Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik sebebiyle ikamet ve bakıcı değişiyor, nasıl bir yol izlenmelidir?

sırdaş

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Bakım parası alan engelli bireyin evlilik durumunda bakıcısı ve ikameti değişiyordu. Engelliye bakan kişi eşi oluyor,bu gibi durumlarda gelir kriteri nasıl olmaktadır bilgikendirirseniz sevinirim.

Kriterleri asmıyorsa birlikte yaşıyorlarsa yine bakım parası alır.sadece ikametgâhını değiştirdiğine dair evragini vermesi bildirmesi gerekir

Gelir kriterinin yüksek olmasından dolayı engelli maaşı kesilebilir fakat bakım parası da kesilir mi ondan emin olmadığım için sordum

sırdaş
burdan şu anlam çıkıyo bahsedılenler hem 2022 engellı maaşı hemde ebm alıyor.

şimdi evlendıklerı takdırde ayrı eve çıktıklarını farzedelım. bu arkadaslar adına ebm alınıyo alan kişi engellının eşi oldugu için 2022 kesılır nasılmı.ebm 1305 lira 2022 de gelir sınırı 609 lira 609 x 2 : 1218lira 1305 den çıkarınca yaklasık 85 lira gibi bir mıktarla sınırı geçtıgı için 2022 maaşı kesılır.ebm maaşı hesabı yapılırken alınan 2022 maaşı ,2022 maaşı alınrknde ebm maaşı gelır hesabına dahıl edılır

2022 de sadece emsal kıra bedeli gelirden düşülür eger bu arkadaşlar kırada ıkamet edıolarsa gelirlerden emsal kıra bedelı düşülünce 2022 ve ebm yı aynı anda alabılırler.kirada değllerse sadece ebm alabılrler

not :tek gelırlerının engellı maaşları oldugnu farzederek hesaplama yaptım yoksa 2022 de her ne ad adı altında olursa olsun tüm gelırler gelir hesabına dahıl edılır.

not ebm kesılmez başka gelırınız yoksa .var isede 2436 lıradan az ise gene kesılmez amma 2436 lira ve üzeri ise ebm de kesılır geçmıyosa sıkıntı yok ebm nız kesılmez.

Bakım Parası İle İlgili

Merhaba evlenmem sebebiyle bakıcımın eşim olacağını bildiren dilekçemi verdim geçen ay ilgili birime. Bana söylene, bu dilekçeyi yaşadığınız yerdeki ilgili birime göndereceğiz sözü oldu. Simidi size sormak istediğim, ben tekrar başvuru yapıyım mı,yoksa onların eve gelmesini bekliyim mi?

Üst Alt