Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hastasıyım. 2500 prim günüm var. Emeklilik şartlarım..?

givenchy1903

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
askerliğimin bitmesine 2 ay kala gatada sle tedavisi gördüm. lupus romatizma ve askerliğe elverişsiz raporu aldım.
askerden geleli 7 sene oluyor halen tedavi, görmekteyim. şu anda çapada tedavi görüyorum yeni bir teşhis daha konuldu o da fmf akdeniz ateşi yani şu anda ikii rahatsızlığım var ve beni olumsuz yönde etkiyor çalışmamı.
acaba bu hastalıklardan malulen emekli olma gibi bir şansım var mı.
ssk lıyım 2500 gün primim var
sigortam 2002 yılında başladı.

bildigim kadarıyla sle hastalarına yüzde 60 rapor veriyorlarmış.

bilgisi olan varsa lütfen.

ya arkadaşlar bu rahatsızlıklardan malulen emekli olan yokmu

Malulen emeklililk şartları 10 yıl 1800 gündür..
Prim olarak sıkıntınız yok egerki hastalıgınızdan dolayı %60 ve üzeri bir rapor alır iseniz malulen emekli olursunuz...
Yalnız tek hastalıktan ve rahatsızlıktan %60 ve üzeri olması gerekir..

İlker'e ek olarak, malulen emekli olabilmenin ilk şartı maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmaktır.

Eğer maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı yok ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı varsa ve buna istinaden defterdarlıktan sakatlık indirimi elde edilirse, kısmen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.
Burada belirleyici olan şey, alacağınız rapor oranıdır. Bunu da en iyi sürekli kontrolü altında olduğunuz doktorlar bilir...

fmf de ancak organ harabiyeti olursa organ harabiyeti sonucuna göre sakatlık oranı cetveli esas tutularak % iş gücü kaybı verilir. ancak fmf hastası olmak sıfır değerindedir. fmf hastalarına % sıfır veriyorlar.

Üst Alt