Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evin mülkiyeti konusunda sorun yaşıyorum..? [Hukuk]

kartalpolat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrh benim sorunum şu.babam bundan 20 yıl önce arsa almıştı bu arsayı 2003 senesinde abimin üzerine devretti sattı.beraber 2si 4 daire ve 2 dükkan olarak yaptırdılar.banada bir dairesini verdiler ama tapuyu vermediler.evlendim.evlendikten 3 yıl sonra yani şimdi çık diye baskı yapıyorlar.bu üç yıl içinde bu apartman 2 defa el değiştirdi abim babamın üzerine devretti çünkü boşanacaklardı eşi hak talep etmesin diye.ama sonradan tekrar birleştiler.bunlar barışınca dairenin bitanesini babam yengemin üzerine devrett.geri kalnlarını 1 ay önce abim üzerine aldı.şimdi bana baskı yapıyorlar.evden çık diye.biz dört kardeşiz.ilk abime satınca bana bişey sormadılar.yuvam yıkılmak üzere.bana verdik derken şahitlerde var ama şimdi inkar ediyorlar.ne yapmam gerekiyor.yardımcı olurmusunuz? hak talep edebilirmiyim?

böyle bir durum yaşamana üzüldüm yalnız şöyle bir durum var ailevi çelişkiler ihtilaflıdır her zaman dolayısı ile babanın senin gayrimenkulünden hak etmemen için seni evlatlıktan çıkarması gerek. belki şimdi seni evden çıkarabilirler ancak bu birşeyi değiştirmez zaten ancak baban öldüğünde mirascısı olarak otomatik olarak hak iddia edebilirsin (aksi olmadığı sürece verasetçi olarak çocuklara kız erkek anne vs. birincil derece akrabalara eşit mal bölümü yapılır kanunen diye biliyorum ) şimdi ise üzerinde tapu olmadığı için bu bir sorun bence deneyimli bir aile hukukcusu ile görüşmeni öneririrm belki dava açabilirsin ancak aile büyükleriniz falan araya sokarsan bence tatlılıkla halletmeye çalış.

babamın üzerine devretti çünkü boşanacaklardı eşi hak talep etmesin diye.

böyle bir zihniyet, konu mal olunca karısını tanımamış, kardeşini de tanımaması normal.

miras bırakanın , çocuklarının saklı payları mevcuttur. muris bunun üzerinde hiçbir tasarrufta bulunmaz ,bulunsa dahi iptal veya tenkis davasıyla durum düzeltilebilir. tabi bu miras bırakanın ölümü halinde başvurulabilecek bir yoldur. şimdi yapabileceğiniz işlem muvazaa nedeniyle babanız ve abinizin yapmış olduğu işlemlerin iptalini talep etmek olacaktır. muris muvazaası zamanaşımı veya hakdüşürücü süreye tabi değildir.

kartal bey evin yapılışında sizin maddi katkınız oldu mu? oldu ise tüm evrak ve dökümanı toparlayıp sabredin . aleyhinize herhangi bir hukuki süreç başlar ise bu döküman ile birlikte gelin değerlendirelim. av gülsefa

oldu ama herhangi bir belge falan olmadı.elden verdim para.ilk olarak ev senin dediler ben de sonuçta yuvamı kurdum.şimdi çık demeleri sorun.büronuz nerde

Bürom muğla gökova (akyaka) da ismen avukat arama ile bakarsanız muğla barosu sayfasından bilgilerime ulaşırsınız. işinizi detaylı olarak anlattığınızda gayrimenkul hukuku ile ilgilenen her avukat arkadaşın menfaatinize bir çıkar hal bulması mümkündür kanaatindeyim. Av. Gülsefa YILDIZ

Üst Alt