Arkadaşlar Benim de başıma gelince öğrendiğim ama format attıktan sonra gerçekten önemli olabilecek bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Format atmadan evvel bilgisayarınızdaki çeşitli dökümanları yedeklemek isterseniz ve Eğer bilgisayarınızın dosya sistemi NTFS ise yada windows7 işletim sistemini kullanıyorsanız ki onda fat32 dosya sistemi artık kullanılmıyor, format atmadan evvel bilgisayarınızdaki sertifikayı önce yedekleyip daha sonra ulaşabileceğiniz bir yerde saklamanız gerekiyormuş.Yoksa formattan sonra verilerinize ulaşabilseniz bile o verileri açabilmeniz hayal.(ben 50GB lık veriyi Bill Gates amcaya hediye ettikten sonra böyle birşeyin varlığını öğrendim.)
Peki bunu nasıl yapıyoruz tabiiki linkini vereceğim sitedeki makaleyi dikkatlice okuyup ordaki resimdekileri tek tek uygulayarak. Formatsız günler dilerim.
Güvenlik : Encrypted File System EFS Kullanımı
Not: Bilmeyen arkadaşlar için söyleyelim pc nizin dosya sistminin ne olduğunu öğrenmek için C yada D artık adı neyse sürücünüze sağ tıklayıp daha sonra özelliklere tıklayıp açılan küçük penceredeki genel sekmesine bakmanız gerekiyor..
Peki bunu nasıl yapıyoruz tabiiki linkini vereceğim sitedeki makaleyi dikkatlice okuyup ordaki resimdekileri tek tek uygulayarak. Formatsız günler dilerim.
Güvenlik : Encrypted File System EFS Kullanımı
Not: Bilmeyen arkadaşlar için söyleyelim pc nizin dosya sistminin ne olduğunu öğrenmek için C yada D artık adı neyse sürücünüze sağ tıklayıp daha sonra özelliklere tıklayıp açılan küçük penceredeki genel sekmesine bakmanız gerekiyor..