Ahmet27272
Askeri personel öyle dediyse vardır bi bildikleri, muhtemelen doğrudur.
Askerlikle ilgili değilde hastalıkla ilgili ben size şunu söylemek istiyorum:
Sizde hbv-dna 1215 çıktığına göre, virüsün çoğalma ihtimali vardır. Hatta hbv-dna negatif çıkmış olsa bile ilerde onun artma ihtimali var. Size en son 2 sene önce hbv-dna testi yapılmış. Sizin her 6 ayda bir hastaneye gidip hbv-dna'nıza baktırmanız gerekiyor. Bu değer artmaya başladığı zaman karaciğerde iltihaplanmalar başlıyor. O yüzden bu değer çok önemli.
Ortalama bi doktor, sadece ALT ve AST değerleri düşük diye sizde bişey yok demez ve mutlaka Hbv-dna'ya bakar.Eğer bakmıyorsa o doktorun kötü olmasındandır. Ben hata yaptım, yıllarca Hbv-dna'ya baktırmadım çünkü ne olduğunu bilmiyordum.Yavşak doktorlar söylememişti bana,ben de salladım hastalığı nasıl olsa sadece taşıyıcıyım diye. Öyle değilmiş, virüs artmış. En sonunda bi doktor baktı değer 450.000 çıktı ve bana hemen biyopsi yaptılar ve ilaca başladılar. ALT ve AST değerlerim normaldi. Önemli olan Hbv-dna.
Size akıl vermek gibi olmasın ama hemen yarın gidin ve hbv-dna'nıza baktırın. Değer yüksekse biyopsi yaparlar ve ilaca başlarlar. Yok değilse 6 ay sonra ya da 3 ay sonra kontrole çağırırlar. Her kontrol için hastaneye gittiğinizde sorun '' hbv-dna'ya bakıyorsunuz değil mi '' diye. İhmal almayın, kötü doktorlar var çünkü.
Yönetmelikle ilgili olarak, ben sizin söylediğiniz ''6 aydan fazla süren hbsag virüsü kanıtlandığı takdirde muaftır'' kısmını kaçırmışım. Eğer böyle yazıyorsa muaf ederler. Doktora gittiğinizde, yönetmeliğin ilgili kısmını çıkarttırıp, doktora sorabilirsiniz. Ben geçen sene sormuştum ve doktor ''büyük ihtimalle seni askere almazlar'' demişti, dediği gibi de oldu.