Mrb arkadaşlar.Benim bir sorunum var.Yaşım 24.Belki aranızda benzer sorunlar yaşayanlarda vardır.Benim3-4 aydır idrar yaparken zorlanma,çok sık idrara çıkma,ayakta zor idrar yapma,yapamama gibi problemim vardı.Çeşitli doktorlara gittim.Üriner sistem US,tomografisi çekildi.İdrar tahlilleri kan tahlilleri yapıldı hiçbirşey çıkmadı.AMa şikayetim dvm etti.Doktor idrar yolunda veya mesane boynunda belki bir darlık olabileceğini ve bunu ekarte etmek gerektiğini söyledi.Sistoskopi yapıldı.sistoskopi sonucu idrar yolunda anatomik bir sorun çıkmadı.sistoskopiden sonra sorunlar dahada büyüdü.sistoskopiden 1 gün sonra hiç idrar yapamadım.Acilde sonda takılıp mesane boşaltıldı.Sistoskopinin bir etkisi.Şu an çıkış var.Doktor fonksiyonel bir bozukluk olabileceğini Tıp fakültesine gitmemi söyledi.Sistoskopi raporunuda aldım.Daha sonra burda askeri bir doktor var.Prof. onun özel muaynanesine gittim.Muaynanede işeme testi yapıldı(oturarak) idrar akım hızım baya düşük çıktı. Qmax 11 ml/s Ortalama 6 ml/s dr bana Flomax(aslen prostat ilacı),lioresal verdi.Flomax beni çok az rahatlatıyor.Çok az ama.Sorunumun %80 i dvm ediyor.Sosyal hayattan kesildim.SÜrekli tuvalete gitmekten bıktım.Bazen makat bölgesinden penis uclarına kadar aşırı bir yanma oluyor.Hatta geçen akşam yanma yüzünden uyuyamadım.Hiçbiyere gidemiyorum.Gece 1-2 defa wc ye kalkıyorum.Doktor mesane kasları veya external stfinker denen idrarı tutmaya ve dışarı atmaya yarayan kaslarda bir sorun olabileceğini söyledi.Çok sıkıntılarım var.Eve bağlandım kaldım.Dr ürodinami yapmak lazım dedi.ÜRodinamidende korkuyorum.ÇÜnkü idrar yolunda sokulan hertürlü şey ordaki sorunu dahada arttırıyor.Ne yapacağım ben.Fikirlerinizi paylaşın.
Not: Detrusitol tarzı ilaçları kullanıncada hiç idrar yapamıyorum.
Not: Detrusitol tarzı ilaçları kullanıncada hiç idrar yapamıyorum.