Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçici bir engellilik durumum var ama ehliyetimi de yenilemem gerek!?

iUysaL

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar, benim normalde 2010 senesinden beri eski tip ehliyetim var. Bir kaç yıl önce bir kaza geçirdim ve geçici bir engellilik durumum var. Bu yıl sonuna kadar eski ehliyetin değişmesi gerekiyormuş. Rapor için hastaneye sevk ediliyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ehliyeti değiştirmek için?

iUysaL
nasıl bir engel bir de neden özelden almadınız rapor

Kalçada kemikleşme var, yürürken zorlanıyorum, ameliyatı bekliyorum. Haricinde rahatsızlığım yok. Sağlık ocağına başvurdum rapor için ama hastaneye sevk ediyor. Hastaneye gidersem ehliyeti iptal edebilirler.

Merhaba arkadaşlar bundan 2 ay kadar önce Gaziantep il sağlık müdürlüğüne Ehliyetimi değişmek için başvuru yaptım rahatsızlığım Her iki kalçada ve sol dirsekte heterotopik ossifikasyon mevcut. Sol bacağım tamamen kısıtlı ancak sağ bacağı gaz freni rahat şekilde kullanabiliyorum. İl sağlık müdürlüğü sürücü olamaz diye rapor verdi. İtiraz ettim Kilis il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler. Bugünde oraya gittim. Ordan da aynı karar çıktı. Normalde nanuel araç da kullanabiliyorum ancak sol tam kısıtlı olduğu için debriyajda sorun yaşıyorum. Otomatik vites veya sağdan aparat beklerken olumsuz bir karar çıktı bu durumda neler yapabilirim?

Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

@iUysaL

Geçmiş olsun zor bir durum. İtiraz sonucu verilen kararda aynı çıktığı için raporunuzun kesinleşmiş olma durumu var. Sürücüler için verilen bu komisyon raporları iki yıl geçerli oluyor. İki yıl bekledikten sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz eğer kesinleşti derseler.

Şöyle de bir ihtimal olabilir. Acaba son kararı vermek için sizi son bir kez başka bir şehirde ki hakem heyetine gönderme durumu olursa bir şansınız daha olabilir belki. İl sağlık müdürlüğüne bu hakem komisyon kararı hakkı var mı yok mu diye sormanızda fayda var.

Üst Alt