Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fazla gün prim yatırılması emekli maaşını yükseltecek mi?

virus34

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
9
HERKESE SELAMLAR

Ben 1982 doğumlu KKB %44 süresiz raporlu biriyim. Vergi indirimli yaranıyorum ve şuan özel bir şirkette çalışıyorum

normal engelli emeklilik şartları 20 yıl 4400 prim gün doldurup emekli olabiliyoruz sanırım. Yardımcı olacak konu şu ( 11.10.1996 staj oldum ve sgk hizmete başlangıç 01.03.2005 - 2024 özel şirkete çalışmaya halen devam ediyorum. allah'a izine 20 yılımı doldurup 01.03.2025 emekli oluyorum

benim anlamadığım konu şu 4400 prim günü yeterli olmasına rağmen şuan benim prim günü sayısı 6270 gün aradaki prim fark 1870 küsür gün fazlalık var ve halen primi yatırmaya devam ediyor
ÖRNEK olarak en düşük emekli maaş 7.500 %49.20 zam oranı = 11.500 küsür civarında peki ben maaş mı düşük mü alacağım yoksa yüksek mi olacak primi fazlalıklarına göre?

Yardımcı olursa çok memnun olurum teşekkürler.

Merhaba. 2025 yılına kadar sizlerin ortalama prim sayısı 7000 gün olacaktır. Ama sizlere hiç bir faydası olmayacaktır. Abo oran %30 sınırlaması olduğu için yatan primler asgari ücretin en az 5 katı yüksek olması gereklidirki maaşınız biraz yüksek çıksın. 2000 sonrası emekli olanlar ve 2008 sonrası emekliler için abo oranı çok ama çok düşmüştür..
1997 yılında emekli olan babam prim gün sayısı 5000 maaşı 11360
2021 yılında emekli olan benim prim gün sayısı 5258 maaşım 6900.🫡🫡🫡

@deasn12

Yani bi faydası yok diyorsun ve 4400 günü üstüne boşuna prim yatırmış oluyoruz doğru mu anladım? Abo oranı benim biraz kafamı karıştırdı 1 dönem var 2 dönem var 3 dönem var benim hizmet başlangıç tarihim 01.03.2005 yıl

Benimde ilk giriş 4a 2003.
Abo oranım %33.
Vergi indirimi ile süresiz emekli oldum ve 6 yıllık prim ödeme asgari ücret %40 fazla yatırıldı.

Hiçbir faydası olmuyor maalesef 1 gün eksik yatır çatır çatır alınıyor fazla yatır iade alamıyor hiçbir faydası olmuyor

@virus34

Emekli olduğunuzda yaklaşık olarak bağlanacak maaş bilgisini buradan görebilirsiniz. Şu an sistem yeni zam oranları güncelleme yapıldığı için hesaplama yapılmıyor. Son zamlar resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir kaç gün içinde açılacaktır.

Üst Alt