Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Facebook'tan hakaret mesajlarını ne yapabiliriz? [Hukuk]

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar facebooktan tanımadığım biri bana ağza alınmayacak küfürler edip hesabını dondurmuş

ben hesabını dondurmadan önce ekran görüntü kaydını aldım
isim soy isim resmi görünüyor gerçek hesap yani
suç duyurusunda bulunsam bir sonuç çıkar mı ??

Onunla bir konuş ne durumda nasıl biri seni tanıyor mu Neden böyle bir hakaret etmiş yanlışlıkla mı yoksa bilerek mi yapmış önce onu öğren
sonra derhal mahkemeye ver 2 -3 yıl hapis cezası alir sonra da senin başına bela olursa bilemiyorum😟

Son düzenleme:
Arkadaşım hesabı kapatıysa açana dek hiç birşey yapamazsın.Önce ip adres tesbiti gerekir.İnan uğraşılmıyor bile engelle gitsin.

@trakonya06 isim soy isim resim her şey var ıp'e gerek var mı ki, ekran görüntüleri her şeyi var

@yalniz06 o kadar ceza almaz biliyorum ama en azından yanına kar kalmasın yaptığı

Skolyoz23

Bu şekilde 4 kişiye ayrı ayrı mahkumiyet çıkardım. Bazısı idari para cezası aldı, bazısı hükmün geri bırakılması (5 yıl içinde suç işlememek kaydıyla ceza almama) bazı da önceden mahkumiyeti sebebiyle birleştirme...

Savcılığa suç duyurusunda bulunup işlem başlatabilirsiniz. IP bulurlar bulmazlar onu bilemem ama bilişim suçları bürosu ABD'ye yazı yazıyor ve bilgi talep ediyor.

Bu hakaretler katlamayacağın şekilde ise dava et ve tazminat hakkını saklı tutmanı öneririm. Ama trakonya06 dediği gibi uğraş mı uğraş...

hozgul hayır ilk defa oldu baya küfür etmiş ve hesabı şikayet edecem seni dedim diye dondurmuş
dediğim gibi isim soy isim facebook resmi her şeyi görüntü kaydı var

şimdi ıp den facebook paylaşım yapmıyor araştırdım
peki nasıl buluruz bu adamı ben bulmak istiyorum + dediğine göre ceza almaz mı
kanun da 1-4 yıl hapiz cezası alır diyor

Skolyoz23

Bulma işi kolluğa ait olacak, ancak soruşturma esnasında ortaya çıkar. Eğer soruşturmada şahsa ulaşılırsa o vakit savcı kovuşturma yoluyla ceza talebinde bulunacaktır. Ancak ilgili şahıs ilk defa suç işlemişse ve artık suç işlemeyeceğini hakim takdir etmişse, ceza almayabilir. Kastım şu: hükmün açıklamasının geriye bırakılması. Yani başka bir suç işlerse 5 yıl içinde ikisi birleşir.

Hakim kanaati burada önemli. Eğer kişi pişmanlık duymamışsa o halde adli para cezasından hapse kadar yolu elbette var.

Skolyoz23 mutlaka herkesin yaşadığı bir durumdur bu olay buda demiş kaçmış şayet tekrarlarsa rahatsızlık boyutuna gelirse şikayet et çünkü bunlarla uğraşmakta vakit alıcı ve sinir bozucu olur

trky sanırım adamı bulmak vs uzun sürüyor anladığım kadarıyla hem bulsalar da adam pişmanım dese hakim ceza vermiyor çünkü sürekli bir tekrar yok ilk defa oldu

Skolyoz23 dediğin gibi olur başka ne olacak
manyakmı yok bulmuş biri bunun için tanımanada gerek yok karşılaşıyoruz böyle tiplerle
ama korkakta belli hesabını gizlemiş

Engelle gitsin .
Hukum ertelenir yada para cezasina cevirirler en fazla .

Son düzenleme:
Hiç bir olay kabahatsız dogmaz😟
Belki sizde ne kabahat vardırki Adam kızmış sizde onu tehdit ettiniz,
O da dondurmak zorunda kalmış hesabı.

facede hakaretlerle uğraşmak tamamen boşa vaktine zamanına yazık engelle gitsin sana bir faydası olmayacak
bulunsa bile pişmanım dese ceza falan almayacak

@yalniz06 şimdi dese ki güzel güzel benim seninle şu problemlerim var anlarım konuşurum ne bileyim

direk küfür ederse dondurmasının tek nedeni korktu şikayet edeceğimi bildiği için

@dephyr kesinlikle araştırdım mahkekemeye bir çıksan bile pişmanım dese ceza felan vermiyor hakim halbuki hakaretin cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis yazıyor ama bu sanırım kağıtta görülen bir sürü davaya baktım bölümüm adalet olduğu için araştırdım, yüzlerce emsal var böyle hakim eğer sanık pişmanım vs derse ve mahkemedeki hal ve hareketleri makul ise ve sicili temiz ise ceza felan vermiyor

ne uğraşacam o zaman :))

Bazı olaylarda ve söylemlerde alttan almak ve cevap vermemek en iyisidir . Yapmış bir eşeklik kendisi utansın zaten korkmuş dondurmuş hesabı kaçmış .Namert dostum olacağına mert düşmanım olsun demişler fakat mert değilmiş . Ağzı bozuk insan müsvetteleriyle hiç uğraşma muhatap alma . Atar gider yapmış klavye başında sonra korkmuş . Yeter o korku ona takip eder mi beni diye .

Baska işinmi yok, bulunca ne olacak yani

PoleStar öyle diyorsun ama TCK 125 maddesine göre fiilen yada internet aracılığı ile bir kişiye onur kırıcı bir hakaret etmenin cezası en az bir yıl ve 2 yıl arasında hapis cezası yazıyor
tabi suçlunun mahkedeme iyi niyeti pişmanlığı + daha önce suç işlememiş olması vs hiç bir suç almamasına neden oluyor ama korkması bile yeterli
yani internette her önüne gelene kimse küfür edemez kusura bakmasın

eğer bir daha işlerse suçu durumuna göre para cezasına bile çarptırılıyor
yani günlük 40 TL den desen en düşük 100 gün idari para cezası bile kesilse 4000 TL para eder ben en düşük idari para cezasını yazdım
bu adam bir daha aynı suçu işlese bu sefer hapis cezası yemek zorunda

yani arkadaşım internet de özgür değilsiniz dikkatini çekerim, sadece sınava odaklanmam gerektiği için uğraşmıyorum, yoksa savcılığa suç duyurusunda bulunman yeterli

yoksa savcılığa suç duyurusunda bulunman yeterli

Bir soru da ben sorayım
acaba raporlu psikolojik engelli biri mahkemeye dilekçe verse kabul oluyor mu bu sorunun cevabını herkes net cevap yazınız lütfen.
Bilmiyorum Öğrenmek istiyorum

yalniz06 akli dengesi yerinde yani ayırt etme gücüne sahip vasi atanmamış ise tabiki kendisi yapabilir bu işlemi

Karşı taraf, aklı başında olmayan psikolojik engelliyse,o ceza alır mı?

yalniz06 burada önemli olan karşıdaki şizofren olsa bile bu eylemi yaparken akli dengesi yerinde mi ayırt etme gücüne sahip mi değil mi, bunu da doktorlar inceleyip karar veriyorlar

yani diyorlar ki bunun ayırt etme gücü yetisi var o zaman psikiyatri raporu ceza almasını engellemez ama çok az da olsa indirim yapmasına sebep olabilir tabiki

PoleStar tamam kendine madem böyle çok güveniyorsun hadi özelden bana küfür et sonucunu buraya yazalım. bak bakalım senin dediğin gibi mi, hiç üşenmeden hemen kalkıp gidip savcılığa verecem
sen hukuk'u basit'e alma birader o kadar

kaç tane dava dosyası inceledim 10 Bin TL para cezası alan bile var sırf küfür etmiş diye

hadi hodri meydan özelden ya da buradan hiç fark etmez küfür et bakalım ben de ekran görüntüsünü alayım, sonra istersen sil hiç sorun değil madem kendine güveniyorsun, bak bakalım ne oluyor ???

memurlar, net de adam admine admin bozuntusu seni s... dediği için dava açtı ve 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi + sonra para cezasına çevrildi

sen hala diyorsun, ki ben internette istediğim kişiye söverim, istediğim kişiye hakaret ederim ama kimse beni bulamaz öyle mi ?
bende sana diyorum ki, hadi hodri meydan et küfür sonra ben görüntü kaydı aldıktan sonra sil

sonra da sonucu buraya yazalım, ama sonra sicilim bozuldu vs diye gelip ağlama hocam :)

her şeyden önemlisi kendimize saygımız olsun, yani devleti hiç bir zaman hafife almayın. sana incelediğim bir sürü dava örneğinin linkini atayım istersen sen de incele, bak bakalım sırf geri zekalı dangalak dediği için birine ceza almış mı almamış mı kendin gör

ama önemli olan nokta burada facebook tan özel mesaj atmışsanız ve açtığınız hesap kendi gerçek hesabınız değil sahte bir hesap ise yani resim yok, numara yok, hotmail rast gele açılmış vs

işte o zaman facebook terör vs olayları olmadığı sürece ıp vermediği için türkiyede ki soruşturma yapan kişilere bulunmanız çok uzun süreceği için hakim takipsizlik verebilir

ama gerçek facebook hesabınızdır telefon nu hotmail gerçek kullandığınız size aittir, facebook tan ıp almaya gerek yok zaten bilişim teknoloji uzmanları buluyorlar o zaman

ama siz forumlarda vs küfür ederseniz misal diyelim buradan bana özelden yada normal herkesin gördüğü bir şekilde ederseniz ve ben ekran görüntüsü aldıktan sonra siz silseniz dahi savcılık bu sitenin yetkili kişisine ıp sorgulaması yaptırıp bu rumuz adlı kişinin hangi ıpleri kullandıklarını paylaşmasını istiyor, sitenin yetkili kişisi bunu mecbur paylaşmak zorunda

ıp testinden sonra sizi ifadeye çağırıyorlar ve bir uzlaşma yapmanızı istiyorlar eğer sizi şikayet eden kişi uzlaşmadığını beyan ederse
mahkemeye çıkıyorsunuz. TCK 125 maddesi üzerinden suçlama ile karşı karşıya kalırsınız

Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ... veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

eğer daha önce hiç bir suça karışmamış iseniz ve mahkemedeki davranışınızdan hakim bir daha böyle bir şey yapmayacağınıza kanaat getirir ise hapis cezası yerine para cezası verilir
bu para cezası sizin mali durumunuza göre günlüğü en az 20 TL ile 100 TL arasında değişmektedir

5 yıl boyunca denetim serbestlik uyğulaması verir ve siz 5 yıl içinde her hangi bir suç ile yargılanırsanız hakaret davası yüzünden almış olduğunuz ceza da eklenir ve yatarsınız

kanun bunu söylüyor ama sen aksini iddia ediyorsan onlarca yargıtay da böyle mahkemeye konu olmuş davaları inceledim eğer hala bu hukuktan bir şey olmaz diyorsan @hozgul hocamız 4 kere dava açmış ve kazanmış sen hala hayır bu devlet muz cumhuriyeti devleti ceza vermez diyorsan buyur hodri meydan bekliyorum

ders çalışıyorum zaten uğraşamam dediğin gibi o adamla + facebook ıp vermiyor mecbur kalmadıkça bu da davanın uzadıkça uzamasına neden oluyor

yani biri bir sefer küfür etti diye peşine düşmenin tabiki anlamı yok sana katılıyorum bu konuda :) yani emsal karar çok hocam ceza alan çok küçümsemeyin o kadar :)

Kişiyi engelle kardeşim ceza felan almaz ama sen engelledikten sonra aynı kişi başka hesaplar açıp hakaretlere devam ederse o zaman başvuruda bulunabilirsin o zaman azda olsa bir ceza alır.

TahaAY kesinlikle katılıyorum tek küfür için elbetteki ceza alması için uğraşılmaya değmez ki zaten belirttiğin gibi almaz da ama bu tekrar ettiği zaman işin içine tehdit gireceğinden durum farklı boyut kazanmış olur

yanlışlıkla olmuştur büyük ihtimal + tartıştığım biri olsa küfür etse, dersin ki arkadaş sinirlendi küfür etti, sende edersin vs vs hani olayı büyütmenin mahkemeye taşımanın anlamı yok ama benim anlatmak istediğim benim kimse ile işim olmaz biri gelip durduk yere bir sayfa dolusu küfür etmiş, şikayet edeceğim dedim diye de hesabı donduruyor
yani insanın zoruna giden bu, yoksa ne hali varsa görsün uğraşamam

Skolyoz23 Ben tek küfür için uğraşmaya değmez demiyorum kardeşim. Sicili temizse yaşı da küçükse hakime çıkmadan savcıdan döner demek istiyorum. Avukat iyi olursa hakimden döner. Devam ederse küfüre olayın yönü değişir. Olmayacak iş için uğraşırsın diyorum. Ama şu kesin çocuk iyi korkar mahkemeden evine yazı geldiğinde olanda o olur zaten.

Üst Alt