Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı açıdan medeniyetler çatışması.

mask

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ENmuHZ0MmLc]YouTube - nasreddin hoca ile noel baba[/ame]

Neden sunum yapan amca medeniyetler çatışması diye konuya girmişken medeniyetleri çatıştırırki? karşılaştırma yapmanın ne gereği vardır şimdi 4.yüzyılda yaşamış yada yaşadığı düşünülen biriyle 13. yüzyılda yaşayan hocamızı ? yazıp çizenler medeniyetleri çatıştırdı diye bizde bayrağı devralıp çatıştırmaya devam mı etmeliyiz?

yok mac oda nerden çıktı ? sunumu yapan amcada bende bir anlık gaflette bulunmusuz..keza başlıgı '' iki medeniyet arasındaki düşünce farkı '' şeklinde açmalıydım :) soruna cevaben şu nuansa dikkatini çekeyim => ''hocanın torunları kul hakkından korkar,degil insanları karıncayı bile inciltmekten sakınırlar ''

Hadi yaa..:)pardon o vakit..:) Hocanın kul hakkından korktuğunu karıncayı incitmekten çekindiğini söyleyebiliriz ama ben torunları hakkında emin olamıyorum maalesef..Düşünce olarak olması gereken o iken eylem olarak olmadığını düşünmekteyim..

Devletten işe gitmeden maaş alanları, rahim kanserinden emekli olan adamları, devletten kullanımından fazla medikal melzeme alıpta sonra kullanmadıklarını medikalcilere satan engellileri gördükçe okudukça endişem daha da artmakta...

siz ne dersiniz?

hiçbirşey ilk halini koruyamaz, değişim dönüşüm kaçınılmazdır.nasrettin hoca ve torunları da dahil buna bu insanları bu hale düşüren zorlayan ülke ve dünya sistemi utansın

O zaman bir medeniyeti göklere çıkartırken diğerini yerden yere vurmak ne kadar doğru? Nasreddin hoca ve torunları değişime uğrarken, Noel baba ve torunlarına değişim etki etmemişmidir..? Karşılaştırma yapmak nekadar doğrudur?

:) mac72.. bence mana açısından yerinde bir karşılaştırma .. sorun buradaki mana mirascılarının hepsinin bu manayı taşıyamamaları. verdiğiniz örnekteki birkaç kendini bilmezin hareketleri bana göre bu manayı bozmaz :)

siyasal bir bakış açısı destekliyor...çocukların sevdiği karakterlerden esinlendirilmiş ama ne yazıkki çocukların dünyasında kalınamamış....İşin içine dokundurmalı siyaset sokulmuş
Nasrettin Hoca bizim ülkemizin insanıdır.....Hayatı fıkralara geçmiş bir kahramandır...
Noel Baba ise Hristyan aleminin bir hayal ürünüdür....Çocukların noel haftasında tatlı hediye telaşlarının simgesidir...
KIYASLAMALAR KARŞILAŞTIRMALAR ÇOCUKLARIN DÜNYASINDAN KESİTLERLE OLMAMALIDIR...
herkes insan sonucunda insana saygı duyulmalı

Olaya sadece Nasreddin hoca ve mirascıları olarak bakmıyoruz diimi? Çünkü birde karşılaştırması yapılan Noel baba ve onun mirascıları var...
Evet olması gerekeni güzel anlatmış amca keşke nasreddin hocayı noel babayla kıyaslayacağına nasreddin hoca ve torunlarındaki olması gereken erdemlerle olmaması gerekenleri vurgulasaydı...

noel baba çocukları beleşçiliğe sevkederken ,bizim çocuklar neden daha beleşçi aceba?

herkes insan sonucunda insana saygı duyulmalı

kesinlikle bu...

neden hayal ürünü bir kahraman konulmadı madem bi kıyas var?
NOEL BABANIN YERİNE BAŞKA BİR KARAKTERDE KONULABİLİRDİ MESELA YAŞAMIŞ BİR KİŞİLİK NASRETTİN HOCA....

hayır mirascılar olarak değil... ben anlatımdaki mana karşılastırmasını savundum... tabiki medeniyetler çatışması böylesı 2 dakıkalık film şerıdınde anlatılan karsılastırmalarla irdelenemez...kaldıkı nasrettın hoca kadar mevlanamız var yunus emremiz var ..varda var .. torunların onlara yaraşır hal ve manada olup olmadıkları ayrıdır.. olanıda var olmayanıda .. uzaklaşanıda var içinde olanıda var. ama gerçek olan şuki maneviyatı yüksek ejdadımız var. ve her torunun içinde bu manalardan kırıntıda olsa mutlaka vardır

Valla her millette bir torun torba sahibesi var....
sonucunda bir tek bizde yok torunlar dedeler hocalar....
sonucunda insanoğlu doğar büyür babada olur dedede

insana saygı olayına gelince ...her insana değil .. insani duygular taşıyan yansıtan yaşatan insana saygı duyulmalı ..bu cihetde inanç farklılığı gözetilmemeli

Insanada değil sadece bu dine ırka cinsiyete herşeye saygı

herkes insan sonucunda insana saygı duyulmalı => yok artık daha neler :)

KIYASLAMALAR KARŞILAŞTIRMALAR ÇOCUKLARIN DÜNYASINDAN KESİTLERLE OLMAMALIDIR.=> agaç yaşken egilir :D

'' 2 medeniyet arasındaki düşünce farkı '' olaya bu baglamda degerlendirelim..şimdi hocanın torunu dogupta noelin himayesine geçmişlerden banane..

kesinlikle katılıyorum şirine .. ancak saygınında dereceleri ve öncelikleri vardır. herkese aynı derecede saygıda duyulmaz . bu mümkünde değildir zaten

nasıl yani saygıyı hak etmez mi hiç bir toplum iyiside var kötüsüde....
neden kurunun yanında yaşta yanıyor???
evet ağaç yaşken eğilir beyin yıkamayla olmaz bu iş...;)

toplumları olusturan bireylerdir bireyler aileyi ailelerde toplumu oluşturur.. toplum saygısınıda bireyler kazandırır bireylere saygı yoksa toplumada sayıgı yoktur ..
bu arada ağaç yaşken eğilir sözüne kısmen katılmıyorum .. insan denen varlık her yaşında bilgiye öğretiye açık varlıktır..örneklersek.. cocukken doğru şeyleri ögrenemeyen biri büyüdükten sonra aklı ile doğruları gayetde güzel bulabilir.. bunun örnkeri çok çok fazladır ..

bu arada ağaç yaşken eğilir sözüne kısmen katılmıyorum.. cocukken doğru şeyleri ögrenemeyen biri büyüdükten sonra aklı ile doğruları gayetde güzel bulabilir.. bunun örnkeri çok çok fazladır .. => kısmen katılıyorum :) kaybettigi zamanı geri verebilcekmisin peki ?..yaptıgı yanlışlıklarla duyduğu pişmanlılıklar ne olacak :(yada rahatsız ettigi vicdanı ömrünün geri kalanında azap içinde kavuracaksa ? :confused:

o kişi doğruyu bulduktan ve ona yönedilkten sonra şükrü ve allahın izniyle çekmez vicdan azabı ..ayrıca zaman kimsenin tekelinde yada kimseye şu kadar zaman verildi diyede düşünülmemeli..kimsenin elinde belli bir zaman yok bizim için zaman nefes alıp verdiğimiz andır ötesi yok ..

Üst Alt