Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F 43.2 uyum bozukluğu olmasına rağmen komutanlar askerlik yaptırmak istiyor..?

klcus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ailemin baskısı ile 9 temmuz da acemiliğe başladım. 20 yaşındayım. Başlar başlamaz komutanlara derdimi anlattım. Ben bu yaşıma kadar hiç bir kalabalık ortamda duramadim durmak istemedim. Kalabalık ortamda stres basıyor titremeler mide bulantısı vb.

Acemide 2 kez sinir krizi geçirdim ( bütün vucudumda titreme uyuşma görüş kaybı ve işitme kaybı ) . Benimle ilgilenmediler.

Usta birliğine geldim yine aynı şekil gelir gelmez komutanlara durumu bildirdim sorunlarim olduğunu askerlik yapamayacağımi söyledim. Bi ton azar isittim dalga gectiler. 1 hafta sonunda hastaneye sevk alabildim. 1 ay ilaç tedavi verdi istemediğim halde.

Ilaclarin hiç bir etkisi olmadı önceden kullandığım ilaçlardan verdi zaten. 1 ay sonunda 1 haftalik bir süreç içinde 15 gün hava değişimi aldım 3 uzman tabib ve başhekim imzalı . 24 gün birligime gelmedim. Kid. Baş Çavuş beni arayip gelmemi ve tekrar hastaneye çıkıp işlemlerime devam etmemi istedi ve bende ona inanıp geldim.

2 gün oldu geleli ve bana askerlik yapabilecegimi hiçbir sorunum olmadığını söylüyorlar. Sizce durum ne olur tekrar hastaneye cikarsam muaf olabilir miyim.

Not : askeriyedeki psikolok askerlik yapamaz yazıyor kıta ankete diğerleri psikolojik rahatsızlığı olmasına rağmen askerlik yapar yazıyorlar.

Uyum bozukluğundan çürük alınıyor. Ama işte önceden tedavi olduğunu gösteren belgeler olması lazım. Ben 12 yıldır ilaç kullanıyorum askerliğim 2 yıl ertelendi mesela. acemilikte 30 gün hava değişimi verdiler. Şimdi usta birliğe gidip orada çürük almaya çalışıcam Ama senin önceden raporların olması lazım yoksa zor. Herkes gidiyo komutana yapamıyorum ben diyo çünkü. Senin kanıtlanmış olması lazım psikiyatriden..

Benim eskiden raporum ve hastane yatışım olduğu halde askerliğimi yaptım; kısa dönem yaptım; en son "kendisine ve çevresine çok ciddi hasarlar verebilir, silah verilemez" psikolog tanısıyla karşılaştım, neler olmadı ki!!! Şimdi gülerek hatırlıyorum, zaman her acının ilacıymış doğrusu...

Bana tam 3 aydır ilaç verdiler doz yukselttiler 2 hafta sonra tekrar gel dedi doktor hastahaneye f43.2 uyum bozukluğu diye ilaçlar tam mal ediyor valla ve çok ağır ilaçlar veriliyor bilginize .

Üst Alt