Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Forum hakkında bir sitemim ve bir önerim

Volkano80

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
29
Herkese merhaba,

Bu foruma yaklaşık 3 sene önce üye oldum ve gerçekten çok yararını gördüm. Burası sayesinde rapor alabileceğimi, emekli olabileceğimi öğrendim. nereden, nasıl başlamam gerektiğini, ne yapmam gerektiğini gene burası sayesinde öğrendim ve hatta çevremdeki insanlarada bu sayede yol gösteerdim, emeği geçen herkesin eline sağlık , Allah razı olsun. Ayrıca burdan sadece almakla kalmadım, -elimden geldiğince- insanlara yardım etmeye çalıştım, gerek konulara yazdım gerekse özel mesajlara cevap verdim. Çok zamanım olmasa bile kendimi borçlu hissettiğimden mutlaka girmeye, bildiğim konulardaki başlıklara cevap yazmaya yada özelden sorulan sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Ancak malesef bir çok kişi burayı sadece sömürme amaçlı kullanıyor. üye olup defalarca başka başka başlıklarda aynı şeyleri sorup, cevap aldığında teşekkür bile etmeyip son giriş tarihi de son sorduğu sorunun tarihi olan o kadar çok kişi var ki!
örneğin birisi 2 sene nce üye olup heyetle ilgili bir soru sormuş 2 ay bu durum tartışılmış, en sonunda "ben yarın heyete giriyorum" yazmış ve bir daha online olmamış o kadar çok konu ve kişi var ki. Burdan bir sürü bilgi almış ama sonucu yazmaya tenezzül bile etmemiş.

Forum nasıl işletilir, nasıl yönetilir bir bilgim yok ama bunu engellemenin bir yolu yok mu? sadece kişilerin ahlakına etik anlayışınamı bırakılıyor bu konu? mesela belli bir süre yazmayan kişiler konuyu göremese veya farklı bir yol bulunsa olmaz mı?

en son vergi indirimi kısmana çok somut bir soru sordum; "vergi indirimi süürerken erkenden tekrar başvuru yapılabilirmi?" 100 kusur kişi görmüş bir kişi bile lütfedip cevaplamamış, açıkçası bu durumu bilen biri mutlaka vardır diye düşünüyorum. bazı kişilere bakıyorum en basit bulunabilecek şeyleri bile araştırmadan farklı yerlerde defalarca sormuş ve defalarca cevaplanmışlar ama nedense benim "HERKESE REHBER" olabilecek ama hiç bir yerde cevabını bulamadığım basit somut bir sorum cevaplanmamış.

biraz uzun sitemimden sonra önerime geliyim ; :)

konular içinde (özellikle sağlık raporları olabilir) sabit ana konu başlıkları olabilir. en çok sorulan alanlar sabitlenip bir rehber haline getirelebilir, böylece defalarca tekrarlanan aynı sorular kirlilik yaratmamış olur, ve bu konuların altında daha detaylı daha az karşılaşılan durumlarda fikir alışverişi yapılabilir.. Örneğin benim dikkatimi çeken saplık rapaaoaru konuları, pskiyatri, onkoloji, uyku apnesi, nefroloji, kulak, göz. Genelde sorular bu konularda oluyor ve çoğu herkesin bildiği yada internette aramayla kolayca erişebildiği şeyler oluyor. bunlar sabitlense altındada daha detay durumlar çözülmeye çalışılsa daha iyi olabilir.

Tabi dediğim gibi bu fikir forum ortamında uygulanabilir bir fikirmidir, bilgim yok.

Biraz uzun oldu, pek kimsenin zahmet edipte okuyacağını sanmıyorum, olurda okuyan olursa teşekkürler, sağlıklı günler.

Üst Alt