman hiç bir engel olamaz..

Tamam teşekkür ederim bir deneyeceğim inşallah sorun çıkmaz çok moralim bozuldu öyle söyledikleri için zaten eşim çalışamıyor iş gücünü deprem de kaybetti bende en azından çalışırsam evden hem çocukla ilgilenir hemde maaş alırsam eve bakabilirim diye düşündüm yoksa zaten çok yoruluyorum oğlumla ilgilenirken bir de evden çalışmak bana iki katı bir zorluk gelicek mecbur kalmasam çalışmam zaten keserlerse hiç bir anlamı yok yani benim için

Edaeymen

Rica ederim siz dediğim şekilde uygulama yaparsanız sorun olmaz. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah..

Gün içinde 8 saatlik bakım hizmeti verdiğiniz sürece sıkıntı olmaz yanlış biliyor o memur. Benim bakıcım dışarıda sigortalı çalışıyor 4 yıldır her yıl gelip kontrol de ediyorlar sıkıntı yok. Sizdede çıkmaması lazım hele ki evden çalışırken. Eşinizin durumu oğlunuza bakabilecek durumdaysa en kötü onu bakıcı gösterebilirsiniz.

Üst Alt