Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç olan babamı nasıl emekli edebiliriz? Başvuru süreci nasıl olmalı?

hakan003

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
öncelikle insanları bilgilendirdiğiniz için alalh sizden razı olsun. benım de bir kaç sorum olacak mümkünse yardım beklıyorum

babam yaklaşık 6 ay önce beyin kanaması sonucu felç geçirdi. çalışan ssklı olduğu için şu anda istirahat raporlu yaklaşık bir 3 ayı daha var emeklilik için 3 aydan sonra malulen emekli başvurusu yapacağız.
engelli cetveline baktım serabral hastalık kısmı bize uyuyo.

biz afyonda ikamet ediyoruz ama babamın son çalıştığı yer muğla. öğrendiğim kadarıyla işlemleri muğladan yapmamız gerekıyomuş. siz de bilirsiniz bu emeklilk sırasında evraktı,rapordu baya karışık bir durum istirahat raporunu gönderdim muğlaya karıştı yanlış adres oldu felan 2 ay rapor göndermek için uğraştım gönderdim aslı gibidir yaptır diye geri gönderdiler baya bi uğraştırdılar.
babamın muğlada çalıştığı iş yerinden çıkışını alıp memlekette bir yerde 1 ay felan bir şirkette prim yatırsak işte sen felç li şekilde hastalıktan sonra çalışmışsın deyip önümüze bir engel çıkarmı çok merak ediyorum.

bir de emeklilik için iş yerinden çıkışını talep ettiği için tazminatını alabilir mi çalışamaz raporunu göstersek,
son bir soru raporluyken emekliliğe başvurabilir miyiz
sandığım kadarıyla raporlu olan çalışanın iş yerini çıkışını veremıyo

karışık bir durum ama cevaplarınızı beklıyorum arkadaşlar şimdiden teşekürler

İlk olarak babanızın raporu bitsin iş yerinde çıkısını alın..
muğlada çalıştığı iş yerinden çıkışını alıp memlekette bir yerde 1 ay felan bir şirkette prim yatırsak işte sen felç li şekilde hastalıktan sonra çalışmışsın deyip önümüze bir engel çıkarmı
Çıkmaz 1 ay kadar ssk lı olduktan sonra prim ve süre şartı yerine geldigi vakit kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz...

sonradan hastalık sonucu felç olan babam engelli emeklisi olabilirmi ?

iyi akşamlar

Babam beyin kanaması sonucu felç oldu.23 yıllık sigortalı gün sayısı 7000 şartlar tutuyor sanırım babam bakıma muhtaç durumda

Allah korusun yangın çıksa evde yanında kımse olmazsa hiç bişey yapamaz malul emeklilk için başvurduğumuzda hastane raporu %75 oldu rapor ankarada diyelim %50 ye düşürüldü %40 ın üstünde olduğu için engelli emeklisi olabilirmi

Bu hastalığı sonradan olduğu için engelli emekliliğe başvurabilirmi yani engelli emeklisi olabilmesi için çalıştığı anda vergi indiriminden yararlanıyo olmasımı gerekıyor bu durum çalıştığı anda olduğu için böyle bir hakkımız yokmu

inanın kafam çok karışık yardımlarınız beklıyorum

Teorik olarak babanız dilediği zaman emeklilik gerekçesiyle işinden ayrılabilir. Kıdem tazminatını da vermek zorunda işyeri. Yalnız, maluliyet cetveli'ne göre malul sayıldığı SGK tarafından tescil edilmeli. Aksi halde emeklilik koşullarının oluşup oluşmadığına dair veri olmaz elinizde ve işyeri de emeklilik ikramiyesini ödemez... Böyle olunca, maluliyet tespiti için Muğla'da işlem görmesi kaçınılmaz görünüyor.
Ama, emekli ikramiyesi sorunu olmasaydı, dilediğiniz kentte 15 gün sigortalı olup, oradan emeklilik işlemi yürütülebilirdi...

Siz Muğla'da malulen emeklilk başvurusu yaptınız mı sigorta müdürlüğüne? Babanız maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda mı?

yani anlamadım rapor 3 ay sonra bitiyo rapor günü bittiğinde 9 ay olacak hastalık olalı o tarihte yani 3 ay sonra çıkış alıp emeklilik için neden başvuramıyoruz neden 1 yıl tedavi görmesi gerekıyo 6 ay görse olmazmı yani böyle bir şartmı var anlamadım ilker bey başvurabilir diyodu seviniyodum sorun olmaz deyince 12.16.2009 rahatsızlandı 12.16.2010 a kadar beklememız mı gerekıyo valla dahada karıştı kafam hadi bakalım

hayır bülent abi daha başvurmadık raporun bitmesini beklıyorum 3 ay daha var rapor bitmesine şimdi sosyal hizmetlere 2022 için başvurdum hastaneye gönderdi haftaya sağlık kuruluna girecez aldığımız raporda ağır engelli bakıma muhtaç ibaresi olursa insallah olur 3 ay sonra bu raporu gösterip çalışamaz durumda olduğunu kanıtlasam alabilirmiyim abi

yok babam meslek hastalığı değil hiper tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu sol taraf felçi oldu tedavi görüyoruz ama pek bir gelişme yok bırakın çalışmayı abi ayağa kalkamıyo
babam makına teknisyeni bu işlemleri biran önce bitirmek istiyorum askere gidecem abi

diyelim biz malulen emeklilik için başvurduk %75 rapor aldık ankaradan bu rapor %45 ile geri geldi bu oranla engelli emeklisi olabiliyor mu? hangi şartlara göre engelli emeklisi olunabiliyor.babam 23 yıllık sigortalı toplam 115.000 prim 7000 günü var normal emeklisine 7 yıl var 7 yıl sonra normal emekliliğe başvurabilirmi

sağol abi babam 43 yaşında daha keşke bu olaylar hiç olmasaydıda 24 saat çalışsaydım diyo napalım herşey allahtan raporu uzatmamızın bize ilerde doktorların 1 yıl tedavi gördüğü halde düzelme olmamış gibi düşünmesine yardımcı olacak ve oranı düşük veremeyecekler ölemi abi

ben şu şekilde yapsam olurmu merak ediyorum.
a) şimdi babama evde annem baktığı için banyodur,kişisel temizliktir felan evde bakım maaşı diye bir sansımız ortaya çıkıyor emekli olsada bakmakla yükümlü olduğu kişi başına düşen gelır 318 den az ise başvurabiliyoruz.hastaneden sosyal hizmetler rapor istiyo ağır engelli olduğunu ifade eden bunu alıp bir sorun çıkmazsa anneme bu maaşı bağlatabilirmiyim babam istirahat raporlu

b) sonra bu raporla babamın çalışamaz durumda olduğunu 3 ay sonra iş yerine kanıtlayıp tazminatı alsam ordan ilişiği kessem iş yeride bu şartlarda tazminat la çıkışını verirse tabi

c) sonra memlekette bir yerde gelip 1 ay sigortalı göstersem sonra gidip kuruma malul emekliliğine başvursam
bu şekilde olurmu

memlette bir yerde bu işlemleri yürütmek daha sağlıklı olur işte ankara oranı düşürüp çalışabilir derlerse itirazdı dilekceydi hakem hastaneydi bilmem etmem muğlayı en az 1 yıl şimdi bu durumda olan babamı muğla ya oraya buraya götüremem uzun yol yasaklandı doktor tarfından

son bir soru memlekette 1 ay gösterdik emekliliğe başvurduk olmadı hiç bir emeklilik seçeneği istirahat raporu alabilirmiyiz işte son çalıştığı iş yerinde şu kadar süre çalışmış olmalıki öle istirahat raporu alabilir diye bir kaide varmı??

bülent abi,ilker abi,hüseyin abi arkadaşlar yorumlarınız cevaplarınızı beklıyorum vallahı kafam allak bullak oldu herhal de babamı emekli edemiycez biz iyi geceler teşekürler

abi başını ağrıttım baya teşekürler ama ben şunu anlamıyorum altına bez bağladığımız babama neden bakım maaşı alamıyorum anlamadım birde sigortalı olması bu haktan mahrum mu ediyo kişi başına düşen gelir 320 yi geçmesinde ssk,bağkurlu far edermı ben muğlaya 3 ayda bri istirahat raporunu kabul ettiremedım yok aslı gibidir olacak yok yok fotoğraf yapıştırılmamış ben emeklilik başvurusu sırasında bana çektirceklerınden ve uzun bir süre süreceğinden korkuyorum

abi daha güzel bir yol var msn adresini mail atsana rica etsem

Hakan, rapor süresi bittiğinde, o hastaneye gidip, babanın çalışamaz durumda bulunduğuna, malulen emekli edilmesi gerektiğine dair bir rapor alacaksın ve o raporla birlikte malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız.
Kurum o raporu görünce, süresine felan bakmaksızın, malulen emeklilk işlemine başlayacak. Büyük olasılıkla, babanı maluliyetin tespiti için hastaneye sevk edecekler. Hastane maluliyet gerektirdiğine dair rapor hazırlayıp kuruma gönderecek. Kurum da malulen emekliliği onaylayacak...
Bu işlemler yürürken, işyerine, emeklilik talebiyle kıdem tazminatı için de başvuru yapacaksınız...

Ne zaman emeklilik için başvurabilirim ?

Babam : beyin kanaması sonucu sol hemipleji (felç) oldu ve 9 aydır istirahat raporlu geçenlerde rapor yenilemek için doktora gittik bu son rapor bundan sonra malulen emekliliğe başvuracağız dedik ama doktor bu tür hastalıklarda iyileşme şansı olduğu için belirli bir süre bekleyip istirahat raporu kullanıp ondan sonra emekliliğe başvurabilirsiniz dedi ve en az 18 ay boyunca istirahat raporu alıp ondan sonra emekliliğe başvurabilirsiniz dedi 18 aydan önce başvuramazmıyız böle bir şart gerekçe varmı ??

bilgisi olan varsa cvp beklıyorum şimdiden teşekürler

Hakat, doğrudur, iyileşme olasılığı olan rahatsızlıklar için SGK asla emekliliği onaylamaz. Rapor verse bile doktorlar, sgk uzatır da uzatır... Bence de 9 ay daha istirahat raporu alıp sonra başvuru yapmak en garantili yol.

Selam Hüseyin kardeşim..
Yazılanları dikkatli okursan adam Muğla da çalışmış ama emeklilik işlemlerini Afyon da yapmak istiyor ..
Ve bu işler sizin kafanıza göre faxs ile olacak işler değil işverenin bağlı olduğu ilde rapor almanız ve vergi ind. müracaatını yapmanız gerekli bu bilgiler kafamızdan atmıyoruz komando kardeş son sözümdür bu ..
Sizin dediklerini yapsın ve bekleyelim bakalım hakan03 detayları burada yazarsa görürüz...
Ayrıca arkadaşın babası beyin kanaması geçirmiş meslek hastalığı ile ilgisini nasıl çıkardınız anlayamadım

değerli abilerim benim onu yada bunu denicek zamanım yok bu konularda bilgim yok en doğrusu neyse sizlerden öğrenip araştırıp onu yapmaya çalışıyorum ama inan başlamadan midem bulandı bu işlerden ne saçma kurallar var böyle anlamadım...

Hakan, eğer üşenmem dersen, doktorundan maluliyet gerektiğine dair rapor al ve sgk'ya başvur. Eğer "henüz erken" derlerse, yapacak bişey yok. Ama şansın yaver giderse, kısa sürede emekliliğin onanması da mümkün.
Rapor vs. diye uğraşmak çok zor dersen, o zaman 9 ay daha beklemen daha makul.

ilgine teşekürler bülent abi sağolasın bir şekilde halledicez artık

Üst Alt